Gå til innhold

Hva trengs av kunnskaper for å bruke Slackware?


Jorek

Anbefalte innlegg

Yes da, da har jeg lasta ned Slackware 10.1, men jeg er litt usikker på om jeg har nok kunnskaper til å ta fatt på distroen. Jeg har har hørt at Slackware ikke er for nybegynnere så jeg vet rett og slett ikke om jeg har nok kunnskaper. Jeg bruker VectorLinux til vanlig(som er basert på Slack) og jeg har klart å fått opp et system som funker for meg. Er VectorLinux veldig mye vanskeligere enn Slackware?

Jeg bare lurer:

 

Hva mener DERE er nødvendige kunnskaper for å fyre igang med Slackware?

 

Cheers lads,

.:Jorek:.

Endret av Jorek
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flott valg det her, ihvertfall hvis du har boota en linuxmaskin før :thumbup:

Det jeg mener er viktigst er ikke kunnskaper men et ønske om å få kunnskaper. Hvis du ønsker å bare ha en linuxburk til å surfe på nettet og skrive i OOo er ikke slackware så mye for deg, men hvis du ønsker å lære deg systemet og bruke tid på å lære deg alt så trenger du ikke nødvendigvis de store kunnskapene, bare litt tid og innsats :-)

Lenke til kommentar

Du må bare kunne det grunnleggende. Konfigurering av konfiurasjonsfiler i konsoll ved hjelp av man-filer, du må kunne bruke søkemotorer og ha litt forståelse for kompilering. Har du ikke dette, får du dette i løpet av noen dager med intens Slackbruk.

 

Det er vanskelig å svare på hva du trenger å kunne når vi ikke vet hvor mye du kan. Er du kjent med CLI? Klarer du å laste ned og installere X og en WM fra konsoll?

Lenke til kommentar

Det ser ut som du har alle forutsetninger for å bruke Slackware. Litt erfaring fra før og masse motivasjon. Du vil ikke angre. Slackware er en fantastisk distribusjon. Alt er rent og generisk i Slackware, og du har kontroll helt ut til fingertuppene. For ikke å snakke om at Slackware er en svært rask distro. En annen fordel er at den kunnskapen du får med Slackware, gjør deg istand til å kunne gå på tyngre systemer, som f.eks. FreeBSD, OpenBSD, Solaris. Bare for å nevne et par. Jeg startet selv med Slackware, og det angrer jeg ikke et sekund på.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...