Gå til innhold

Monkey Island 2 lyd?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selvfølgelig skal det være lyd. MI2 har en av de mest atmosfæriske soundtrackene noensinne. Prøv å spill det gjennom ScummVM, det er en emulator som er laget for å spille gamle adventurespill. Funker med det meste. Da blir både lyd og grafikk som den skal uten noe særlig konfigurering.

Det bryr seg ikke om spillet er piratkopi eller orginal heller, programmet er gratis.

 

Det blir ofte store problemer å få gamle DOS-spill til å spille lyd gjennom XP, fordi XP ikke har lyddrivere som er så gamle, eller fordi MIDI-lyd ikke ligger riktig konfigurert i ditt system. ScummVM fikser alt av seg selv.

 

http://www.scummvm.org/

 

Står i readmefila hvordan man starter spill, men det er veldig enkelt. Du starter programmet, velger Add Game, peker deg fram til der spillet ligger så dukker det opp i startmenyen i ScummVM og startes derfra. Scumm er jo nettopp navnet på interface-systemet på Lucasarts sine eventyrspill.

 

Ellers har man jo DOSBox som er en ren MS-DOS emulator.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Tror ikke det. MI2 er så lite i seg selv (noen få disketter) at det er ingen som har gidda å release en rippa versjon uten lyden. Det skjedde mere med spill som tok 1-2 CD'r, for å spare folk som satt på gamle modemer masse nedlasting bare for å teste et nytt spill.

Så kom lyden/filmer i ekstrapakker ved siden av.

 

Monkey Island-spillene har aldri kommet i noe CD-versjoner, heller ikke med speech så det er egentlig ingenting å rippe bort. MIDI-musikk tar ekstremt liten plass også.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Ikke toern :)

 

Sant det skal jo sies, at selv Loom kom i Talkie-versjon, selv om speechen suger ganske hardt er symfonisoundtracket mye bedre. Men jeg har aldri hørt om Monkey Island 2 Talkie-versjon.

 

Off-topic blir det egentlig uansett, for det er ganske tydelig at det er snakk om en vanlig versjon med MIDI-musikk XP ikke ville spille her..

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Skal være en Fullscreen option i settings et sted..eller prøv Alt+Enter. Mener bestemt det er en keyboard shortcut for det. Tror ikke du får selve spillmenyen i fullscreen, men det går fullscreen når du starter spillene uansett.

 

Forresten er en av de beste point'n'click-adventurespillene, Beneath a Steel Sky blitt gratis å laste ned fra utvikleren, med full speech. Du finner det sikkert lett med et google-søk. Det kjører også gjennom ScummVM.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...