Gå til innhold

Forskjell på å flashe og å klokke?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg skal få et Power Color X800GTO nå snart (med ny pc). Jeg har egentlig ikke tenkt å overklokke noe (det er vel ganske stor risk har jeg hørt og har ikke akkurat lyst til å risikere et nytt skjermkort :ermm: ). Men så hørte jeg ordet flashing. :hmm: Er flashing mindre risikabelt eller hva er det for noe.

For hvis det er noe som kan bedre ytelsen til kortet mitt, men ikke er noe risky i det hele tatt, så burde jeg vel gjøre det?

Endret av ahumoe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flashing vil si å få kortet til å bli et annet ved å endre BIOS. Siden mange kort er basert på samme kjerne (les: ditt Power Color X800GTO er basert på samme kjerne som x850xt!) kan ved en flashing få kortet til å "bli" et bedre (som regel ved at man åpner pipelines eller overklokker). Forutsetningene for flashing er at man vet kortet greier klokkeinstillingene til kortet man flasher til og at kortet kan åpne de aktuelle pipelinesene (hvis noen). Angående ditt kort er det lasercuttet, dvs. at flashing blir umulig siden det er hardwaren som hindrer flashingen, ikke softvaren.

 

Unasett, overklokking ødelegger ikke kortet så lenge tempen er innenfor visse grenser (ca 80 grader) og at du ikke endrer spenningen. Man merker at man har overklokket for mye ved såkalte "artifacts", dvs merkelige formasjoner i bildet, gjerne grønne striper unormale pixler osv

 

Flashing er farligere for hardwaren enn overklokking

Lenke til kommentar

Jepp. Hvis man har et PCI kort liggendes. Angrer selv på at jeg kastet PCI-kortene mine... :(

 

Ville i første omgang klokket litt og litt hvis jeg var deg, da finner du den optimale stabile hastigheten, og det er minimal fare for at noe går galt. Og Hvis du virkelig skulle klare å skade/ødelegge noe, så er dette innstillinger som er gjort i programmer og som ikke blir sittende fast i maskinvaren (noe flashing vil). Derfor kan du fint sende det inn til butikken og få et nytt. Men som sakt, det er minimal fare for å ødelegge noe. Det eneste som skjer som regel er at du enten får feil i grafikken, eller at maskinen låser seg. Da er det bare å restarte og stille inn et hakk lavere.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...