Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Hva er det magiske trikset for å boote i safe mode på en MBP 2017? Holde inne shift når man starter opp funker tydeligvis ikke.

 

Har også prøvd å boote fra Terminal med:

sudo nvram boot-args="-x"
Men det gir meg bare feilmeldingen: Error getting variable - 'boot': (iokit/common) data was not found

Det er shift som er greia. Hva skjer når du prøver?

 

Safe mode vil se ut som vanlig, men bruker lengre tid på oppstart, skjermen kan flikre litt og det bør stå «sikker oppstart» når du låser opp brukeren.

Lenke til kommentar

Det er shift som er greia. Hva skjer når du prøver?

 

Safe mode vil se ut som vanlig, men bruker lengre tid på oppstart, skjermen kan flikre litt og det bør stå «sikker oppstart» når du låser opp brukeren.

Maskinen starter bare opp i normal oppstartmodus. Prøvd alt mulig føler jeg. Holde inne shift rett etter jeg trykker på power, trykke shift når jeg ser logo, trykke shift før jeg trykker power osv. 

 

 

Kjøpe appletv nå eller vente? :)

 

Ett år siden dagens modell ble lansert. Snittet er rundt to år mellom hver lansering, men lanseringstidspunktet på Apple TV er det ikke lett å finne noe mønster i, så det er ikke godt å si. Har ikke lest noen rykter om at det skal komme ny versjon med det første.

Lenke til kommentar

Inne på et nettsted for å bestille noen lyspærer. Når jeg trykker på epostlinken på websiden for å stille dem noen spørsmål, så får jeg beskjed om at "Dette nettstedet er blokkert mot å skrive e-poster automatisk.", med valgene Tillat og Ignorer. Er det en default innstilling, eller er det et tegn på at det er noe fiskete med dette spesielle nettstedet? Hvis jeg limer epostadressen inn i Mail så protesterer den ikke, og jeg har fått epost fra dem uten problemer.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tenker på å oppgradere min MBP 13" (Retina, 13-inch, Early 2013), den har 2,6 GHz Intel Core i5 og 8 GB 1600 MHz DDR3

 

Den fungerer ganske greit fremdeles, men batteriet fungerer ca 30 min, og merker den begynner å bli litt tregere på å streame videoer fra nettet.

 

Syns den nyeste MBP er alt for dyr, og jeg ser ikke noe behov for touchbar.  Er det da veldig dumt å gå for MBP fra i fjor (uten touchbar)?

 

Maskinen brukes mest til webutvikling/docker osv, så ikke spesielt tunge oppgaver.

 

Endret av Garreth
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-8OkEXm

Da jeg slettet harddisken, ved å bruke diskverktøy, tok det under 1 minutt. Er alt slettet nå eller har jeg gjort noe feil? Disken er en ssd så kanskje derfor det gikk så fort?

Endret av Slettet-8OkEXm
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Å "slette" en disk vil vanligvis bare si å slette innholdsfortegnelsen, slik at alle sektorer på disken merkes som ledige. Dataene ligger der gjerne fremdeles, men vil bli overskrevet etterhvert som du lagrer nye data på disken. Når du velger slett på en disk eller partisjon i Diskverktøy så får du opp en knapp som heter "Sikkerhetsvalg":

 

post-52698-0-98798700-1541431799_thumb.png

 

Klikke den for å få opp denne dialogen:

 

post-52698-0-33731100-1541431894_thumb.png

 

På "Raskeste" blir ikke dataene overskrevet. Jo lenger til høyre du drar den, jo flere ganger skrives dataene over. Med mindre det er statshemmeligheter holder det antagelig med en.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-8OkEXm

Fulgte guiden på Apple Suppert nettsiden om å slette harddisk hvis man skal selge macen.

 

Finder oppfører seg rart, dvs. harddisken, bruker, mapper osv. er ikke lengre i margen til venstre. Hvis jeg skal inn i brukermappa må jeg bruke spotlight.

 

I tillegg er youtube slow i safari, når man trykker inn på en video eller link refresher hele nettsiden seg. Det gjør den ikke i Firefox.

Endret av Slettet-8OkEXm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...