Jump to content
Sign in to follow this  
Misantropen

Ny PSU i klassen 500-600W. Hva suger / duger?

Recommended Posts

Vel, siden mitt gamle powersupply fra Fortron/Source begynner å "hoste" litt etter jeg kjøpte meg X2 prosessor, vurderer jeg nå sterkt et nytt PSU. (For komplett hardware spec, se min profil). Men jeg gidder ikke spare penger og kjøpe noe middelmådig denne gangen. Håper for en gangs skyld at jeg kan ha et PSU i mer enn 1-1,5år :D Vil også ha strøm nok til evt å kjøre SLI en gang i fremtiden.

 

Krav til ny PSU:

Effekt: 500-600w

Pris: whatever...

Støy: Stille selvsagt :thumbup:

Vifte: Ønsker et power med 1x120mm vifte

Kabling: Gjerne med modulære kabler som kan plugges inn ved behov.

 

Har sett meg ut et par alternativer, men tar i mot alle tips, erfaringer og ikke minst anbefalinger av andre PSU enn disse to.

OCZ ModStream strømforsyning 520W

Tagan PSU ATX 580W Easycon

Share this post


Link to post
Denne er meget bra: Hiper Strømforsyning ATX 580W HPU-4B580 Dual Fan, Silent, 20/24pin Den er stille og takler alt du måtte trenge av komponenter i PC'en din.  :yes:

Men er den stille nok? Peder82 var ikke helt fornøyd med sitt Hiper PSU. Det er riktig nok en Hiper Type-R, er det samme modell, bare at Komplett og Netshop har forskjellig navn på den?

Det er to helt forskjellige strømforsyninger, ihvertfall ut i fra de reviewene jeg har lest. Hiper type-r har kun 1 vifte, mens Hiper HPU-4b580 har 2. :yes:

Edited by JumboJet

Share this post


Link to post
Det er to helt forskjellige strømforsyninger, ihvertfall ut i fra de reviewene jeg har lest. Hiper type-r har kun 1 vifte, mens Hiper HPU-4b580 har 2. new_yes.gif

Fra produsentens side ser de veldig like ut og begge har to vifter. :hmm:

 

Til trådstarter, komplett har tilbud på en 500w med 140mm vifte denne uken. Jeg vet ikke hvordan den er men jeg vurderer den selv da jeg ikke gidder å bruke 1000+ på power.

Link til power

mvh morten

Share this post


Link to post

Her er forresten eneste infor jeg kan finne om min gamle PSU. F/S 400w (Ikke den nye typen som selges nå). Som dere kan se er 12v railen kun på 16A, og det er kun en 12v rail (og ikke 2 som det bør være på PSU for 24pin / ATX 2.x std) :no:

 

Her er en test av NorthQ 500w. 140mm høres jo bra ut mhp støy og utlufting :) Men et stort minus er at man ikke har kabler som kan plugges inn og ut ved behov i poweret.

 

Tror jeg har bestemt meg for en Tagan Easycon 580w...

Edited by Krapfoss

Share this post


Link to post

Jeg kjøpte bZerk 500W fra Microplex... Super støddig sak, som også ser stilig ut. Egner seg nesten best for EKSTERN montasje :p

Veldig stille om du justerer ned viftene i den.

Share this post


Link to post
Vil absolutt anbefale Enermax Noisetaker 600W. Denne strømforsyningen er veldig stille og ekstremt stabil. Hvis du fremdeles har problemer med å velge PSU kan du jo sjekke denne testen:

 

http://www.tomshardware.com/howto/200507111/index.html

Ah.. Takker for fin test. Ser at OCZ og Hiper får slakt. Synd de ikke testet Tagan også (hey, de er jo Tyskere begge to, Tom og Tagan! :tease: ).

 

Det Seasonic S12 poweret som vant testen lignet mistenkelig på poweret til MIST :)

 

Men igjen, jeg er så skeptisk til 2-vifters power og vifter under 120mm. Brant meg så j**ig på et Antec Truepower 430w en gang - fy som det bråkte!

Jeg ser ut fra testen at støyen på Enermax Noisetaker 600w er 58.6 dB(A) mens Seasonic S12 med kun 120mm vifte har 59 dB(A). Det lover jo bra. Litt minus er at det ikke er pluggbare kabler.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...