Gå til innhold

Hva skjer når man skal inn i Garden?


Lanka

Anbefalte innlegg

Jeg var på sesjon i høst, og avslutter VK2 til sommer 06. Lurer da på hvordan det fungerer. Blir man kalt inn den sommeren man avslutter skolen? Eller må man bare vente på å få innkalling? Når vet man at man har kommet inn på ønsket sted?

 

Hva gjør man når man først skal i Garden? Rekruttskole?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mimremodus........... :blush:

 

Du søkte ant på Garden på sesjon. Så får du en innkallelse når det passer dem, uavhengig av din skole. Passer det ikke for deg, må du søke om utsettelse. Er ikke sikkert at du kommer inn i Garden selv om du søkte der.

 

Har opptak 4 ganger pr år som vanlige gardister. Musikken har opptak i Januar og drilltroppen mars/april. Bommet på den selv, og fikk kun spille på spesielle oppdrag som krevde en eller to pers.

 

Lykke til med flott tjeneste.............mvh gardist 114..........for maaaaange år siden. :D

Lenke til kommentar

Åja. Så jeg kan ikke satse på å bli innkalt til høsten neste år?

 

Hehe, jo har vurdert drillkorpset litt, men er en stund siden jeg spilte tromme i korps ( barneminner :blush: ). Så det talentet er nok gruslagt. Men sånne drillfolk som driver og snurrer geværene. =P Kan man ikke bli en sånn?

Lenke til kommentar

Hei hei.

 

Garden har somregel innrykk litt utpå sommeren (juli). Det første som skjer er at du blir værende 3 måneder på Rena Leir, der Gardeskolen holder til. Deretter blir du overflytta til Huseby leir hvor du har gardeperiode og senere begynner på den vanlige tjenesten.

 

Om du heller vil i musikk/drill bør du komme deg på oktober-innrykket.

 

Mvh.

 

Tidligere gardist. :)

Lenke til kommentar

Er i kp3 nå (musikk, signal og drill, signal for min del), og har forstått det slik at det er innrykk i juli, oktober og januar. Vi hadde innrykk nå i oktober. Vil du bli med i drill må du regne med myyyye slo (sluttorden - marsjering etc) og en god del trening (trenger ganske sterke armer). Men tror det blir værdt det når drillsessongen begynner. Alle, så vidt jeg vet, begynner på Rena. Vi var der kun noen dager før vi ble forflyttet til Huseby. Men de andre kompaniene er der vel i to til tre mnd.

Endret av Josten
Lenke til kommentar
Tror signal tar inn folk hele tiden, slik at det alltid er noen til slottsvakt osv. Om det ikke er endret så tas drill/musikk inn i oktober.

5302781[/snapback]

 

Jau, ganske riktig det. Dvs, hovedpuljen ble tatt inn i oktober, men det ble tatt inn et par stk i juli og, som overlapper fjorårets og årets pulje.

Lenke til kommentar
Hva er kp2 og kp5?

5305106[/snapback]

Kp2 er eskortekompaniet og kp5 støtte-/stabkompaniet. Det finnes totalt 6 kompanier i HMKG. Alle holder til i Huseby leir unntatt kp6 (rekruttskolen på Rena).

 

Er selv i kp1 nå (lett infanteri). Hadde innrykk 27. juli i sommer, og ble overført til Huseby 23. september. Vår rekruttperiode varte altså i omtrent 2 måneder.

 

Du finner mye informasjon om Garden på www.garden.no.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...