Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Nimrad skrev (7 minutter siden):

 Er det forresten 11k for basismodellen men med oppgradert lagring eller er det 11k for den gamle "topp"modellen som vel også hadde 16GB minne?

Takker for godt svar :). Jeg anntok selv at det var "topp" modellen men ser nå at det er som du sier basismodellen med oppgradert lagring, så da lyver jeg litt, en tilsvarende m2 modellen vil bli 18490,-. Likevel en besparelse på 7500,- å tror ikke jeg trenger den ekstra ytelsen M2 vil gi meg uansett. Problemet  jeg uansett har med basismodellen er at 256 gb blir litt i minste laget for meg.

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
TwoFace skrev (1 minutt siden):

Skal ikke uttale meg for bastant, men jeg mener at Apples software, som er innebygget i MacOS'et, gjør dette automatisk etter en viss periodisk lading?

Jeg tror ikke de gjør det i macOS. De har funksjon for det i iOS, men selv om jeg har det påslått så lader min alltid til 100%. Apple sin løsning er basert på kunstig intelligens som skal gjette når man trenger 100% og når man ikke trenger. Mitt lademønster er ikke fast nok til at den klarer å gjette.

Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (3 minutter siden):

Jeg anntok selv at det var "topp" modellen men ser nå at det er som du sier basismodellen med oppgradert lagring, så da lyver jeg litt, en tilsvarende m2 modellen vil bli 18490,-. Likevel en besparelse på 7500,- å tror ikke jeg trenger den ekstra ytelsen M2 vil gi meg uansett

M1 til 11k med 512GB lagring er definitivt mye mer for pengene. M2-chippen ville jeg ikke tenkt på. Er heller de andre fordelene med M2-modellen som trekker opp for din type bruk(MagSafe, bedre skjerm, noe bedre høyttalere). 

Endret av Nimrad
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (27 minutter siden):

Apropos lading, jeg vil anbefale AlDente for de som ønsker å ta enda bedre vare på maskinen. Kan cappe på 80% som standard og veldig raskt "toppe opp" til 100 om man vet man trenger. 

Snedig! Finnes det noe tilsvarende for iPhone mon tro? iOS funksjonen fungerer jo ikke for fem flate øre.

 

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Angående 2021 MBP 14" med M1 Pro; er denne fremdeles et godt kjøp? Grunnmodellen altså, den til litt over 23k. Min gamle 2012-modell begynner å føles litt treg (type irriterende) og har ikke fått oppdateringer på flere år, så vurderer en ny. Men ser at MacRumors BuyersGuide sier "CautionApproaching End of Cycle".

Whatdayathink? Er det noen spesielle feil eller parnesykdommer som plager disse maskinene?

Endret av Kajac
Lenke til kommentar

Helt grei hardware i 2012 maskinen av MacBook Pro så ikke noe problem å legge inn Windows 10 med direkte boot (gjort det selv) eller en Linux-variant med mindre du vil beholde OSX/macOS. Litt pes å legge inn drivere til Windows 10, men det fungerte helt greit. Brukte noe opensource-greier for å laste ned en pakke på ca 1,1 GB og i den lå det som trengtes. 2012-maskinen støtter bare Windows 7 i Bootcamp, så derfor brukte jeg metoden jeg snakker om.

Hvis du vil bruke maskinen med OSX så ville jeg installert en eldre versjon som fremdeles fungerer med det du har bruk for. Mangler du OSX DVD kan det lastes ned ellers kan du prøve online recovery for å reinstallere siste installerte OSX.

Vet om folk som fremdeles bruker 10.6 (Snow Leopard), men selv bruker jeg 10.14 (Mojave) på Mac Mini fra 2012.

Min erfaring er at det er software som gjør maskinene trege, ikke noe hardware-messig som feiler vanligvis. Bare Apple som ønsker å minne folk på at det finnes ny hardware å få kjøpt. De er så snille ...

Lenke til kommentar
Kajac skrev (4 timer siden):

Whatdayathink? Er det noen spesielle feil eller parnesykdommer som plager disse maskinene?

Nei, det er fantastiske maskiner. Jeg ville bare vurdert som MacRumors også sier om du skal vente på M2-varianten som nok ikke er så veldig langt unna.

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (5 timer siden):

Nei, det er fantastiske maskiner. Jeg ville bare vurdert som MacRumors også sier om du skal vente på M2-varianten som nok ikke er så veldig langt unna.

Nja, ser det kan hende de ikke kommer før våren 2023 pga. chip-mangelen i markedet. Så tror jeg går for en M1 Pro. Regner med forskjellen ikke vil være helt hinsides?

Lenke til kommentar
Kajac skrev (På 22.7.2022 den 11.33):

Nja, ser det kan hende de ikke kommer før våren 2023 pga. chip-mangelen i markedet. Så tror jeg går for en M1 Pro. Regner med forskjellen ikke vil være helt hinsides?

M2 er oppgitt til å være 18% raskere. For de fleste brukere har dette lite å si. Om en gjør tyngre oppgaver som video editering så kan være merkbart. Video behandling ser den likevel ut til å takle bra.

https://www.macrumors.com/guide/m1-vs-m2-chip/

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Å ikke kunne kjøre x86 i VM var en kjedelig nyhet. Men det er sjelden jeg har behov for å ha det med meg på enheten jeg bruker som skjerm og tastatur. Men ser helt klart behovet om man bruker den i jobbsammenheng.

Lukter selv på Air M2 men avventer thermal tester.
 

Endret av Theo343 (takk for meg)
Lenke til kommentar
Theo343 (takk for meg) skrev (1 time siden):

Å ikke kunne kjøre x86 i VM var en kjedelig nyhet. Men det er sjelden jeg har behov for å ha det med meg å enheten jeg bruker som skjerm og tastatur. Men ser helt klart behovet om man bruker den i jobbsammenheng.

Lukter selv på Air M2 men avventer thermal tester.
 

Det er vel allerede ganske greit testet og påvist at de tillater M2en å kjøre ganske varmt før de throttler den ned og at den har svært dårlig kjøling ettersom varmen ikke blir overført i chassisen. Løsningen er dog særdeles enkel, noen thermal pads til en drøy hundrelapp  og 3-4 minutters arbeid fikser biffen og er helt reverserbart.

Så kan en jo lure på hvorfor apple har gjort det slik, jeg tror i utgangspunktet at det er et bevist valg for å ikke gjøre undersiden varm slik det skal være mer behagelig å sitte med den i fanget om jeg skal spekulere. Undersiden på gamle 2015 Macbooken min kunne bli ganske toasty etter en stund som gjorde det ganske ubehagelig å ha i fanget.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

De å gjøre hardware så varm inni heller enn å la den få mer utløp i alle fall til undersiden virker temmelig Apple. Det er jo en enkel sak å bruke et laptop-brett eller en laptop-pute med et flatt plastbrett på fanget for å skille varmen fra fanget.

All temperaturøkning inni maskinen vil slite ekstra på den, så den bør være så lav som mulig. Apple er jo kjent for å ofre maskinene temperaturmessig, men nå synes jeg de drar det for langt.

Det å modde dette selv ved å koble bunnen til kjølingen er nok fornuftig. Ellers bør en justere viften(e) og hvor kraftige de skal blåse, i tillegg til å justere når de begynner å spinne (temperatursensor).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...