Gå til innhold

OCZ Voltage Extreme til Abit IC7-MAX3


Count

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De brikkene er gode til A64 systemer ja. De liker lave timings.

 

Men husk at brikkene trenger over 3.0vdimm, så du trenger å modde kortet ditt hvis du i det hele tatt skal klare å presse ut noe av dem.

OCZ DDR Booster vil ikke funke på kortet ditt uten VTT mod.

Skaff deg heller noen brikker som er spesifisert til PC4000/PC4400 med 2.8v, holder lenge det.

 

Aktiv kjøling menes ganske enkelt med at du putter en vifte over dem.

Lenke til kommentar

IC7-MAX3 kan jo gi inntil 3,2 vDIMM, men VX bør ha mer enn det, pluss at klokkefrekvensen har større betydning i Intel-verdenen.

 

 

De beste chipene til Intel DDR1 er trolig Hynix D5. De minner ganske mye om ytelsen TCCD har på AMD64, og kan i heldige tilfeller nå 300 MHz. Selv hadde jeg to brikker basert på de dårligere D43, og de var dønn stabile på en NW/i875-plattform på 275 på 2,8v uten kjøling, og på et system som var dårlig tilpasset for overklokking.

 

Hynix D5 brukes i ganske mange minnemoduler:

 

Twinmos Twisters DDR533 (3-4-4-8)

Corsair XMS-PC4400 Rev1.1 (3-4-4-8-1T)

Geil Ultra Platinum PC4400

Kingston HyperX PC 4300K2 (3-4-4-8) (KHX 4300K2)

OCZ DDR PC4400 (3-4-4-8)

OCZ EL PC3700 Gold Rev. 3 (2,5-3-3-8)

Endret av Bob Ibsen
Lenke til kommentar

Søker du litt rundt finner du ut at IC7-MAX3 ikke kan gi opptil 3.2v, pga. en feil som gjør at VTT ikke følger vdimm, så da er maks volt 2.8/2.9. Derfor jeg sa han trenger en VTT mod.

 

Anbefaler også OCZ 3700 Gold Rev.3, ypperlige brikker til Intel. Prøvde et sett med dem i februar på det gamle p4 systemet, fungerte ypperlig over 250fsb.

Lenke til kommentar
Kan noen egnetlig forklare hvordan OCZ Ramboosteren virker? Jeg har et Abit IC7-G kort og skulle gjerne kunne hatt 3.2v på vdimmen der, men regner med at det ikke er mulig.. selv med rambooster..

 

Ser også etter nytt minne, noen tips? Burde klare 260 - 280 fsb med greie timings...

Ifølge hovedkort-lista til OCZ kan IC7 gi inntil 3,6v med DDR Booster, men såkalt VTT-modding kan være nødvendig...

 

Den er en enhet som forer minnekretsen direkte fra strømforsyningen, og den kobles i en ledig minneslot. Etter mitt skjønn har man da bare to "brukbare" minnesloter igjen, for å bruke tre brikker er lite gunstig på ditt hovedkort. Strømforsyningen på ha -5volt for at displayet skal fungere - har den ikke det må du så vidt jeg vet måle spenningen med multimeter.

 

booster450x350.jpg

 

Angående valg av RAM har jeg gitt noen anbefalinger tidligere i tråden, som er like gyldige for ditt hovedkort. Minnet man får best utbytte av krever ikke særlig høy spenning, så jeg vet ikke om booster-løsningen er nødvendig for deg. 2,8 kan riktignok ende opp med å bli i minste laget, men 275 er hva jeg når stabilt, på IC7-G. Brikkene har Hynix D-43-chiper, som er dårligere enn de jeg anbefalte.

Endret av Bob Ibsen
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar Bob Ibsen. Etter at jeg skrev den posten i går så begynte je gå lese litt rundt om OCZ PC3700 Gold Rev.3. De hadde ikke noe veldig super timings, men var gode klokkere og gode timings på min "standard" klokk. Det eneste jeg sntes var litt synd var at Netshop ikke lenger hadde de som 1gb kit, bare single 512mb brikker, mne regner med at det ikke er store forskjellen på å bestille 2 x 512 istede for 1gb.

På div. tester så hadde de fått brikkene opp i rundt 260-270fsb, og det holder for meg :)

Disse har Hynix DT-D5 chipper.

Noen som har erfaring med disse?

Lenke til kommentar

Etter å ha lest om VTT modden og funnet ut at mine loddeegenskaper ikke strekker helt til, pluss at jeg ikke har så lyst til å risikere hovedkortet (ganske nytt etter at jeg sved det gamle :S), så har jeg bestilt meg to 512 OCZ PC3700 Gold Rev.3 brikker fra netshop. Satser på at de er klokkevillige og at jeg blir fornøyd. Takk for tipset Bob Ibsen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...