Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Valg av trådløs router...


Anbefalte innlegg

Heisann folkens :)

 

Jeg skal flytte nå, og i den sammenheng har vi tenkt til å spandere på oss en ny router. Jeg vil jo nødig kaste bort pengene, og trenger derfor litt hjelp når jeg skal velge.

 

Noen som har noen tips eller lignende? Regner med en pris rundt 1000,- litt over eller under spiller selvfølgelig ingen rolle. Men det er viktig at den er grei å stille inn, til å stole på og at den takler en 3/4 PC'er på en gang.

 

Når jeg sier "grei å stille inn", mener jeg at jeg ikke er fornøyd med min DL 614+, ettersom der stiller man inn 1 og 1 port, etc....

 

 

Takker for alle svar/forslag ^^

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv en 3Com OC som er dønn stabil og god rekkevidde. Har ikke hatt en eneste restart i løpet av 1.5 år.

 

Har installert flere Linksys WRT54G. God rekkevidde, stabil.

 

Gigabyte GN-BR01G er en ruter som har god rekkevidde. Hvor stabil den er, er jeg usikker på da den er et nytt bekjentskap for meg

Lenke til kommentar

Av det jeg har satt opp selv hos venner og bekjente, og det jeg har selv, kan jeg trygt anbefale Linksys WRT54GS, 3Com OC Wireless 11g og SMC Barricade Wireless 11g.

 

Kan ikke si noe særlig annet enn at disse bare virker. Eneste problem jeg har hatt med noen av dem var et strømbrudd der det sto en 3Com-ruter, hvor ADSL-modemet og 3Com-ruteren måtte konfigureres på nytt for å finne internett.

Linksysen har jeg selv i en liten leilighet, så rekkevidden der vet jeg ikke noe om. 3Com-ruteren har jeg koblet opp i et rekkehus med masse betongvegger, der den helt fint nådde en etasje opp, og ganske langt bort, altså ikke rett gjennom taket. 3Com står også i et annet hus med 2.etasjer og trevegger, der den dekker alle rom fint. SMC-ruteren monterte jeg i 1. etg i et rekkehus, der det satt en liten gamer i 3. etg som fikk god dekning med et SMC trådløst PCI-kort.

 

Tre rimelige rutere jeg kan anbefale.

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

Okey, da ser det ut som om mange liker og anbefaler "Linksys WRT54G" Serien, så det blir vel denne jeg ender opp med.

 

Men jeg lurer på om også mottakeren har mye å si? For øyeblikket så har jeg en "Unex NexAir UR011i". Er denne bra, og stabil, eller spiller ikke det noen rolle?

Lenke til kommentar
er det viktig for deg at det trådløst?

 

for hvis ikke så vil jeg sterkt anbefale å ikke ha det for mange har klagd over at de detter ut.

 

men hvis det er viktig at det er trådløst så overse d over ;)

5326961[/snapback]

 

At det detter ut og at et ikke anbefales på grunn av dette er vel litt feil.

har selv brukt trådløs nett i 2 år nå og kan ikke huske at jeg har hatt noe nedetid.Kjenner mange som har det og som er bare fornøyd.

Det fungerer fint så lenge man kjøper utstyr av bra kvalitet og ikke har noe annet utstyr i huset som forstyrrer signalet fra ruteren.

 

Trådløs nett er å anbefale og har man laptop så er det et must. husk bare å sette på kryptering.

Endret av Stinmaker
Lenke til kommentar
er det viktig for deg at det trådløst?

 

for hvis ikke så vil jeg sterkt anbefale å ikke ha det for mange har klagd over at de detter ut.

 

men hvis det er viktig at det er trådløst så overse d over ;)

5326961[/snapback]

Dersom du kjøper de aller billigste kan du nok risikere dette. Selv kjøpte jeg først noe billige greier fra TopCom, tenkte at det nok bare var en myte at forskjellen var stor ettersom det stort sett er samme produktene. Der tok jeg feil, routeren hadde dårlig rekkevidde og datt ut ofte. Jeg klagde selvsagt og selgeren overbeviste meg om at en dyrere router fra Netgear ville løse problemet. Det gjorde faktisk forskjellen, den har utrolig mye bedre rekkevidde(trådløst kan brukes i hele huset++) og den har vært dønn stabil siden dag 1. Jeg bruker også kryptering.

 

Dvs jeg kan anbefale Netgear, de selges på f.eks Elkjøp og relativt til andre akseptable merker tror jeg de har ett ok prisnivå. Vil nesten anbefale å handle trådløst hvor det er enkelt å klage/bytte dersom det ikke skulle funke.

Endret av kindings
Lenke til kommentar
jeg trekker alt jeg sa tilbake....

 

gå for WL, men ikke kjøp noe billig da :p

5327279[/snapback]

 

Neida, skal ha noe med litt bra kvalitet nå :)

 

Ser på den WRT54GX fra Linksys med siklende munn :p Neida, men tippe at det blir den, og at jeg også slenger med en litt bedre mottaker, med 54Mbs

 

Etter å ha flytta, så tror jeg at routeren koimmer til å stå kanskje 5 meter unna, igjenom en trevegg, så skulle ikkve blir noe trøbbel. Men det kan hende PC'en skal flyttes to etasjer opp etterhvert, så da er det jo greit å ha litt rekkevidde ^^

 

Takk for gode svar og anbefalinger folkens :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...