Gå til innhold

Døde pixler på PSP, hva er akseptabelt?


ADT

Anbefalte innlegg

Hei og hopp! Jeg lurte bare på hva grensen for antall døde pixler på en PSP er... Jeg vet at Sony har en policy som tilsier at de ikke erstatter konsoller med døde punkter. Men jeg har vært uheldig nok til å få en med seks stykker! Denne ble kjøpt på en Elkjøp-butikk... Har de en spesiell policy? Må jo gå en grense mellom akseptabelt antall og produksjonsfeil!

 

PS: De er grønne :wow:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

0 pixelfeil skal det være. :no:

 

Hadde gått rett tilbake til butikken og klaget, kan ikke godta at utstyr til den prisen som PsP ligger på skal ha noen som helst form for feil. om sony erstatter det eller ikke skal ikke du trenge å bry deg med.

Det er butikken du kjøpte den i som skal stå til ansvar for det utstyret de selger deg.

 

Så rett tilbake i butikken med deg og, å forlang en ny :w00t:

Lenke til kommentar

uansett så har elkjøp 30 dagers returrett på alle varer utenom mobiltelefoner eller noe sånt. kan vel bare benytte deg av den, og så kjøpe en ny for pengene/tilgode-lappen du får igjen.

 

når det gjelder døde piksler har jeg selv 1 på min japanske psp. legger aldri merke til den i spill eller filmer så det plager meg ikke i det hele tatt. med 6 piksler har du vært ganske uheldig, så den ville jeg definitivt byttet. hadde egentlig forventet at sony hadde fått orden på dette til den europeiske lanseringen men dette er tydeligvis ikke tilfelle.

 

siden du sier de er grønne kan det være at det er såkalte "stuck pixels", og at de ikke er døde. da kan du prøve denne her: stuck pixels fix video

men uansett om den hjelper ville jeg mok byttet den psp'en.

 

btw, er de i en klynge eller spredd utover?

håper dette var til hjelp :)

Lenke til kommentar

Jeg kjører programmet nå, OBS! Alle med epilepsi, få noen andre til å starte det :p. Får håpe det funker. Har snakket med Elkjøp, og de er svært samarbeidsvillige. Fire døde pixler er spredd utover hele skjermen, og to oppe i hjørnet kommer og går som de vil :S

Lenke til kommentar
0 pixelfeil skal det være. :no:

 

Hadde gått rett tilbake til butikken og klaget, kan ikke godta at utstyr til den prisen som PsP ligger på skal ha noen som helst form for feil. om sony erstatter det eller ikke skal ikke du trenge å bry deg med.

Det er butikken du kjøpte den i som skal stå til ansvar for det utstyret de selger deg.

 

Så rett tilbake i butikken med deg og, å forlang en ny :w00t:

Hva med lcdskjermer til 10000kr, hvorfor skal man akseptere at de har pixelfeil og ikke psp? Man får ikke dekket pixelfeil på disse, så sant det ikke er veldig mange. 6 bør ikke være et spørsmål engang, bytt!

Lenke til kommentar

Vi har nok ikke noen form for garanti som sier at vi skal få byttet et produkt med døde piksler, så det jeg anbefaler er å enten kjøpe fra en butikk med så fin returordning som Elkjøp, eller kjøpe over internett, siden du da har 14 dagers full, ubegrunnet returrett. Returrett eller Elkjøp sin 30 dagers retursak vil som oftest være mye enklere for kunden enn garanti eller reklamasjon er, så det er best å bare bruke denne retten...

Lenke til kommentar

Forbrukerkjøpsloven beskytter oss vel mot slikt, helt uavhengig av hvilke ekstragarantier som måtte gjelde. Om det er to piksler eller fem er nok uvesentlig. Om du har to røde pixler (i så fall ikke døde, men "stuck") midt på skjermen, er det en større feil enn om du har en død pixel (sort) i hvert hjørne.

 

Sitat forbrukerrådet:

 

"Forbrukerkjøpsloven sier at varen skal være slik du har avtalt med selgeren. Har du opplyst selgeren om at varen skal brukes til noe spesielt, kan du kreve at varen egner seg til dette. Du har krav på at varen har de egenskaper og den holdbarhet som selgeren har opplyst ved kjøpet, gjennom annonser, på plakater, på emballasjen o.l."

 

En PSP egner seg ikke til å spille på eller se film på om den har for irritererende pixelfeil, vil jeg påstå.

 

Nintendo bytter inn alle DS-er med pixelfeil uten noen spørsmål, såvidt jeg vet. Synd Sony ikke har lagt seg på samme linje.

Lenke til kommentar

Det er litt på grensen. Men ADT, hvis du kjøpte på elkjøp så slipper du jo unna all denne argumentasjonen med selger hvis du bare benytter 30 dagers returrett.

 

Er litt stretch å si at forbrukerkjøpsloven gir oss slik garanti her. Det er så klart en viss grense, men den grensen er ikke definert så bra. Hvis norge skulle kreve mer av LCD skjermene enn resten av verden, så ville vel også skjermene her til lands måtte vært en god del dyrere enn de er i dag også. LCD produksjon er ikke god nok enda til å garantere 100% fungerende piksler. Skulle de garantert det så måtte følgelig prisen økes.

 

Men som sakt, hvis butikken har returrett, så bruker du jo den hvis du ikke er fornøyd med produktet. Er en god grunn til å handle over internett det der, siden du da har 14 dager returrett uansett.

Endret av dravisher
Lenke til kommentar

Elkjøp satte seg på bakbenene i dag, fy faen så forbanna jeg er nå :realmad: Skal aldri handle i den forp***e drittbutikken igjen. Jeg snakket med Elkjøp-Norge, og de sa det var opp til hver enkelt butikk å avgjøre om det var reklamasjon eller ikke. Jeg kommer rett og slett til å benytte meg av angrerettsloven. De vet jeg har brukt den, men så lenge det ikke er en skramme på den, og jeg har all original-emballasje, skulle det jo være i skjønneste orden... Noen innvendinger? Jeg har selvfølgelig ikke all beskyttelse til ørepropper, lenke, lader osv. Men det kan de vel ikke forlange? Alt ser helt ubrukt ut...

Endret av ADT
Lenke til kommentar

Tok meg en tur inn på yourpsp.com for å se hva de sa.

"En LCD-skjerm er produsert med svært nøyaktig teknologi,

men i enkelte tilfeller kan svarte prikker vises, eller røde, blå

eller grønne prikker kan bli værende på skjermen.

Dette er en del av produksjonsprosessen og ikke en feil."

 

Jeg synes det er veldig dårlig gjort av sony å ikke ha en pixel garanti.

Jeg jobber selv i en spillbutikk og det er veldig surt å si til kunden at

han ikke får ny psp når det er døde pixeler.

Vi har fått beskjed om at hvis det er en som har 6+ døde/stuck pixeler

i en klase så bytter vi pspen. Vet ikke om det er noe som Sony har sagt

eller noe kjeden har funnet på.

 

Tror jeg ville satset på angreretten og hvis de krangler er det bare å krangle

tilbake så gir de seg somregel (funker veldig bra hvis det er endel kunder i butikken).

 

Lykke til!!

Lenke til kommentar

Er PSP spesifisert etter ISO 13406-2? (class 2)

Og kor mange pixler har PSPen?

 

For viss den er etter denne så er det maks lov med 5 døde subpixler pr 1mill pixler.

Når pspen berre har 480x272pixler =130k så blir grensa 0.65pixler altså kan ingen subpixler vere defekte før produktet er definert som defekt ut frå internasjonale standarder.

 

Dessutan trur eg ikkje forbrukerkjøpsloven vil godta at produkter blir solgt med noko som vil vere definert mangel ut frå ISO-strandarden

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...