Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

nikhuse har et poeng. Ved å bytte prosessor på denne måten har man egentlig vist at Macintosh/Mac OS X rett og slett er en abstraherende platform, der brukeren egentlig ikke skal merke noe til det som ligger i bånn.

 

Jeg stiller meg litt nøytral til byttet selv, på én side synes jeg PPC er en bra arkitektur, men på en annen side, så frister det med kjappere og bedre iBooker og Powerbooker.

Lenke til kommentar

Vel, nå har jo Mac OS X eksistert til Intel i over 5 år, så jeg er relativt trygg på at maskinene som blir shippet til neste år er fri for diverse bugs. Steve Jobs sa for øvrig i dag på Apple-Exop at de er "on track" hva gjelder levering av de første Macene med x86, dessuten står jo veldig mye på spill så jeg tror nok at det blir veldig stabile maskiner som kommer til å invadere markedet.

Lenke til kommentar
Vel, nå har jo Mac OS X eksistert til Intel i over 5 år, så jeg er relativt trygg på at maskinene som blir shippet til neste år er fri for diverse bugs.

Det har de. Men det er kun operativsystemet. Mye som kommer til å gå igjennom Rosetta o.l og at nye programmer i x86 kan være dårlig kodet, så det er ikke umulig det blir litt bugs alikevel. Trenger ingen oppgradering før 2007, så vil være 100% sikker ;)

Lenke til kommentar
synes jeg jeg det er synd at de skifter "hjertet" i Macen ;-)

Jeg vil påstå at OsX er hjertet i Mac'en. Med x86 får vi raskere og kjøligere bærbare Mac'er :thumbup:

Du er inne på noe vesentlig der. Pentium Mobile kvister PPC G4 fullstendig. Er egentlig G4 i iBook/Powerbook en ordentlig mobil cpu slik Dothan er?

Lenke til kommentar

For min del fokuserer jeg ikke så altfor mye på byttet fra PPC til x86, jeg gleder meg egentlig mest til en ordentlig oppdatering av PoweBooken, uansett når og hvordan denne kommer, men det er vel heller tvilsomt om det skjer før neste år, er jeg redd. Om ikke annet er da PBen min såpass gammel at jeg uten noen særlige kvaler kan ta meg råd til å kjøpe en ny, bare det er jo positivt.

Lenke til kommentar

Tenkte jeg bare skulle slenge innom en kommentar her. Har hatt min PB 12" i snart et år, og for meg er dette en maskin som jeg virkelig kan kalle en laptop. Ser stadig vekk folk som går i fella og kjøper digre win maskiner i stygg sort plast, som krasjer hele tiden, trenger antivirus og firewalls til tusen etc etc.

 

Kan si så mye som at etter jeg gikk over til mac, har jeg rett og slett fått ferre bekymringer. Jeg åpner lokket, starter camino, sjekker mail, chatter på msn. Ting bare virker. Rett og slett.

 

Dessuten har jo OSX geniale funksjoner som exposé og docken. Folk bak meg i klasserommet bare måper da skrivebordet rett og slett eksploderer i bilder :p .

 

Jeg bryr meg ikke spesielt mye om datakraft i PB'en min. Heller om godt tastatur, god touchpad, pen skjerm, gode høytalere og størrelse. Mange sier til meg at de aldri har sett en så liten laptop, og ihvertfall ikke en så pen. Jeg kan si meg enig i det siste :) . Men når jeg tenker meg om er designet på mac maskinene så utrolig genialt. Ikke er det vanskelig å designet noe slikt, det er tvert i mot enkelt. Det er jo ikke noe spesielt fancy med maskinen i det hele tatt. De tok en skjerm og bygget en helt clean alu-klump rundt den, satt inn et deilig tastatur og touchpad, bruker slot-in dvd rom og har ingen stygge kanter eller utstikkere rundt portene. Enkelt og genialt. Slik skal en laptop være, men ikke en eneste win-produsent har skjønt dette :roll: .

 

Jeg vil anbefalle alle som vurderer mac å lese om hvor genialt OSX er, skjekke ut listen med all programvare som finnes og rett og slett prøve maskinene i virkeligheten. Slik ble jeg overbevist.

 

Jeg tar x86 arkitekturen imot med åpne armer. Har hatt to PC'er med Pentium M og kan ikke annet enn si meg imponert. Når en PowerBook, OSX 10.5 og Pentium M smelter sammen, da er lykken nær, om den ikke er det alleredet i dag? :love: .

Lenke til kommentar

Har tenkt å kjøpe meg en ibook da jeg trenger en bærbar maskin til et studie opphold i utlandet. Er dritt lei win så jeg pleier å kjøre linux, men må ha et os som er lett for en som ikke har så mye bakgrunn innen data(les damen) som også skal være med på turen. Hun skal bruke den til litt design ting etc og da er jo mac tingen. Men jeg skal bruke den til litt programering, database laging med oracle og SQL spørringer etc. Vil jeg ha samme muligheter til dette med en mac? Er mac like god på dette som en win pc? Nå bør det nevnes at jeg så godt som ikke har rørt en mac før så jeg vet ikke så mye om programvare etc.

 

Trenger også et program som visio for å lage uml og eer diagrammer, fungere visio på mac eller har macen et tilsvarende program?

 

Takker for alle svar

Lenke til kommentar

Programmering på en Mac er jo som det "egentlig" skal være - åpner du konsollen og skriver inn f.eks. emacs eller vim så skjønner du hva jeg mener. Hva gjelder Oracle så vil dette fungere på en Mac, Apache følger jo med så det eneste du må gjøre er å sette opp basen og evt. PHP (eller det språket du skal bruke). Søkte litt og kom over denne guiden hos Oracle.com.

Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...