Jump to content
Sign in to follow this  
pc eier med startproblemer

hvordan få best lydkvalitet fra pcen til stereoen?

Recommended Posts

Jeg har kobla pcen til stereoanlegget mitt ved hjelp av en helt vanlig RCA til 3.5 mm minijack plugg. Vet ikke om dette er den beste løsningen og jeg lurer på om det er andre koblings alternativ. Har sett her på forumet at noen snakker om analoge og digitale utganger/innganger. men er ikke helt med. jeg lurer på hva som er forskjellen på analog å digital lyd.. hører på musikk i stereo. og vil ha best mulig lydkvalitet ut i fra d jeg kan få..

 

 

lydkort: Creative Audigy 2 zs

Stereoforsterker: Pioneer A-209R ( drittsvak forsterker egentlig, men leverer bra lyd med mine B&W høyttalere. med equalizeren min blir d noen ekstra watt :)

 

Så jeg håper på mange svar siden jeg er forholdsvis noob på lyd og sånn men vet at det er flere måter å forbedre lydkvaliteten på mange ting..

 

mvh: Thomas

Share this post


Link to post

Et eller annet sted på grensen vil du bli NØDT til å konvertere lyden til analogt, det beste stedet for deg å gjøre dette vil være der du har den beste D/A converteren. (digital/Analog converter) I ditt tilfelle er det 99% sikkert i din forsterker. Det vil derfor være mest hensiktsmessing for deg (og 90% av alle andre forumbrukere) å overføre lyden digitalt.

 

Vet ikke hvilke digitale innganger ampen din har, men det finner du fort ut :)

er vel enten coax eller S/PDIF. Da kjøper du en slik kabel (kjøp billigste kabel du finner som er skjermet, uansett hva selger måtte si er de dønn like på lyd...)

Share this post


Link to post

Ellers vil jeg heller anbefale www.avforum.no for lyd spørsmål du måtte ha. Det er en del folk der som kan mer om lyd enn de folka her :) - og der sitter det alltid en eller annen guru som banker hardt i bordet om noen sier noe som er feil - i motsetning til her!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...