Jump to content
Sign in to follow this  
vegge

Ekstern LaCie-disk eller Icybox+HD?

Recommended Posts

Skal kjøpe en ekstern harddisk-løsning, men er i tvil om jeg skal gå for en LaCie 250GB P3 USB2.0 eller et Icybox-kabinett; denne eller denne, og så putte inn en Seagate 250GB Barracuda 7200.8 IDE evt. en Samsungdisk.

 

Prisen blir omtrent lik. Noen av løsningene dere vil anbefale? Min søster har en sånn ekstern Lacie-disk og den blir rimelig varm. Hvordan er temperaturen ved bruk av Icybox? Hvordan er støyen?

 

Harddisk-løsningen skal vel stort sett brukes til backup - slik at jeg bl.a. har mine digitale bilder på to heeelt forskjellige disker.

Share this post


Link to post

Har selv en Lacia d2 extreme 300gb som også blir "varm", men det er poenget med konstruksjonen. Den er vifteløs og varmen spres via kabinettet som er laget av et metall av noe slag... Å si at disken blir form varm vil jeg ikke. Virker mer som den holder en fin arbeidstemperatur. Tilfredstillende at den er "lonken" i forhold til et par av Thermaltake ekst. kabinettene jeg har hvor vifta skriker...

 

Go for LaCie :D

Share this post


Link to post

Jeg har veldig god erfaring med den siste IcyBoxen du viser til (IB-350UE). Vi har to slike her hjemme, begge med Seagate Barracuda harddisker.

 

Når det gjelder varmeutvikling vil jeg si at den holder seg passe kjølig. Den blir litt varm akkurat der strømkabelen kobles til, men dette er fortsatt ikke noe å klage på.

 

Støyen derimot tror jeg det er delte meninger om. Seagate harddiskene har etter min mening et lavt støynivå. Du vil selvfølgelig høre når det skrives til og leses fra harddisken. Når harddisken ikke er i bruk hender det at den gir fra seg noen tikkelyder. Hvis harddisken skal plasseres på skrivepulten rett ved siden av deg, er det mulig du vil irritere deg over denne lyden, men den kommer kun en gang i blant. Hvis du derimot plasserer harddisken i en hylle under skrivepulten, tror jeg ikke du vil bli sjenert av denne lyden.

 

Hvis du skal bruke FireWire-tilkoblingen på denne IcyBoxen, vil jeg anbefale deg å oppdatere til siste firmware fra RaidSonic sine hjemmesider. Hvis ikke kan du oppleve å få feilmeldinger som nevnt i disse trådene:

ICYBOX IB-350UE-B Firewire problem

Ekstern HD blir korrupt ved brenning!

 

Jeg hadde også dette problemet helt til jeg oppgraderte firmwaren. Dette problemet er sannsynligvis løst på de nyeste utgavene av IcyBox, som nå heter IB-351UE. Disse selges fortsatt under samme navn i nettbutikkene, så du kan oppleve å få begge utgaver.

 

Hadde jeg vært deg ville jeg gått for en IcyBox IB-350UE, pluss en Seagate Barracuda harddisk.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...