Gå til innhold

R520 får 512-bits minnekontroller


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
ATi har hatt 512bit bus internt siden R300 (Radeon 9700Pro).

Matrox har det til og med... ;)

 

Parhelia-512

 

Tror de var først med det!

 

Edit:

512bit_main.gif

 

One of the key aspects of providing sustained performance for complex applications is having a large amount of available memory bandwidth to feed the GPU. In addition to being the first 512-bit GPU, Parhelia-512 is also the first mainstream GPU to incorporate a true 256-bit DDR memory interface

http://www.matrox.com/mga/products/parheli...logy/512bit.cfm

Endret av [GDI]Raptor
Lenke til kommentar

Nå er jeg forvirret. Noen snakker om 512bit intern buss på brikken Det er jo eldgammelt nytt. Mens andre prater om 512bit minnebuss. Dette ville vært et stort steg fremover siden det effektivt dobler minnebåndbredden. (Noe som sikkert vil gi merkbart høyere ytelse i de aller høyeste oppløsningene med mye AA og AF.) Men hvis ikke dette er en "ekte" ekstern minnebuss, hva er det da denne minnekontrolleren brukes til? En intern minnebuffer? Kanskje til eDRAM-bufferen? Er det noen som vet noe mer om dette?

Lenke til kommentar

Hmm.. nå begynner det å demre. HKEPC skrev at R520 vil bruke vanlig 512bit intern buss mellom kjernen og minnekontrolleren og at selve minnekontrolleren vil være 256bit. Dermed er minnebussen vanlige 256bit.

 

The inq ser ut til å ha missforstått dette og blåst det opp til en vassen nyhet. De tolker det til at det er en 512bit minnekontroller. Altså en minnekontroller som har 512bit minnebuss. Dette er selvfølgelig helt feil, men de tolker det i hvertfall i det vide og brede til at man skal kunne bruke 512bit minne. De tror også feilaktig at minnet bare vil fungere i 256bit modus fordi det er mangel på kontakter mellom GPU og kretskortet. The inq tolker det også dit at 512bit vil spare kostnader. Noe jeg ikke har noe tro på, men som HW har tatt med seg til sin artikkel.

 

HW har forsåvidt fått med seg de viktigste tingene fra orginalen uten å kopiere the inq sin tolkning. Men det virker likevel noe villedende å kalle det for en 512bit minnekontroller, når det ikke er en minnekontroller som gir 512bit minnebuss.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

I morgen kan vi sikkert lese en beklagende artikkel på TheINQ. :)

Mulig hw.no må rette opp dette også? evt. nevne i overskriften: "OBS! eller rettet/endret!"

 

Jeg var lenge spent på R520, og er vel fortsatt nysgjerrig. Men det er så mye rykter, og det har tatt så veldig lang tid - så jeg begynner å lure på om det kan bli litt for skuffende (i forhold til alle forventninger om at det skal utkonkurrere 7800GTX).

 

Time will tell :)

Lenke til kommentar

en ting må dere huske: i 7800 benchmarkene er det cpu som stanser mere fps.

 

hva får dere til å tro at det samme ikke skjer med ati?

 

rendring fra cpu er jo den samme uansett om den rendrer for ati eller nvidia, det er jo bare videokortet som er forskjellig, altså, de burde være temmelig like i benchmarks.

Endret av minimum payne
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...