Gå til innhold

Hva kan jeg få for disse godsakene?


Anbefalte innlegg

Vurderer å selge min 8 dager gamle PC, fordi jeg nå innser at jeg egentlig har mer bruk for en bærbar. Maskinen skal være nokså state-of-the-art, men jeg lurte på hva som er realistisk å ta for den. Deler som ikke er helt nye står det bak at de ikke er. Kom med et oversalg over hvor mye jeg kan ta for den!

 

CPU: AMD Opteron [email protected] ghz m/Zalman 7700 CU

HK: ASUS A8N SLI Premium NF4

RAM: OCZ 2048 (2-2-3-5) Dual-DDR

HD: WD Raptor 74GB (4 mnd gammel)

DVDRW: Nec 3500 (6 mnd gammel)

GPU: POV 7800 GT m/Zalman lydløs vifte. (3dmark 05 8187)

Kabinett: Asus H600B m/fortron 350 w m/lydløs PSU

Skjerm: Samsung 913N LCD skjerm 19" (meget bra, 5 mnd gammel)

Mus og tastatur: Logitech Pakke som kostet ca 1K nytt.

 

Glemt noe nå?

 

Kom med prisoverslag, og da snakker jeg salg over finn.no eller QXL.

Endret av cybervision_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det mulig? Skal holde for meg selv hva jeg tenkte når jeg leste dette.

 

Hvis du har handlet i en nettbutikk har du 14 dagers angrerett, med mindre det dreier seg om et tilvirkningskjøp, dvs. at de har bygget PCen for deg, i så fall må du sannsynligvis dekke tilvirkningskostnadene (arbeidet med å bygge PCen). Du må riktignok betale returporto, men tapet ved å selge delene enkeltvis eller samlet overstiger sannsynligvis portokostnadene.

Lenke til kommentar

Det er noen ting man bør være klar over ved kjøp og salg mellom privatpersoner kontra det å handle med firma/næringsdrivende.

 

Bl.a. gjelder ikke forbrukerkjøpsloven, men den "gamle" kjøpsloven når man handler privat. Dette betyr bl.a. at du ikke har angrerett. Du har riktignok rettigheter ved mangler, men i praksis kan det ofte vise seg å være vanskelig å nå fram med krav og selv om du har rett etter loven er det ofte ikke vært bryet. Selv om de fleste nok er ærlige, er det en risiko for å bli utsatt for en "svindler" eller en useriøs person som ikke eier nåla i veggen. I motsetning til privatpersoner har de fleste firmaer et serviceapparat og et salgsapparat som håndterer angrerett og reklamasjoner.

 

Når vi snakker om brukte PC-er og komponenter vil jeg i utgangspunktet være veldig skepisk, da du ikke vet hvordan selger har behandlet produktene, og den egentlige grunnen til at han ønsker å selge. Det er jo titt og ofte poster her om mer eller mindre klønete folk som klarer å rive og brekke av kondensatorer og denslags fra både det ene og det andre. Hvordan folk håndterer minnebrikker og andre sensitive komponenter tør jeg ikke en gang tenke på.

 

Summen av dette gjør at jeg holder meg langt unna bruktmarkedet for PC-er og komponenter. Risikoen er alt for stor. Etter min mening bør man ikke betale mer enn 60% av butikkpris ved kjøp fra privatpersoner, selv om det dreier seg om nesten nytt utstyr.

Endret av Pengu
Lenke til kommentar

Hehe, takk for tilliten. Tar det ikke personlig, men jeg har nokså grei peil på dette, og alt er godt behandlet og fungerer 100%. Har skrudd på PCer i mange år.

 

Men er også enig med deg, hadde vært skeptisk ved kjøpt brukt...

Og selvfølgelig er jo også grunnen til salg viktig. Jeg er meget fornøyd med PCen, men innser at en bærbar er egentlig det jeg har behov for.

Endret av cybervision_
Lenke til kommentar
Hehe, takk for tilliten. Tar det ikke personlig, men jeg har nokså grei peil på dette, og alt er godt behandlet og fungerer 100%. Har skrudd på PCer i mange år.

 

Men er også enig med deg, hadde vært skeptisk ved kjøpt brukt...

5287355[/snapback]

 

Bruk angrefristen før det er for sent. Du vil tape mye på å selge den. Eventuelt kan du overtale en tulling på fylla til å kjøpe den :fun: Men hvis du er så rik at du kan blåse 10-15k for så å angre 8 dager etterpå, kan du heller gi den til et barnehjem i Romania :innocent:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...