Gå til innhold

2stk 40gb sata seagate disker i raid


jacoweb

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enkleste er gjennom diskmanager i windows å stripe disse.

Da får du i teorien dobbel lese/skrivehastighet, men standard søkehastighet.

Dette volumet er glimrende til spill, programmer etc. Også et bra valg for OS, men husk at problemer på en disk da fort blir fatalt.

(Har du en egen raid funksjon på hovedkortet kan du da sette opp en tredje disk som redundans-disk. Dvs du får ytelsen til to stripede disker, men sikkerheten til mirror-raid.

Uansett hvilken enkel disk som ryker vil du kunne bytte denne og beholde all data intakt)

 

Har du data som du er redd for vil et mirror volum være mer fornuftig. Da jobber begge diskene parallelt men en tåler å miste en disk. Denne kan da skiftes og volumet vil da bygges på ny slik at man til hver tid har en kopi.

 

Husk også at all type raid ikke er sterkere enn den svakeste disken. Så skulle den ene disken din av en eller annen grunn være sløvere enn den andre, så vil ytelsen for hele volumet synke til dette nivået.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Bra det funka!

 

Alltid kjekt å teste ut ting for å ytelse-sjekke :)

Vil nok tippe som en tidligere sa at pga aksesstid er nok raptor disken betydelig raskere, siden de fleste OS (iallefall windows) dreier seg om utrolig mange filer som skal leses ved boot.

Men husk uansett å legge swapfila på stripe partisjonen. Det vil hjelpe. Ofte lurt å ha en egen swap partisjon, helst på en egen disk. Da vil ikke swapping "kollidere" med lesing av filer til OS og programmer.

Dedikerte hoder til skriving av swap...mmmmmm :)

Mer RAM, slippe swap... dobbeltmmmmmm... hehe

Endret av happydaydreamer
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg tror nok ytelsen vil øke litt, men du ofrer nok litt plass med å formattere med større blokk-størrelse. Det vil si at hvis du har en fil på 1 byte, så tar den 128 kilobyte, dermed større overhead på diskbruk ved mange småfiler.

 

Er forresten litt overrasket over at du får bedre boot-tid med raid enn raptordisken. Har opplevd det helt motsatte tidligere, men da var det med en 10000 rpm scsi disk.

Den var svært effektiv ved boot (vel og merke når all scsi vas i oppstart var forbi).

Totaltiden for når maskin kom på til windows var klar var pga dette nok lenger :)

Lenke til kommentar
Ok! :) For jeg har utrolig lyst til å prøve å legge inn OS på raid. Har aldri testet før, og maskinen trenger faktisk en formatering :)

5293497[/snapback]

Det er bare å gjøre det hvis du har lyst å prøve. Ikke sikkert du får noen gevinst ytelsesmessig, men det får du jo testet når du kommer så langt, og ikke minst; du blir en erfaring rikere. ;)

Endret av Rikky
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...