Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Venter på min 15" og begynner å bli bekymret på alt dette med batteritid.

 

Mindre batteri, 67% mer skjermstyrke, touch bar som er på mer eller mindre hele tiden og alt dette skal kompenseres med en mer energi effektiv Skylake prosessor.

Den har vell også en ekstra broadcom digitizer for å drive den digre pekeplaten, men det er nok ikke den som er verstingen her.

Lenke til kommentar

Fikk kontrabeskjed fra expert nå. Min 13" med touchbar ble ikke med første pulje likevel.

De som fikk i første pulje hadde visstnok bestilt lenge før meg. Lenge er tydeligvis 1 dag i expert sin verden. Jeg bestilte 29.10.

Expert kan selvsagt ikke si noe om når de får neste leveranse fra apple. 

Lenke til kommentar

Ser ut til at den uten TB får gode batteritider i alle fall, jeg er litt glad jeg valgte denne nå. Men en ting er sikkert, det beste er uansett å teste selv, hva skrikekortet skriver inne på forumet til Macrumors kan man jo bli helt svimmel av - det er umulig å vite om de i det heletatt er oppriktige når det gjelder sin egen batteritid. Med det så mener jeg, flesteparten bruker jo OS'et sitt estimat som en faktisk klokke, noe som er helt tullete med mindre OS Sierra veit hva du har tenkt til å drive med før du gjør det. Dette må jo testes bedre med en stoppeklokke, ikke via software-estimat

Jeg skal i alle fall sjekke på min selv før jeg drar konklusjonen min :)

Lenke til kommentar

iGlenn, fikk ærlig 2-3 timer av min Macbook Pro 13 tb i dag med streaming og surfing samtidig. Vurderer faktisk å gi den tilbake i retur mens jeg kan og gå for den uten tb. Det som er kjipt er at jeg liker virkelig denne modellen her, men batteriet er så svakt at...

 

Har maksimalt fått 5-6 timer når jeg bruker det veldig forsiktig med 30% brightness og bare surfer på Safari og streamer på Spotify. :/

 

Hvordan har du opplevd batteriet så langt da RamGuy? Får du de 10 timene man gjerne skulle hatt?

Med mindre arbeidsdagen din er på 2-3 timer så er nok det for dårlig. Her er det bare å få en bytte eller refusjon. Det er mange på Reddit og Apple forumet som ikke en gang får 5 timer ut av batteriet på 10t.

Apple undersøker rapportene, men det tar nok litt tid før det blir rettet opp i ja. Beste er å få refusjon og vente til feilen er rettet. Å holde på en Macboon som kun varer 2-3 timer er meningsløst.

Lenke til kommentar

iGlenn, fikk ærlig 2-3 timer av min Macbook Pro 13 tb i dag med streaming og surfing samtidig. Vurderer faktisk å gi den tilbake i retur mens jeg kan og gå for den uten tb. Det som er kjipt er at jeg liker virkelig denne modellen her, men batteriet er så svakt at...

 

Har maksimalt fått 5-6 timer når jeg bruker det veldig forsiktig med 30% brightness og bare surfer på Safari og streamer på Spotify. :/ 

 

Det er jo mildt sagt elendig når Apple reklamerer for 10 timer.

Forventer mer når man betaler 20-30K for en bærbar. Spent på hvor lenge min varer når jeg får den.

Lenke til kommentar

Men dette må jo være noe som ikke stemmer? Kan det være noe Intel har tryna på?

Hvorfor skal det være Intel sin feil?

Hvis Apple operer slik at de ikke en gang tester maskinene sine, for å så synse om batterilevetiden, eller lyge, så er det Apple som er problemet. Det er ikke akkurat noe nytt at Apple selger produkter med problemer. Bare å se på alle iPhone versjonene tilbake til 4S/5.

 

Uansett ryktes det om at det er noe rundt grafikkortet som er problemet - uten at det er bekreftet.

Endret av Lami
Lenke til kommentar

Det jeg mente var, det kan være at det trengs en FW-update fra Intel. Det kan jo også være noe galt fra Apple sin side ja mtp optimaliseringer osv, men det er så store sprik i hva folk får, rapportene varierer stort fra 3-12 timer i forventet batteritid ved lett bruk. Det kan jo også bety at noen har fått dårlige batterier, kanskje?

Jeg veit ikke jeg, men jeg får vel sjekket ut dette snart selv også. Men akkurat nå så er jo dette et tankekors for mange. Jeg for min del er i akutt behov for en ny laptop, så det er et tankekors for meg også - den eneste andre laptopen jeg har lyst på kommer sannsynlig ikke til Norge engang (Surface Book 2)

Lenke til kommentar

Det var nå bra at de har gjort det. Jeg er rimelig sikker på at jeg ender opp med å returnere denne her. Må ha bedre batteri enn det jeg får nå. Så får vente litt og se om et kommer noe software updates eller noe, ellers tror jeg 13" non TB blir tingen for meg. Synd, ikke bare fordi jeg har begynt å like å bruke Touch Bar til visste ting som jeg synes gjør det bedre/lettere/raskere, men også fordi jeg da mister en del prossessor styrke, litt saktere RAM, 2 færre USB C porter og kanskje verst av alt kjære Touch ID :(

 

Noen batteriopplevelser du kan dele med dine første dager i bruk av maskinen, RamGuy?

Endret av tc47
Lenke til kommentar

Som sagt, så har jeg fått 3 timer med streaming av TV2 sumo (en kamp) og safari browsing samtidig. Jeg vet hva som bruker strøm, men jeg hadde hatt ca 60 prosent batteri igjen på min forrige Mac med den bruken (air). Og, som jeg har nevnt tidligere, så klarer jeg få 5-6 timer med safari browsing og "konserativ" bruk. Kanskje litt over 6 med brightness enda lavere og slikt. Med andre ord, ganske svakt batteri. 

Lenke til kommentar

De fleste fabrikker har vakter/ansvarlige som hele tiden holder oppsyn og passer på at arbeiderne ikke stjeler noe. Men om man jobber på en slik fabrikk, så er det jo i et område der det stort sett produseres svært mye annet også, så tilgangen deres på elektronikk er jo generelt ganske stor.

 

Lenke til kommentar

Om man produserer mac/iphone, får man da produktene til innkjøpspris? iPhone koster jo bare 2,2k å lage så kan jo gjøre big business med å selge de videre! 

 

Et produkt er mer enn å sette sammen delene. Du må utvikle produktet først.

Når man er kommet så langt at man har alle delene ferdigprodusert, og det er bare for hvilken som helst idiot å sette dem sammen, er jo den mest kostnadskrevene delen av jobben gjort. Deleprisen på 2200,- som du snakker om har liten betydning for totalprisen.

 

Hadde du begynt å selge Mac'er på tilbud kjøpt til "delepris" fra Mac-fabrikken, hadde du nok havnet i fengsel rimelig raskt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...