Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

"Linke" to fysisk atskilte LAN


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har altså to fysisk atskilte LAN. Med dette mener jeg to nettverk i to hus. Tingen er at jeg kunne tenkt meg å "linke" disse til ett LAN, slik at MASKIN1 på LAN1 kan finne MASKIN2 på LAN2 og omvendt osv. Er det noen som har noen tips til hvordan dette ganske greit kan gjøres?

 

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kommer ann på avstanden og hvilke kapsitet du trenger. Det enkleste er vel å legge en kabel om det ikke er alt for langt. Et annet alternativ er jo å kjøre signalene trådløst men da får du noe lavere båndbredde.

Det er egentlig en god ide, men saken er at det er vel sånn ca 3 km i "kabellengde" mellom husene. Tenkte mer på å linke dem over internett på en eller annen måte.

 

Edit: Pluss at det er umulig med god sikt for WLAN, blant annet masse skog mellom.

Endret av Iguil
Lenke til kommentar

For å gjøre det enkelt kan du bare koble sammen switchene, trafikk som ikke skal til det andre LAN'et vil ikke stjele båndbredde på begge, men uadressert trafikk vil såklart belaste begge LAN'ene, feks broadcasts osv, men det er ingenting å bry seg om hvis det er forholdsvis små LAN det er snakk om.

 

Edit: Ooops, 3 km var litt drøyt :) Ja over internet blir det noe annet....

Endret av th-3
Lenke til kommentar
Det er egentlig en god ide, men saken er at det er vel sånn ca 3 km i "kabellengde" mellom husene. Tenkte mer på å linke dem over internett på en eller annen måte.

 

Edit: Pluss at det er umulig med god sikt for WLAN, blant annet masse skog mellom.

Da er nok VPN det du ser etter.

Takk for forslaget. Er det noen som har noen forslag til tekniske løsninger på dette? Altså linker til routere og lignende? :)

Lenke til kommentar

Skal du legge ett kabelstrekk på 3 km selv, tror jeg du kan få store problemer. En CAT5 kabel er godkjent til 100 meter, og på 110 meter vil du få for dårlig signal.

Det vil da si at på hver ca 90'ende meter må du ha en signalforsterker. Har du råd til dette, er det bare og legge CAT5 kabel (i rør, selvfølgelig) og signalforsterkere.

 

Og du må ha strøm til signalforsterkerne. :)

 

Så tror det letteste er og legge den planen død :hmm:

Hvis du ikke har penger nok da.

 

Edit: Så nå at du skulle linke de sammen ved hjelp av internett. Så da blir det litt "OT" prat den posten min. Men jeg lar den stå :)

Endret av Mammuten
Lenke til kommentar

Jeg anbefaler Wingate VPN som du finner her. Denne koster noen kroner men er vel verdt pengene. Men WinGate VPN så kan du enkelt sette opp *ekte ruting* mellom to eller flere private nettverk gjennom en VPN tunnell over Internett. Jeg bruker denne selv for å kople sammen to forskellige NAT'ede nett (ett i Norge og ett i Singapore) samt 2 bærbare PC'er som stadig er på farten. Dette fungerer helt utmerket og gir på en enkel måte tilgang til alle ressurser i begge nettene fra hvor det måtte være.

 

Et gratis alternativ er jo å bruke de VPN mulighetene som er innebygd i Windows XP. Men dette fungerer på en litt annen måte (ingen ruting mellom nettverk) og er litt vanskeligere å sette opp. Er heller ikke "transparent" i bruk på samme måte som WinGate VPN.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...