Gå til innhold

Trenger råd angående stuemaskin.


Anbefalte innlegg

Jeg trenger en pc som skal stå i tvbenken. Den skal brukes til å spille musikk (mp3 osv) samt se noen filmklipp i avi format. Altså kreves ingenting i forhold til ytelse, men derrimot så vil jeg at den skal holde fullstendig kjeft. En kammerat kom med en anbefaling til meg, og jeg lurte på om noen har noen innspill angående den:

 

Kabinett

Hovedkort

Minne

 

Skal også putte i en liten harddisk på 20gig eller så. Musikk og film streames fra server. Setter også antageligvis i et annet lydkort.....

 

Grunnen til at jeg blir fristet av dette hovedkortet, er jo at det er vifteløst, samt at det har scartutgang, noe som vel gjør alt lettere. Strømforsyningen som sitter i det kabinnettet er jo ikke allverden, men klarer den å drive det jeg har nevnt av utstyr?

 

Maskinen skal kjøre winXP Home (regner jeg med), og jeg er på utkikk etter en fjernkontroll som kan erstatte bruken av mus. Noen som har noen anbefalinger til meg angående denne pcen?

Endret av The President
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Hei

 

Streamzap er ein fin kontroll med programvare som støtter stort sett alt av programmer rett fra "boksen". Har brukt denne litt fra og til eit års tid. Eineste eg har hørt er at den kan være litt "treg" respons på knappene, ikkje noke eg har reagert på sjølv.

 

Personlig bruker eg no for tida iMon pad fjernkontrollen(fulte med Mcubed HFX kabinett), fordelen med denne er at den kjem sammen med iMedian programvaren fra soundgraph. iMedian (tideligere MultiMedian) er ei fullgod erstatning for windows MCE, og alt du treng til ein htpc.:)

 

Det er jo det som har vært ankepunktet når ein bygger ein htpc, at det er eni del arbeid med programvaren og å få alt som eni vil ha det. Her kjem ein ihvertfall igang raskt med ei løysing som er veldig god og følger med "gratis" med ein fjernkotnroll som ein likevel må ha..:)

Endret av crusade
Lenke til kommentar

Ja.. ein ting til.:)

 

Soundgraph har akkurat gitt ut iCaster også, det er ein server-del til iMedian som streamer film/musikk/bilder til iMedian. du treng dermed ikkje delen filene til alle på eit nettverk, og du får fullstendig integrering med alt på eksterne maskiner med iMedian. Det er egent valg i menyen der for "lokal media" og "nettverks media".

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
[...]

Det jeg lurer på, er om 1,26 ghz er kraftig nok for høyoppløslig opptak av tv.

Noen erfaringer?

Det skulle være haugen på nok dersom du benytter TV-kort med komprimering (f.eks. MPEG2) i maskinvaren. Burde være nok til komprimering i programvare også, med mindre du skal gjøre HDTV avspilling samtidig. Søk på nettet etter erfaringer med den program-/maskinvare kombinasjon du planlegger å benytte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...