Gå til innhold

bra Opptakslydkort til PC?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Siden du vil ha med MIDI, og Creative aldri har laget lydkort med gode MIDI in/outs i forhold til konkurrentene som nå gjerne ligger i samme prisklasse, vil jeg anbefale f.eks. Audiophile 2496 om du har dårlig råd (koster bare 925,-).

 

Vil du ha fler inn og utganger, kan du jo se på Delta 1010LT som koster 1.895,-. 10 inn / ut, samt selvfølgelig kvalitets-MIDI inn / ut.

 

Her er lillebroren, Delta 66. Pris Denne har egen breakout box, slik at du (som regel) slipper å kravle bak PCen. På den annen side må du da skaffe et eget MIDI interface. Pris: 1.825,-.

 

Skal dere bruke miksebord, kan du jo tenke på Echo MIA MIDI, kr. 1.590,-, som har 2 analoge inn / ut samt kvalitets MIDI inn / ut. Skal visstnok ha høyere lydkvalitet enn tilsvarende M-audio lydkort, men jeg har aldri hatt anledning til å A / B teste, dessuten ville jeg neppe hørt forskjell uansett.

 

Jeg bruker E-MU 1820 selv. Breakout boxen har gode mic-preamps til prisen, alle inn / ut jeg behøver, egen DSP for effekter o.s.v. Fungerer glimrende med programmene jeg bruker (bl.a. Cubase SX og Reaktor 5). E-MU 1820 koster per i dag 3.295 (kampanje) hos Procom.

 

Det er en jungel av lydkort der ute, i alle prisklasser. Du har rimelige lydkort som de listet over, og du har dyrere kort som f.eks. Lynx. Til syvende og sist er det selve materialet som er viktigst, ikke om det er knapt hørbart bedre lydkvalitet på et lydkort som koster mange tusen mer enn det du hadde. Det er selvfølgelig andre faktorer med i bildet (MIDI, word clock for de som må ha det o.s.v.), men de fleste av slike funksjoner kan selv avanserte amatører få for en ganske rimelig penge per i dag (les: opp til noen tusen kroner).

 

Lykke til uansett om du gidder å lese alt dette eller ikke. Og for all del: Sjekk bruktmarkedet på f.eks. Musikkweb.no, Finn.no, Mario's Musikk og faktisk QXL.no (jeg har gjort fler gode kjøp der).

Lenke til kommentar

har svart på denne forespørselen tusen ganger i mitt liv, og svaret blir kortere for hver gang, men for å oppsummere:

 

- beveg deg *for all del* ut av leketyøsbutikken (data\it-butikker), altså *vekk*

fra produkter som CREATIVE, og over i musikkbutikken hvor de har skikkelige instrumenter på utstilling og ikke bare plastikk.

 

Et bra starting point er en butikk som www.procom.no og produkter fra f.eks M-AUDIO.

 

PCI er generelt å foretrekke fremfor USB dersom du ikke har behov for å være portabel.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...