Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Noen som vet hvilken bil dette er?


Darksun

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Panteraen kom først, og den er desidert råest av de to.

 

Har hørt løse rykter om at hvis du legger flatt jern på 5 gir, så "slipper" hjula på den. Noen som kan bekrefte eller avkrefte om dette er sant?

 

 

Bilen er jo bare sinnsyk rå.

5069593[/snapback]

 

Høres tvilsomt ut. Synes å huske at den har rundt 300-400 hester. Kjøres vanligvis på noen ganske råe lisser, så skal vel en del til for at det skal slippe rett fram bare med gasspådrag.

Lenke til kommentar

Italienske de Tomaso Pantera (1970-1995) ble designet av Tom Tjaarda i Ghia. Understellet/strukturen ble konstruert av Giampaolo Dallara, bilen har uavhengige hjuloppheng i alle fire hjørner. de Tomaso benyttet ganske riktig en 7,8-liters Ford V8-er i denne, og i USA ble bilen solgt gjennom Fords forhandlernett fram til 1974. Over 10.000 Panteraer ble produsert før det var slutt. Bilen ble lettere redesignet flere ganger underveis, men i 1990 ble den helt omarbeidet av Marcello Gandini, samme mann som i sin tid var sjefsdesigner hos Bertone da Lambo Countach ble designet.

 

Pantera var en potent bil, men med dårlig byggekvalitet, rust (selvbærende stålkarosseri), overheting av motoren og dårlig ventilasjon. Bilen på bildene er muligens en Pantera GTS fra et sted mellom 1973 og 1990, med originalt 350 hester. Men det kan også være en normal Pantera med skjermbreddere.

 

Mange mener at den originale smale Panteraen er penest:

pantera.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...