Gå til innhold

Kan Movie Maker redigere en DVD?


Anbefalte innlegg

Ser at problematikken er dårlig formulert i tittellinjen, men det illustrerer bare min uvitenhet når det gjelder film(redigering) bedre.

 

Er altså relativt grønn på disse filmformatene o.l. og har ikke engang eget videokamera. Men det har seg slik at jeg har fått overført 2 videokassetter fra en gammel guttetur fra Hi8 til DVD. Disse hadde jeg tenkt å redigere sammen med div bilder og musikk til en kortere film for så å bruke den på et julebord i neste uke.

 

Tenkte først å gjøre det enkelt ved å bruke Movie Maker, men den støtter ikke filtypen når jeg skal importere filmene. På DVDen ligger filmfilene som .vob. Har forsøkt en .vob til .avi konverter, men filene ble da enormt store, + at lyden hakket. Noen med forslag til program som kan brukes, evt fremgangsmåte for å løse dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker ikke Movie Maker, men har nå forsøkt meg fram. Jeg har MM Ver. 5.1 fra Service Pack 2.

Når du har kopiert VOB-filen til harddisken, kan du gi den nytt navn med ending .MPG i stedet for VOB. (Ingen form for konvertering!) Så går den glatt inn i MovieMaker! Iallefall her hos meg. Lyd og bilde følges ad, skal du redigere dette må du vel dele det opp i scener, det går vel greit?

Lenke til kommentar

Gjorde som du sa, men får denne feilmeldingen:

 

Filen C:\Documents and Settings\Knut-Helge\Mine dokumenter\VIDEO_TS\VTS_01_4.mpg kan ikke importeres, fordi kodeken som kreves for å spille av filen, ikke er installert på datamaskinen. Hvis du allerede har prøvd å laste ned og installere kodeken, lukker du Windows Movie Maker og starter det på nytt, og forsøker deretter å importere filen på nytt.

 

Hva betyr dette? Filen lar seg åpne i Media Player uten problemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...