Gå til innhold

Erfaring med Waterchill-sett - støy


Anbefalte innlegg

Jeg trenger sårt ny vannkjøling til en Pentium D 830 og et GF 6800GT skjermkort. Jeg gidder ikke styre med å sette sammen løse deler, selv om det sannsynligvis gir meg et bedre resultat.

 

Det viktigste for meg er å minimalisere støyen. Det skader ikke å få ned tempen, men det er ikke førsteprioritet, da systemet i utgangspunktet ikke skal klokkes.

 

Hvordan er erfaringene med følgende sett av typen Waterchill? Jeg tenker spesielt på pumpa, da medfølgende vifter erfaringsmessig går i søpla :) Har dere eventuelt andre anbefalinger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjøpte for 2 år siden et CPU kjølings waterchill sett. Det var før Antarctica blokka så jeg har en blokk med "halmånevegg"

 

Dette settet har god ytelse på min XP-2800+, men den medfølgende viften (stor svart papst tror jeg det er) bråker veldig mye på 12V. Det er meningen at man den normalt skal kjøres på 7V. Etter min mening bråker den for mye da også.

 

Pumpen som fulgte med, en L20 var ikke så ille når det gjaldt støy. Den ble overdøvet av viten så lenge den ikke var i kontakt med kabinettdøren og lagde vibrasjoner der. Etter 6 måneder knakk flere blad på impelleren og jeg måtte fikse meg ny pumpe. Jeg valgte da å prøve en L30 og fant fort ut at denne bråker ganske mye.

 

Jeg vet ikke om de har gjort noe med hverken pumpene eller viftene sine etter at jeg kjøpte mitt sett. I og med at mitt sett er 2 år gammelt bør det jeg har skrevet taes med en klype salt da det kan være utdatert.

 

Et lite tips jeg kan gi det er å sette filter på radiatoren ellers får du pc'n full av støv.

 

 

Edit: jeg får forresten ikke linken din til å funke.

Mvh.

Valentino

Endret av valentino
Lenke til kommentar

Jeg får fremdeles ikke linken til å funke. Mener jeg har prøvd selv å linke til asetek sine sider før uten å få det til

Hva med å poste bildene og specs her, eller bare skrive navnet på settet du vurderer så kan folk finne det selv.

 

Waterchill setter er forøvrig mitt første og eneste vannkjølingseventyr så jeg har ikke mer å bidra mer enn det jeg nevnte i forrige post.

 

Kan bare nevne i forbifarten at hurtigkoblinene fungerer utmerket med de orginale slangene i mitt system. (har ikke prøv noen andre) Har ikke hatt en eneste lekasje. Du vet skkert at det også pleier å følge med god bruksanvisning for settene fra asetek.

 

Dersom blokka di har gjennomsiktig topp må du sjekke om den tåler alkoholer. Det gjør ikke min, og denne advarselen står 5-6 ganger i manualen. Det gjør at jeg ikke har prøvd kjøleveskekonsentrat beregnet på bil i mitt oppsett.

 

mvh.

Valentino

Lenke til kommentar
Hvilke problemer hadde dere med pumpen? Stoppet den under drift eller startet den ikke opp? Har problemer noen ganger med at min ikke starter opp etter at jeg slår av power og så slår på igjen like etterpå. Vet ikke om det er pumpen som er problemet, siden dette skjer med viftestyringen også...

5297233[/snapback]

 

mitt problem var: pumpen bråkte i starten. det hørtes ut som om den kjørte tørt. men det var ikke tilfellet. uansett så forsvant den. neste va da jeg skulle ta pumpa ut og montere den i senere etter en endring i oppsettet. da jeg pluget i molex kontakten og skulle fyre opp så opdaget jeg at pumpa ikke gikk. jeg dro molexen litt ut og den startet. men av og til stoppet den men da var det bare å dyttet litt i plastikken på kontroller kortet. men det er skummelt om den stopper og jeg ikke er til stedet. men jeg kunne trykke på plastikken og pumpa stoppet tvert :no:. nå har jeg fått den til å gå pent og har ikke vært noe problemer med den... Enda, men jeg tør ikke å gjøre store bevegelser på pumpa siden den kan begynne å tulle igjen.

 

en kompis av meg har samme settet og viste om problemene jeg har\hadde og kjøpte settet i troen på at jeg bare var uheldig. men da han startet opp systemet ville ikke den ene viften gå rundt.vi fikk den til å gå ved å snu usb ledningen feil vei i forhold til manualen. han hadde 2 vifter tilkoblet til pumpen som han ville styre fra programmet som følger med pumpen. men det hjalp enda mindre når maskinen ikke finner pumpen, uansett hvilken vei usb'n står i og ja han har prøvd alle mulige måter for å få det til å fungere men det hjelper ikke uansett hva som prøves. så det ble viftestyring på han. dessuten tuller pumpa hans hele tiden med lyder som høres ut som den går tørr. både jeg og kompisen gidder ikke å bytte pumpen siden hele settet må inn da. så det blir muligens ny pumpe om ikke så alt for lenge. i det hele og det store er 12V pumper noe dritt. siden disse trenger kontrollere for å styre pumpen. og mange produsenter er glad i å få ned prisen med å kjøpe billig elektronikk. finn deg en god 230V pumpe og du vill nokk ikke ha noe problemer :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...