Gå til innhold

Svært skuffet over JVC GZ-MG50


Anbefalte innlegg

Hei,

 

For neste 5 år siden kjøpte jeg meg et JVC GR-DVL200 DV kamera som jeg er SVÆRT fornøyd med. Ga ca. 11 000.- for det den gangen. Jeg filmer bare til privat bruk (blir da også mye filming inne).

 

Nå begynner dette kamerat å ta kvelden, så jeg tenkte jeg må ha meg et nytt. Valget falt på JVC nok en gang og på harddiskkameraet GZ-MG50 til kr. 8000.-. Fikk det i hus i går og har allerede begynt å sammenlikne med mitt forrige kamera.

 

Her ble jeg imidlertid SVÆRT skuffet. Vet jo at GZ-MG50 lagrer i MPEG-2 format, men jeg synes det er meget dårlig kvalitet når jeg tok mine første stikkprøver i går. Brant det over på DVD for å sammenlikne og mitt gamle kamera viser seg å slå mitt nye ned i støvlene. Trodde verden hadde gått fremover på 5 år.....

 

Så da blir mitt spørsmål. Betaler jeg såpass mye for ny teknologi eller har ikke utviklingen gått fremover på 5 år ? Bør jeg bytte tilbake til DV kamera og i såfall hvilket merke egner seg til min behov ? 8000 - 12000 kr. klassen.

 

Det jeg ser som fordel med harddisk kamera er lyden fra drivverket til kasettene. Er det fortsatt er problem på nye DV kameraer ?

 

Håper på svar slik at jeg evnt. kan få levert mitt nye kamera tilbake og kjøpe meg et nytt ett.

 

Mvh

Kjell Kenneth Pettersen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du vil ha optimal bildekvalitet og kanskje bedriver litt lett videoredigering osv, så vil jeg si at DV kameraene fremdeles har en par års forsprang. Det er ingen tvil om at det foregår vesentlig komprimering av film på DVD kameraer og HD kameraer. Et litt banalt eksempel: 30 min film med et DVD kamera komprimeres ned til 1,46 GB. 60 min filmet med et DV kamera blir (tatt over på pc) 13 GB +/-. dvs 6,5 GB per 30 min sånn omtrent. Jeg er langt ifra ekspert, men jeg er hellig overbevist om at noe er nødt til å gå tapt ved en slik komprimering.

 

Videre har jeg et Sony DCR-HC42E (DV kamera), og er ikke plaget med veldig støy fra drivverket. Det er klart man hører det når man filmer, det tror jeg aldri man får kurert, men det høres jo ikke på filmen etterpå osv, så jeg ser ikke på dette som et stort problem. Men akkurat når det kommer til slik støy blir det naturligvis veldig smak og behag. Det samme gjelder også DVD/HD kamera fremfor DV. DVD/HD er nok ikke introdusert for kvalitetens skyld. Det legges vesentlig mer vekt på hvor enkelt man i etterkant skal kunne behandle filmen.

 

EDIT

Leste om kameraet ditt på MPX.no nå, og om du tar opp med beste kvalitet (9 mbps) fremfor kvalitet lik DVD kameraer (6mbps), så sies det at filmen ikke skal lide kvalitetstap ved brenning på dvd. Spørsmålet her er nok om du vil redigere filmen noe særlig før du brenner den ut. Her vil man nok kunne få lettere kvalitetstap alt ettersom hvilket format man til slutt konverterer filmen til osv.

Endret av ..Bjørnar..
Lenke til kommentar

Hei,

 

Takk for svaret. Alltid godt å høre fra andre som driver med det samme. Jeg har brent det ut på DVD for å sammenlikne der, og det er helt klart forskjell på kvaliteten. Filmet inne i går kveld med begge kameraer, og mitt gamle kamera var mye mer skarpt og lyst enn mitt nye kamera. Skal teste mye mer i helga både inne i dagslys og ute. HD kameraet er meget snertnet å filme med, men jeg er mer opptatt av bildekvalitet en betjeningsevnen.

 

Har lyst til å teste et Panasonic Videokamera NV-GS250E-S også for å sammenlikne. Ellers får Sony mye skryt rundt omkring. Det dumme er at jo mer jeg leser og vurderer jo verre blir det å bestemme seg.

 

I tillegg vet man jo aldri hvilke formater som kommer i fremtiden. Så på DV tape har man jo ukomprimerte saker til en senere anledning.

Endret av kjellkp
Lenke til kommentar
Filmet inne i går kveld med begge kameraer, og mitt gamle kamera var mye mer skarpt og lyst enn mitt nye kamera. Skal teste mye mer i helga både inne i dagslys og ute.

5300975[/snapback]

 

Jeg tør vedde på at du kommer til å få finfin kvalitet utendørs med det nye kameraet. Problemet med alt for mange videokamera i dag er CCD-brikken, ikke kompresjonen. Alt for mange megapiksler på alt for liten brikke. Resultatet er "støy" (korn, brusing, dårlige farger) i dårlig lys. Det er akkurat det samme som rammer kompaktkamera (stillbilde) når de sammenlignes med speilrefleks. Skal du ha gode resultater inne, så må du gå for et kamera med en fysisk stor bildebrikke, uten alt for mange megapiksler.

Lenke til kommentar

Er man ute etter optimal bildekvalitet vil jeg nok si det er lønnsomt å velge et DV kamera per dags dato. Ihvertfall om man bestemmer seg for å holde seg til en nogenlunde fornuftig pris. Jeg har troen på at HDD kameraene blir bedre reint bildekvalitetsmessig, og også når det kommer til lagringsplass så grovkomprimering kan unngås, i løpet av noen få år, men inntil da vil nok DV være mest fornuftig. Samtidig skal ikke HDD kameraene slaktes helt heller. Som med mange DV kameraer vil nok også noen HDD kameraer være preget av at de er utstyrt med en (eller flere) svak(e) CCD brikker og mindre lyssterk optikk. Man skal ikke forelske seg helt i antall megapixler på CCD (og ihvertfall ikke på waste-away funksjon nr. 1 på digitale videokameraer; stillbildefunksjon), men heller være påpasselig med å se seg ut et lyssterkt kamera.

 

Det skal et forholdsvis dyrt kamera til for å klare brasene ved filming i dårlige lysforhold. For meg er utendørs- og innendørsfilming fordelt omtrent 80/20, så jeg valgte et billigere kamera denne gangen, et kamera som ikke var fult så lyssterkt. Inne kompenserer jeg med et lite videolys til 500 kr og jeg er strålende fornøyd med det. Filmer man derimot veldig mye i dårlige lysforhold vil man nok ha mer igjen for å gå opp et par prisklasser.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Takk for svar. Har du noen kameraer som passer til din (Anew) beskrivelse til rundt 10 000.- ?

 

Leste en test på http://www.smartson.se/test/videokamera/jvc-gz-mg30.htm og der for jo mitt nye kamera det glatte lag (i allefall innendørs).

 

Kunne tenkte meg å prøve Panasonic NV-GS250-S, men folket på dette forumet sier også at det fungerer dårlig inne.

 

Mvh

Kjell Kenneth

Endret av kjellkp
Lenke til kommentar
Takk for svar. Har du noen kameraer som passer til din (Anew) beskrivelse til rundt 10 000.- ?

5301333[/snapback]

 

Ut i fra spesifikasjonene bør Canon MVX4i være en vinner innendørs med en (i denne sammenheng) svært stor bildebrikke (1/1.8" om jeg husker riktig). Jeg har nettop fått svigers til å kjøpe Sony DCR-HC90, siden Canon'en ble for dyr, men har ikke fått testet den ut. Det er en relativt gammel modell, men med relativt stor bildebrikke. Den går til rundt 6k om man fortsatt får tak i den.

 

Som du alt har sett, så betyr ny/gammel modell lite for bildekvalitet.

 

Edit: Jeg er forresten litt overrasket over at kameraet ditt yter så dårlig; 0.8 mpix kan jo ikke akkurat kalles voldsomt. Bildebrikken er kanskje mikroskopisk? 25x zoom er jo et tegn på det.

Endret av Anew
Lenke til kommentar
Kunne tenkte meg å prøve Panasonic NV-GS250-S, men folket på dette forumet sier også at det fungerer dårlig inne.

 

Hvor ser du det?

 

Det er dessverre mange her som har hengt seg opp i at 3CCD kamera krever mer lys enn 1CCD kamera, og det er mulig det. Men Panasonics billigste 3CCD kamera klarer seg betraktelig bedre enn til og med dyrere kamera fra f.eks Canon. Har selv et Panasonic GS-120 (tidligere utgave av GS-140), og det klarer seg helt fint innendørs selv når det er så godt som helt mørkt... og det uten å bruke nightshot funksjon. Ok, det blir litt mer kornete og det blir mørkt, men omtrent like mørkt som det øyet ser. Og det synes jeg er imponerende bra i forhold til andre kamera jeg har testet. GS-250 er enda bedre, og har gode tilleggsfunksjoner som optisk bildestabilisator og manuell fokusring (blant annet). Etter hva jeg har lest om JVC kameraet ditt og GS-250, så vinner GS-250 med flere hestehoder. Panasonic sine tre "dårligste" 3CCD kamera (GS-75, 140 og 250) tok faktisk de tre første plassene i en stortest av digitale videokamera i forbrukerrapporten nylig. Der ble de testet mot ca. 40 andre kamera. En sterk prestasjon, spør du meg.

 

Så til diskusjonen om DVD og HDD vs. mini-DV. Jeg brente direkte fra mitt Panasonic kamera til en stasjonær DVD brenner via firewire for noen dager siden. I en-times kvalitet ser man ikke mye tap av bildekvalitet, men setter man på 2 timer, som tilsvarer den kvaliteten DVD kamera tar opp i, så blir de delene av filmen der det er mange detaljer (gress, trær med blader og lignende) mer som en slags suppe. De finere detaljene i gress og trær forsvinner fullstendig, og det var nok til å irritere vettet av meg selv om det sikkert er bra nok for noen.

Lenke til kommentar

Mulig han klaget over nightshot funksjonen, for den er ikke topp, men det gjelder uansett hvilket kamera man velger. Sony er vel best her. Men Panasonic'ene klarer seg fint i mørke også, uten Nightshot... selvfølgelig til en viss grad. Men var selv overrasket over hvor lett det var å se hovedmotivet på tv'n da jeg filmet i et så godt som helt mørkt festlokale en gang.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...