Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kommer nok ikke før i Januar visst du bestiller idag.

 

Okei, så kjipt. Tenkte å kanskje bestille til helga siden jeg hadde et lite håp om at det var litt billigere på black friday, og regnet med den skulle komme før jul hvis jeg bestilte rett fra Apple. Over en måned på leveringstid er jo meget skuffende spesielt nå før jul. :/

Lenke til kommentar

Hvorfor bestilte dere den nye med Touch Bar egentlig?

 

Lurer litt på hva hypen rundt en allerede brukt og meningsløs teknologi.

 

Har vel vært noe som ligner, men ikke helt det samme. Mye Apple kommer med er vel "gammelt", men blir faktisk verdt å bruke da ting faktisk fungerer sømløst, og har en funksjon - i motsetning til mye annet... men blir spennende å se om dette har noe for seg! Virker i alle fall som appsupport for mange apper allerede er på plass. Skal dog ikke si at alt Apple lanserer er veldig fantastisk. 3D Touch er vel det beste eksempelet på det.

Lenke til kommentar

Hva er galt med 3D touch?

 

Bare en anekdote fra meg, men jeg kjenner vel 20 stykk som har iPhone med 3D touch. Én av dem bruker funksjonen aktivt. Og gjett til hva? Jo, for å lese mailer uten at de blir markert som vist hos avsender... At 1/20 bruker funksjonen aktivt stemmer nok sikkert ikke, men jeg har en følelse av at det er veldig få.

 

 

 

Har bestilt på Expert med 20% rabatt. En til mor, en til far og en til meg! Satser på de ankommer snart.

Endret av deleder
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Var en drøm å gå fra 2010 modell til 2016 ?

Alle bilder / videoer som vises av denne nye maskinen vises med dette bildet med levende eksplosive bilder , noen som vet hvordan mann får det ? ( det ligger ikke i maskinen )

 

http://itavisen.no/wp-content/uploads/2016/11/MBP13RD-TB-2016-SpGry-Orange_PR_00-0008-052-PRINT-4.jpg

Endret av Andynator
Lenke til kommentar

 

Hva er galt med 3D touch?

 

...20 stykk som har iPhone med 3D touch. Én av dem bruker funksjonen aktivt....

 

Min erfaring er det samme. De fleste aktiverer 3D touch uforvarende, og blir bare forvirret av hele greia.

 

Jeg liker longpress for hurtigmeny jeg!

Da slipper man å trykke hardt med fingeren (som man kan ha vondt i) på glasset (som kan være knust).

 

Longpress gjør jo akkurat samme nytten!

(Når man 3-D-toucher trykker man jo også automatisk litt lenger tid uansett, så ingen tid tapt på å vente heller).

 

I tillegg tar denne Taptic eller Haptic dingsen opp verdifull plass, vekt og bruker strøm.

 

I mine øyne kunne 3D touch vært noe stort hvis det ble brukt overalt (f.eks i et bilspill der man kunne gi gass trinnløst etter hvor hardt man trykket, osv.), men slik det er ,kan longpress gjøre alt 3D touch kan.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Utfordringen til 3D Touch / Force Touch er jo at det av natur er "usynlig". De fleste iOS-brukere har gjerne hatt iPhone/iOS i en god del år nå, så muskelminnet er i full sving og når det legges til funksjonalitet som er såpass usynlig og krever en såpass stor omvending av muskelminne og vane så blir det en stor utfordring.

 

Selv så bruker jeg det når jeg husker det, men det er sjeldent. Bruker det jo hele tiden på Apple Watch, men det er jo et annet brukergrensesnitt, ett hvor jeg har hatt Force Touch hele tiden så det har alltid være en integrert del av måten jeg bruker klokka på. Og med såpass lite skjermareal så spiller jo Force Touch en noe større og viktigere rolle.

 

 

Ingenting galt med 3D Touch / Force Touch som teknologi. Jeg er ikke helt enig i utsagnet ditt om at; "Longpress gjør jo akkurat samme nytten!". For meg så fremstår 3D Touch en hel del mer raskere. Nå kan riktignok longpress justeres så det tar kortere/lengre tid, men alt som har med longpress å gjøre iOS føles tregt sammenlignet med 3D Touch. Og min erfaring med longpress i Android på en Galaxy S7 Edge føles også tregere.

 

 

Dette med Taptic / Haptic engine jo ikke noe tema nå som hjemknappen er kapasitiv. Ved å fjerne den så har vi jo ikke lenger noen god feedback bak hjemknappen og jeg personlig liker Taptic / Haptic engine på iPhone 7 / 7 Plus veldig godt og måten den gir feedback i forskjellige steder i OS-et osv..

 

 

 

En annen litt sånn klønete ting med 3D Touch er jo at det ikke eksisterer på iPad. For det skal sies, det er et par ting jeg har lagt meg som vane hvor jeg bruker 3D Touch og jeg føler meg temmelig dum når jeg plutselig sitter på en iPad Pro og forsøker å gjøre det samme og det skjer ingenting.....

 

 

Glemmer alltid at jeg har Force Touch på MacBook også, det faller meg liksom aldri inn å trykke hardere på touchpad'en for å spole raskere osv... For det er en interaksjon jeg aldri har pleid å utføre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...