Jump to content
Sign in to follow this  
RamGuy

Hvilken av disse 250BG Harddiskene burde jeg velge

Recommended Posts

Har både den Samsungen, Seagaten, og en litt eldre Western Digital.

 

Anbefaler Samsungen, lager minst støy, og holder en lavere temperatur. Seagate 39 grader, Samsung 31 grader og WD 35 grader.

Share this post


Link to post

KAS hvorfor skulle han velge Hitachien? Det er en utmerket disk, men ifølge den testen så er det Samsungen som vinner. Hitachien får trekk for vibrasjoner, noe som forplanter seg fort til chassiet og gir irriterende støy. En grunn til at jeg valgte Samsung i stedet for Hitachi disken er at Samsung bruker færre plater og i teorien så er det da mindre sjanse for havari og mindre støy og varme.

Share this post


Link to post
Samsung bruker færre plater og i teorien så er det da mindre sjanse for havari og mindre støy og varme.

5320630[/snapback]

 

Nei, det gjør de ikke. Både Samsung og Hitachi benytter 2x125 GB-plater i de nyeste 250 GB-diskene sine. Samsung vinner med et hestehode fordi sekvensiell overføringshastighet er noe høyere. Det er snakk om så små forskjeller i praksis at det vil ikke merkes en gang, med mindre trådstarter har planer om å bruke disken til heftig videoredigering. Hitachien får skryt for raskest aksesstid - dette vil i mange tilfeller veie opp for denne forskjellen. Hva vibrasjoner angår er dette noe som varierer sterkt fra disk til disk, uavhengig av merke, så her har jeg etter min erfaring ikke noe tro på at Hitachi er verre enn andre. Hvis du søker litt rundt omkring, eksempelvis brukererfaringene hos Komplett, vil du se at til og med Samsung-disker får kritikk for vibrasjoner. Til sist har hitachi en teknologi som ingen andre har - Head Load/Unload technology. Dette betyr at skulle man være uheldig å miste disken i bakken, vil Hitachi trekke det lengste strået da ikke lesehodene tryner nedi platene, men bare humper litt på en egen plastrampe. Hitachien er, som du sier, en -utmerket- disk.

 

For øvrig lurer jeg på hvorfor trådstarter utelot Hitachi fra listen til å begynne med.

Edited by KAS

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...