Gå til innhold

Mine fotografier - Vil du se?


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg er ikke like negativt innstilt til dine motiver som F828. Flere av dem er spennende nok. Men en del bilder er litt mørke, blir litt lite kontrastfylte, mangler nødvendig fargespill, er litt ute av fokus, og..huff! Nå ble jeg bare slem. Kanskje fotogalleriet ditt hadde tjent med å bli litt mindre? Altså behold bare de du selv synes er de aller beste?

 

mvh JL

Lenke til kommentar

Hei,

 

Bare et lite tips. Dersom du ønsker å få kritikk av bildene dine, er det best å velge ut kun et par stykker som du er mest fornøyd med og ber kritikk om bildene. Å håpe å få gode bildekritikk over 20/30+ bilder er å tro på julenissen.

 

Mitt syn på bildene dine:

Etter å ha sett raskt på bildene dine, fikk jeg en følelse at det er "snapshot". Bilder tatt uten mye "kjærlighet, omtanke og mening". Som F828 nevnte så er noen av motivene brukbare. Komposisjonene er heller dårlig. En del bilder ver overeksponert mens andre var undereksponert.

 

Personlig anbefales det å stikke å låne/kjøpe en fotobok. Det skal egentlig ikke så mye til før bildene blir bedre. Den beste måtene å lære å ta gode bilder på er 1) studere bilder som du synes er bra og spørre deg selv hvorfor de er så bra 2) ta, ta, ta, og ta bilder. :-)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Det at de er mørke er ikke bildene, det er skjermen din. Ta og finn en sånn "hvit til svart" skala og still skjermen slikt at du ser forskjell mellom alle kontrastene. Da blir bildene korrekt vist hos deg.

Man trenger ikke kalibrert skjerm for å sjekke om ett bilde er korrekt eksponert eller ikke. Histogram er ett mye bedre verktøy til en slik bedømmelse enn visning på en skjerm. Histogrammene på fler av bildene dine viser at mange enten er overeksponerte eller undereksponerte.

 

Forøvrig så er jeg enig med Ardie!

Endret av Pulsar
Lenke til kommentar

Poenget mitt var at ingen av bildene er for mørke etter min mening. Det er et galleri for meg, og jeg tar bilder som jeg selv syns er pene. Noen av de er stilt mørkere enn de var da jeg tok dem for å gi det et mystisk preg.

 

Men er takknemlig for deres meninger og skal tenke på det nestegang jeg er på en foto vandre tur ;) Skal kanskje opp til Autostrada for å se på Diabloen og det som står der ;)

Endret av uranus
Lenke til kommentar

Jeg må si meg enig med F828, synes en del av bildene er for mørke, ellers fikk jeg en "random" følelse, sikkert greit å vise til venner og bekjente.

 

Så min mening er at bildene kreativt sett er kjedelig og fototeknisk dårlig.

 

Og at du synes dine egne bilder er bra og det er ett galleri for deg er supert. Men dine meninger om dine bilder betyr 0 for mine meninger om dine bilder. ;)

Lenke til kommentar

wow! du skal ikke skjimse da! han har jo trossalt tatt bilde av "hotel cæsar" bygget! ;)

 

Ellers synes jeg det blir litt håpløst når du går ut og ønsker kritikk for så og ikke imøtekomme den kritikken du får ved å forsvare de med tåplige unnskyldinger (at du undereksponerer med vilje for å få mystikk i blidet ??)

Lenke til kommentar

Ja jeg undereksponerer med vilje i Photoshop. Selve orginal bildet er ikke sånn.

 

Jeg kan godt ta sånne "bra" blider om det er det dere vil se, fordi jeg kan det om komposisjon og sånt. Det er bare det at øyet mitt liker de bildene og da er jeg fornøyd, men artig å høre andres meninger.

 

Husk; Mange av disse bildene er fra noen år tilbake da jeg ikke kunne noe om fotografering. Og mange er tatt "uplanlagt". Men jeg husker ikke på sparket hvem jeg brukte mye tid på, men det er noen.

 

Men jeg skal fjerne de dårlige og erstatte når jeg får tid, som blir en stund til grunnet jobb.

Lenke til kommentar

Hmm....først var skjermen til F828 feilkalibrert og viste for mørkt, så var alle bildene dine "underekspponert" i PS.....underlig det der.

 

Ellers er jeg enig med Stoners om Random følelsen og også enig Ardie. Vil du ha kritikk velger du deg et bilde og poster det. Ikke hele albumet med de du mener er dårlige og de du ikke husker hvem du har jobbet med og kunne fått utbytte av med konstruktiv kritikk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fikk litt sånn "privat fotoalbum"-følelse når jeg så bildene dine. La også merke til at mange av dem var endel overeksponerte, og det er slett ikke med på å fprsterke bildeinntrykket - selv om du muligens vil hevde at det var meningen...

Blir litt for dumt å gå ut med bilder og ønske kritikk, for så å bli fornerma når folk ikke er 100% positive til dine bilder. Virker litt som et feilslått forsøk på å høste skyt.

Lenke til kommentar

Støtter meg til det meste som er sagt her......

Legg ut et og et bilde på digit.no og få karakter/eval med en gang.

Og legg ut bilder du er litt stolt av og som du kanskje har hatt en tanke med. Tilbakemel er lærerike og ofte av folk med lang fartstid. En stor fordel er at du kan se bildene til de som kritiserer...synes flere at bilde ditt mangler "x og y" og deres bilder holder et høyt nivå, bør man kanskje høre på dem...

 

Lykke til videre, og fortsett å ta bilde DU liker(bare gjør det bedre:-)

Lenke til kommentar

Vel. Noe var bra, mye var mindre bra. Jo nærmere slutten man kom (jeg antar "bilde 55" er det siste), jo bedre syns jeg bildene ble, og det er jo et godt tegn.

 

Det jeg syns var verdt å nevne:

 

Smokey: interessant vinkel, men alt for mørkt og uskarpt, og det typiske gule skjæret man får når hvitbalansen ikke er stilt skikkelig.

 

Tunnelen (ikke tunellen): pent med lyst/mørkt på hver side av bildet, men jeg syns veggen på venstre side burde vært med. I tillegg er det for mye skilt og drit i veien.

 

Starlight: dette likte jeg, ingen spesiell grunn.

 

Fyrstikkene som faller er en god idé, men bakgrunnene er lite spennende. Litt mer planlegging, så kan det bli riktig så pene bilder av dem.

 

Støtter meg: fine farger og utsnitt, men personen som støtter seg er ikke mye spennende.

 

Etter dette ble det mer dokumentering av biler og andre (for meg) kjedelige ting.

Lenke til kommentar

De to bildene du har lagt ut på digit.no, er iallefall ett skritt frem kontra de bildene du har på siden din. :)

 

"Den ildrøde himmel" likte jeg meget bra. Sterke og gode farger og ett fint bilde. Det andre derimot, ga meg dessverre ingenting.

 

Når det gjelder bildene på siden din, vil jeg bare kort si dette; mange av motivene er meget bra, men det mangler for mye på den tekniske biten. En del av bildene kunne ha blitt meget bra, hvis du hadde lagt ned mer arbeid og tid på både selve fotograferingen og etterarbeidet. Som det er nå, er mange potensielt gode bilder ødelagt av dårlig teknisk gjennomførelse.

 

Jeg vil anbefale deg at du også registrerer deg på foto.no! Kritikk og tilbakemeldinger på bilder synes jeg holder en høyere standard der enn på digit.no. Som gratis medlem (bronse) kan du der også legge inn 2 bilder i uken på bildegalleriet. Hvis du betaler 150 kroner for ett år, så blir du sølvmedlem og kan legge inn 4 bilder i uken (hvorav 2 på bildekritikken, som er mer hardbarket enn galleriet). Og bare for å ha nevnt det; betaler du 400 kroner for ett år, så får du gullmedlemsskap. Det innbefatter bl.a. at du kan legge inn 10 bilder i uken og du får din egen portfolioside.

 

Du kan jo også evt. søke om medlemsskap hos photosight.org. Der er det også en meget høy standard på både bilder og tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...