Gå til innhold

VMware lanserer gratis Player


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva vil det si at en Mozilla Firefox får en slags støtte? Hva kan det hjelp brukeren med? Synes det var litt uklart, men det høres interessant ut.

5288023[/snapback]

 

WMware Player brukes for å "kjøre" en virtuell maskin, og er gratis.

 

"Browser Appliance Virtual Machine" er en slik virtuell maskin, og er en Ubuntu linux distribusjon som kjører Mozilla Firefox 1.0.7 og 1.5 ... Forhåpentligvis booter den like fort som browseren selv ;)

 

Tanken er vel at så lenge du kjører web-browseren i en virtuell maskin så kan ikke web-innhold skade din ordentlige maskin.

 

Edit: Det finnes tydeligvis mange slike Virtuelle maskiner bygget av forskjellige firmaer og folk, http://www.vmware.com/vmtn/vm/

Endret av breathe
Lenke til kommentar

For å være ærlig så har jeg tenkt på dette selv. Great minds think alike, er det ikke det de sier? :p Dog tenkte jeg ikke på å implementere noe slikt i en browser, så det var smart! På denne måten får man jo avgrenset operativsystemene så å si fullstendig. Om brukeren i operativsystemet browseren bruker ikke har administratorrettigheter, så har jo heller ikke virus og spyware det :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Hva er forskjellen mellom Player og Server?

5586100[/snapback]

VMware Player lar deg spile av (kjøre) virtuelle maskiner, men du kan ikke lage nye (fra grensenittet). Player kjører som et program i desktopen på OS'et (linux eller windows). Dette er i prinsippet en nedstrippet versjon av VMware Workstation.

 

VMware Server ar deg lage nye maskiner og de kjører på maskinen som en service. Dvs at hvis du vi se konsollet på ei virtuell maskin så tar du opp konsollprogrammet (gjerne fra en annen maskin enn der det kjøres) og får opp konsollet. Dette er i prinsippet det samme som neste versjon av GSX Server og finnes kun som beta i dag.

 

Det er også andre forskjeller:

http://www.vmware.com/products/player/comparison.html

http://www.vmware.com/products/server/

Lenke til kommentar
En kan visstnok bruke Symantec Ghost "images" (speilbilder av harddisk) som virtuelle maskiner. Noen som har prøvd det på "den fulle" workstation -utgaven (erfaringer)?

5601560[/snapback]

 

Har kun prøvd det på ESX, men funksjonaliteten på dette området er den samme. Ghost er mye brukt for å konvertere maskiner fra fysiske til virtuelle (p2v), men man må påregne at man må bytte litt drivere osv siden fysiske systemer sjelden bruker samme drivere som man gjøre inne i en VM.

 

http://www.vmware.com/pdf/p2v_thirdpartyimage.pdf

http://www.rtfm-ed.co.uk/?page_id=174

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...