Gå til innhold

Hvilken datautdannelse tjener man mest på?


Pilot_

Anbefalte innlegg

Ikke oppfatt at jeg har feil instilling her, men jeg vil først og fremst drive med det jeg er interessert i.

 

Det finnes mange veier innnen for data, og jeg har interesse innen for mange av dem. Blant annet 3d-design, webutvikling, programmering m.m. Så det jeg lurer på hvilke veier som kan skaffe en bra lønn? Det er vell ikke noe fasit svar på dette, men er det noen som kan komme med et innspill? Har selv lyst å starte eget firma engang. Grunnen til at jeg spør er at siden jeg har interesse av så mye, så kan kanskje lønna få meg til å bestemme hva jeg vil utdanne meg som.

 

Håper noen kan svare :)

 

 

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I de aller, aller fleste tilfeller vil det nok lønne seg rent økonomisk å være utdannet sivilingeniør (helst fra NTNU), datateknikklinjen er kanskje et alternativ du bør kikke litt nærmere på. I stedet for å lære veldig spesifikke prosedyrer lærer du mer generelle analytiske evner, og får enormt mye flere muligheter i videreutviklingen av karierren din.

Lenke til kommentar

Du kan mene det er så trangsynt som du bare vil, men at arbeidgivere generelt i Norge er veldig positive til NTNU (og at de er mer positive til NTNU enn andre institusjoner i Norge som tilbyr sivilingeniørutdannelser) hersker det liten tvil om. Det er helt sikkert fullt mulig å få gode utdannelser fra andre steder, og det er helt sikkert også fullt mulig å tjene en god del penger etter å ha tatt utdannelse andre steder, men jeg er fortsatt helt overbevist om at de aller fleste vil stille sterkest om de velger NTNU.

 

Jeg er fullt klar over at dette ikke er politisk korrekt i forhold til 'teknisk kunnskap er løsningen'-holdningen som råder på forumet, men av de jeg har sett som har søkt på jobber, de som har fått jobber og ikke minst de som har prøvd å utvikle karierren sin, har jeg opplevd at det av mange grunner har vært en fordel å være sivilingeniør fra NTNU sett i forhold til andre relevante alternativer.

Lenke til kommentar

No er vel temaet her realfag nærmare bestemt informatikk/ datateknikk, og med erfaring frå dei to største (NTNU og UIO) og ein del bedriftskontakt i studietida er iallefall mitt inntrykk at NTNU (eller gamle NTH) klinger veldig bra hjå tekniske sjefer.

Men ein blir jo heller ikkje spytta etter viss ein viser til Master/hovudfag frå nokon av dei andre universiteta.

Viss ein ser på lønnstatestikken til Tekna (data samla inn spetember 2004) så låg gjennomsnittslønna til ein kandidat (med 5åring utdannelse siving/hovedfag realfag) på ca 350 i privat sektor 1 år etter at ein var ferdigutdanna.

http://www.tekna.no/index.asp?startID=&str...=1000029&pict=5

 

Så ein 5-årig utdannelse vil nok gje deg ein breiare platform for vidare jobbing og muligheiten for å sitte "meir trygt" i organisasjonen. Og dermed ha ein god og jevn inntekt over lengre tid.

Alternativt er å spesialisere seg veldig mykje og dermed ha unik kunnskap som bedriftene "må" ha uansett. Men ein er mykje meir utsatt ved teknologi/struktur-endringer.

Endret av Jankee
Lenke til kommentar
Hvordan er veien gjennom skolen da? Hvilke linjer? Man kan vell ikke begynne rett på NTNU?

Du trenger generell studiekompetanse, ja. Samt 3MX og 2FY avhengig av hva du velger. Allmenne fag med matematikk og fysikk hele veien er mitt råd.

Jeg beklager, men jeg har ikke helt snurren på dette med studiekompetanse. Det blir vell kanskje en del snakking med rådgiver fremover. Men hva ville jeg måtte valgt første året da? Jeg har sjekka litt opp, og hvis jeg skulle komt inn på IKT (vet ikke om det er i denne retningen men) så måtte jeg ha tatt grunnkurs et år først.

 

 

:blush:

Lenke til kommentar
Nå i disse tider skulle nå man tro at en spesiaisering i sikkerhet...skulle betale godt..

 

Jobbe for banker eller noe slikt... de tjener rått.. ;)

Skulle nesten tro det ja, slik som samfunnet er i dag. :hmm:

Du kan jo tenke deg då....

 

Viss du har doktor grad i data og er så god at Bill Gates sine topp ansatte blekner i bakgrunnen..,,,

 

Har du MAKT... du kan bringe en hver data som er koblet til nettet til sine knær.

 

Slette kreditta din 150 000 som gikk med på en strippe bar i USA:..

 

Stjele og ødelegge... ELLER:

 

Du kan beskytte samfunnet.....

 

Men slik som det er i dag er det ikke en bedrift som ikke bruker data... :cool:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...