Gå til innhold

Hvordan disable dual channel på ASUS A8N-SLI?


Selvbyggern

Anbefalte innlegg

Heisan, jeg har et lite problem. Har nettopp kjøpt dette hovedkort og kjører 2 stk 512mb corsair i dual channel, jeg har også 1gb corsair ram til liggenes. Da jeg hadde det forige hovedkortet mitt (MSi K8n neo), brukte jeg alle tre brikkene. Men nå klarer jeg bare å bruke enten de to på 512mb, eller bare den ene brikken på 1gb. Hvis jeg setter brikkene i noen av disse kombinasjonene: 1gb+512mb, 1gb+512mb+512mb, piper bare pc'n og vil ikkje slå seg på. Har prøvd alle mulige måter å sette ram brikkene i de forkjellige dimm portene( b1,b2,a1,a2) men det vil ikke fungere.

Derfor lure jeg på om det er noen måte å disable dual channel, slik at jeg kan bruke de 2gb ram jeg har? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dualchannel avhenger kun av fysiske faktorer (ihvertfall innenfor rekkevidden til vanlige brukere) - det kan ikke deaktiveres f.eks. i BIOS eller software. Den eneste måten å kjøre i singlechannel på, er å montere alle brikkene på samme kanal - noe som jo blir umulig i ditt tilfelle.

Endret av Bob Ibsen
Lenke til kommentar

jeg har hørt at asus-kort er kresen på rammen. kanskje den ikke liker forskjelllige hastigheter eller ulike størrelser. studer manualen NØYE i minne-delen og se om du finner noe. jeg vet også at noen hovedkort ikke liker 3 ram-moduler, som kan være forklaringen på det problemet (selv om jeg trodde 1gb+1x 512 burde gå bra. f.eks. mitt gigabyte kort nekter å kjøre 3 ram-moduler (har ikke testet det, bare lest i manualen...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...