Gå til innhold

Eksisterende SATA-disker + ny IDE-disk = krøll


Gjest Slettet+8745264

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+8745264

Vel, jeg har smekket sammen en ny pc for ikke så lenge siden. I denne har jeg satt inn 3 SATA-disker (WD). Windows er installert på "C:". Alt har inntil nå fungert ypperlig, og hele systemet har vært stabilt og raskt, med oppdatert BIOS (Award BIOS N4D623-3) på mitt DFI LanParty SLI-DR hovedkort.

 

For et par dager siden skulle jeg i tillegg sette inn en ett år gammel IDE-disk (WD). Har to IDE-porter på hovedkortet; på plass 1 står to DVD-brennere koblet til som master og slave, og nå IDE-disken på plass 2. Denne satte jeg på masterkabelen med jumper satt til "cable select".

 

Når pc'en startet opp fikk jeg en feilmelding som nevnte at en ".dll"-fil i Windows-mappen manglet, og nektet å gå videre, noe som etter min erfaring betyr at den leter på feil disk. Prøvde å sette opp litt forskjellige boot-prioritys på diskene, men dette hjalp lite, siden jeg da kun får "Boot disc failure, please insert system disc". Alle diskene vises forresten på riktig plass i oppstarten, og IDE-disken står som Master på IDE-port 2. Prøvde så Windows Recovery Console, og der fikk jeg se at jeg kom rett inn på "E:\Windows\System32".. Noe forvirring om drive-letters her muligens?

 

Fjerner jeg IDE-disken fungerer alt som normalt igjen, så jeg regner med at det er et spørsmål om riktige innstillinger i BIOS. Har til og med satt IDE-disken til slave, noe som seff ga samme resultat.

 

Noen som har noe svar på hva jeg kan gjøre? En ny formatering vil jeg helst unngå.

 

(sorry hvis jeg svarer sent, linjen min er nede)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+8745264

Jah, har prøvd secondary slave, funket ikke. Skal se om jeg finner en måte å disable boot from IDE på, takk for tips. Akkurat nå står en sata disk som 1. boot device hvis jeg ikke er helt på jordet..

 

EDIT: Lette etter noe som liknet på disable boot from IDE, men finner intet.. Any further tips, anyone?

 

EDIT2: Forget it, funker nå. Fikk disablet secondary master fra "Standard BIOS Settings".. Hvordan jeg klarte å overse dette kan man jo lure på.. :hmm:

Endret av Slettet+8745264
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...