Jump to content
Sign in to follow this  
ahumoe

Forskjell på å flashe og å klokke?

Recommended Posts

Hei.

Jeg skal få et Power Color X800GTO nå snart (med ny pc). Jeg har egentlig ikke tenkt å overklokke noe (det er vel ganske stor risk har jeg hørt og har ikke akkurat lyst til å risikere et nytt skjermkort :ermm: ). Men så hørte jeg ordet flashing. :hmm: Er flashing mindre risikabelt eller hva er det for noe.

For hvis det er noe som kan bedre ytelsen til kortet mitt, men ikke er noe risky i det hele tatt, så burde jeg vel gjøre det?

Edited by ahumoe

Share this post


Link to post

Flashing vil si å få kortet til å bli et annet ved å endre BIOS. Siden mange kort er basert på samme kjerne (les: ditt Power Color X800GTO er basert på samme kjerne som x850xt!) kan ved en flashing få kortet til å "bli" et bedre (som regel ved at man åpner pipelines eller overklokker). Forutsetningene for flashing er at man vet kortet greier klokkeinstillingene til kortet man flasher til og at kortet kan åpne de aktuelle pipelinesene (hvis noen). Angående ditt kort er det lasercuttet, dvs. at flashing blir umulig siden det er hardwaren som hindrer flashingen, ikke softvaren.

 

Unasett, overklokking ødelegger ikke kortet så lenge tempen er innenfor visse grenser (ca 80 grader) og at du ikke endrer spenningen. Man merker at man har overklokket for mye ved såkalte "artifacts", dvs merkelige formasjoner i bildet, gjerne grønne striper unormale pixler osv

 

Flashing er farligere for hardwaren enn overklokking

Share this post


Link to post

Flashing er ikke generelt farligere enn overklokking, det kommer jo helt an på hvor langt du drar klokkingen. Mislykkes en flash kan du skifte tilbake til gammel bios vha et PCI-skjermkort.

Share this post


Link to post

Jepp. Hvis man har et PCI kort liggendes. Angrer selv på at jeg kastet PCI-kortene mine... :(

 

Ville i første omgang klokket litt og litt hvis jeg var deg, da finner du den optimale stabile hastigheten, og det er minimal fare for at noe går galt. Og Hvis du virkelig skulle klare å skade/ødelegge noe, så er dette innstillinger som er gjort i programmer og som ikke blir sittende fast i maskinvaren (noe flashing vil). Derfor kan du fint sende det inn til butikken og få et nytt. Men som sakt, det er minimal fare for å ødelegge noe. Det eneste som skjer som regel er at du enten får feil i grafikken, eller at maskinen låser seg. Da er det bare å restarte og stille inn et hakk lavere.

Share this post


Link to post

Men hvist man skal flashe og det viser seg at det ble mislykket med at hardwaren (for eksempel forskjellig minne) var forskjellig, så blir skjermen helt svart ikke sannt? Og man kan ikke gjøre noe?

Share this post


Link to post

Ok...... så det mislykkede flashede kortet er ikke ødelagt altså, bare umulig å bruke med den biosen hvist det går galt... Da er det jo værdt ett forsøk for meg å flashe fra Dell X800SE til X800XT... :thumbup:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...