Gå til innhold

Windows Vista™: Informasjon og diskusjon


iMono

Hva tror du SP1 vil gjøre for din installasjon av Windows Vista?  

450 stemmer

  1. 1. Hva tror du SP1 vil gjøre for din installasjon av Windows Vista?

    • Den vil gjøre Vista perfekt.
      29
    • Den vil gjøre Vista bedre, men ikke perfekt.
      243
    • Den vil ikke gjøre noe. Vista er perfekt for meg.
      4
    • Den vil ikke gjøre noe. Vista er ikke noe for meg uansett.
      15
    • Vista vil kanskje bli bedre, men ikke mye.
      90
    • Vista er fortapt - med eller uten oppdateringer.
      70


Anbefalte innlegg

The Windows Vista Start Menu has been streamlined to help make two tasks faster and easier: looking for a specific application, file menu, email, or Internet favorite; and browsing through All Programs.

 

To find a specific application or file, you simply press the Windows key on the keyboard or open the Start Menu and begin typing in the Instant Search field that is always available. As you type, Windows Vista searches filenames, metadata, and the full text of all files instantly, and it displays the choices organized by type of asset, such as applications, Internet files, application files, and email messages.

 

For example, to find Microsoft Office Excel®, you simply type part of the application name—such as Excel—in the Instant Search field, and Windows Vista immediately displays a shortcut to Excel (assuming it’s installed) and to other relevant links. Windows Vista auto-selects the most appropriate choice as you type, so most often there’s no need to select the application from the list of results.

 

Dette høres faktisk veldig flott ut, og mye mer forbedret enn i tidligere Windows-versjoner.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjapt spørsål, da jeg ikke gidder å lese igjennom alle postene i denne tråden: Vista Beta 2 kommer vel med SATA drivere, gjør den ikke(noe som XP ikke gjorde)

6174693[/snapback]

Hvilken versjon av XP hadde du? Mine HAR sata-drivere :)

6175665[/snapback]

 

Vel, jeg har en XP versjon ifra 2004 og det går ikke å re-installere(Systemet kræsjet) det på mine SATA disker(separat driver via disket virket heller ikke, og alle diskene fungerer)

Lenke til kommentar

ok, beklager hvis dette spørsmålet har blitt stilt 40 ganger før, men jeg hadde bare ikke tid til å gå igjennom 46 sider...

 

Det virker som det er mange av dere som tester Vista, og jeg lurer på hvordan dere har fått tak i det. Så vidt jeg vet er det bare bransjefolk og abonnenter på noen lukkede tjenerster som har tilgang til Vista. Finnes det noe annet sted man kan få tak i en kopi, uten at man må cracke programmet?

 

En annen ting jeg lurer på er kompatibiliteten med andre programmer som f.eks. iTunes, Firefox osv. Bruker dette mye, så det hadde vært greit hvis det funket.

Lenke til kommentar
Vista innstallert,  :)  fungerer fint , men jeg får ikke "heroes of might and magic 5" til å starte... any ideas?  :hmm:

6175802[/snapback]

Du har prøvd "Run in XP compability mode". Man kan uansett ikke forvente at alt skal fungere, de fleste problemer ligger hos drivere og at spill og programmer ikke fungerer.

6175855[/snapback]

 

"Run in XP compability mode" ? Hva, Hvordan ? :)

 

Edit : En ting til... hvordan kan jeg skru av , så jeg slipper å "godta" alt jeg gjør...blir litt slitsomt å "godta" at jeg skal tømme papirkurven hele tiden...

Endret av Silver2k
Lenke til kommentar
"Run in XP compability mode" ? Hva, Hvordan ? :)

 

Edit : En ting til... hvordan kan jeg skru av , så jeg slipper å "godta" alt jeg gjør...blir litt slitsomt å "godta" at jeg skal tømme papirkurven hele tiden...

6177222[/snapback]

Høyreklikk på programmet (filen som start spillet) og trykk på "Compability"'taben der.

 

UAC (User Account Protection) kan slåes av, men det anbefales ikke. Disse advarslene skal forandres på, så jeg skjønner godt at du kan bli litt plaget av de. Det ligger konstant arbeid i å gjøre disse advarslene bedre.

Lenke til kommentar
"Run in XP compability mode" ? Hva, Hvordan ? :)

 

Edit : En ting til... hvordan kan jeg skru av , så jeg slipper å "godta" alt jeg gjør...blir litt slitsomt å "godta" at jeg skal tømme papirkurven hele tiden...

6177222[/snapback]

Høyreklikk på programmet (filen som start spillet) og trykk på "Compability"'taben der.

 

UAC (User Account Protection) kan slåes av, men det anbefales ikke. Disse advarslene skal forandres på, så jeg skjønner godt at du kan bli litt plaget av de. Det ligger konstant arbeid i å gjøre disse advarslene bedre.

6177924[/snapback]

 

Prøvde å kjøre "homm5" med compability...men ble ikke noe suksess... "Program has stopped working" er feilmeldingen... :hmm:

Lenke til kommentar

Siden moderatorene ikke villle ha noen tråd på Longhorn Server, får jeg poste det her:

 

Interessant, og skuffende, å se at Longhorn Server automatisk logger inn som en administratorbruker. Jeg ble heller ikke spurt om passord under installasjonen. Dette gjør installasjon og konfigurasjon av en ny Longhorn server til en hyggeligere affære, men jeg frykter for mange servere med dårlig sikkerhet rundt om kring dersom det blir slik i endelig utgave også.

Lenke til kommentar

kopi

Hva betyr hva i Vista?

Windows Vista introduserer en mengde nye teknologier og funksjoner, samt et lass med nye begreper. Her er en ordliste.

BitLocker: Krypteringsprogramvare som skal beskytte data på PCen din fra uvedkommende. Den er primært ment å beskytte systemer som har blitt stjålet eller cracket.

 

 

 

FlexGo: Dette er et Microsoft-støttet program som skal selge PCer i litt mindre utviklede land. Salgsmetoden rapper teknikker fra mobiltelefoniverden ved at Microsoft sponser prisen på datamaskinene mot at kjøperne betaler for bruken av den.

 

 

 

OCUR (OpenCable Unidirectional Receiver): Utstyr som for eksempel tv-tunere som støtter Vistas HDTV-egenskaper, inkludert støtte for enveis CableCards, digital videoinnspilling og muligheten til å "streame" innspilte programmer til Media Center Extenders i et hjem.

 

 

 

ReadyBoost: Et billig alternativ til å kjøpe ekstra RAM til PCen. ReadyBoost lar deg bruke ledig minne på en USB-flashdisk eller minnepinne for å øke tilgjengelig internminne. For å gjøre nytte av dette vil du trenge en USB-disk med minst 256 MB ledig plass. Den må kunne lese data med en hastighet på 2.5 megabit i sekundet og skrive i 1.5 Mbit/s.

 

 

 

ReadyFetch: En teknologi som er ment å bedre ytelsen ved å optimalisere system-minnet. Dette gjøres ved å overvåke hvordan du bruker PCen din.

 

 

 

SPR (System Performance Rating): Dette er et slags benchmark-system som vurderer og identifiserer komponenter som gjør PCen tregere. Det vil være tilgjengelig via Vistas kontrollpanel.

 

 

 

Windows Connect Now: Dette er en teknologi som er laget for å gjøre oppkobling til nettverksutstyr lettere. Den skal være spesielt rettet mot oppkobling til trådløse nett og er basert på den kommende SimpleConfig fra Wi-FI Alliance. Den vil gjøre trådløst utstyr synlig i PCen din med en gang, slik at du kan konfigurere utstyret over det trådløse nettverket (etter å ha verifisert at det tilhører deg ved å taste inn en PIN-kode).

 

 

 

Like etter lansering vil ikke Windows Connect Now gjøre denne jobben, men Microsoft planlegger å lansere en patch senere som gjør at du også kan bruke denne funksjonaliteten eksisterende utstyr.

 

 

 

Windows Rally: En familie med teknologier ment å gjøre det enklere å tilpasse, sikre og styre utstyr som står i nettverk. Rally inkluderer Windows Connect Now, Plug and Play-tillegg for installering av utstyr og Link Layer Topology Discovery-protokollen som skal gjøre det lettere å oppdage utstyr i nettverket.

 

 

 

Windows SideShow: En teknologi som gir tilgang til data på en sovende Vista-PC fra tilkoblede enheter som for eksempel en Windows Mobile Smartphone.

 

 

 

Windows Vista Capable: Klistremerke som indikerer at en PC kan kjøre Windows Vista, men at den ikke kan dra nytte av alle mulighetene i operativsystemet.

 

 

Windows Vista Premium Ready: Et klistremerke som forteller kjøperen at maskinen kan kjøre Vista med stort sett alle de mest ressurskrevende mulighetene, inkludert Aero-grensesnittet.

 

 

 

Works with Windows Vista: Dette merket står på perifærutstyr som ikke vil krasje hvis du bruker det med Windows Vista, men som heller ikke vil få noe spesiell nytte av Vista. Ikke så bra som Certified for Windows Vista.

 

 

 

XPS (XML paper Secification): Et nytt dokumentformat basert på XML som er kompatibel med XML-formatene i Office 2007. En dokumentleser for XPS er bygget inn i Internet Explorer 7 i Windows Vista. Operativsystemet kan også lage XPS-dokumenter fra andre applikasjoner via en virtuell skriver-driver

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-dUuoCe48tm

Når vil msdn-brukere ha tilgjengelighet til vista beta 2? Trodde det skulle være det samme som betatesterne, men har verken fått mail eller pakke :(

 

EDIT: Så nå at man kan laste det ned fra msdn-sidene. Fortsatt rart at jeg ikke har fått noen mail..

Endret av Slettet-dUuoCe48tm
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...