Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Forsikring og kilometerstand


FranzJosef

Anbefalte innlegg

Jeg betaler forsikring for 8000 km i året. Dvs. at for inneværende forsikringsår skal jeg maks kjøre 82000 km. Sommeren har gått fort og jeg er nå oppe i rundt 84500 km.

 

Hva er konsekvensene av det? Kan det bli konsekvenser av bare det å faktisk ha kjørt mer enn man har betalt for?

 

Nå skal jeg bytte bil. Sannsynligvis inbytte mot en annen bruktbil hos samme forhandler. Hva om jeg nå bare bytter bilen inn hos dem og gir beskjed til forsikringselskapet at jeg har byttet bil. Vil noen merke noe da?

 

Hva er konsekvensene ved uhell? Så drastisk at man faktisk er forsikret i det hele tatt kan det vel ikke være?

 

Har sagt fra at jeg må få økt kilometerkvoten hos forsikringselskapet. Men det er ikke så enkelt da jeg er i en tvist med dem om nettopp det siden jeg ble lovet å få rundet oppover ganske mye kilometerkvoten da jeg ble kunde, det har de ikke holdt.

Endret av FranzJosef
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette kan være skummelt. Jeg har en kompis som for 3 år siden kjøpte seg en '98 Primera. En tidlig vintermorgen smalt han bilen i et tre og totaltvraket den. Heldigvis berget han selv, men bilen var ikke lengre noe særlig å se på. Jeg vet han var over kilometerstanden i forhold til forsikringa, muligens ganske mye også - fordi resultatet var at forsikrings-selskapet nektet han erstatning og han måtte ta lånet på egen kappe. Såvidt jeg vet betaler han enda for denne bilen, og vil måtte gjøre det i lang tid..

Lenke til kommentar
  har du kjørt over den kmgrensa som du har betalt for gjelder ikke forsikringa di lenger. da har du et stort problem ved et uhell. selv om det ikke er di skyld.

 

Om det IKKE er min skyld spiller det da vel ingen rolle?

 

Men OK, jeg skjønner at ved uhell er det problematisk. Men nå har jeg veldig konkrete planer om å bytte bil. Og jeg forstår av dere at det ikke vil få konsekvenser om jeg nå bare bytter uten på forhånd å betale opp der det skulle være?

Lenke til kommentar

vist du ikke har betalt for mer en 8000km å du har kjørt over den grensa, od du havner i en krasj eller noe å den bilen som krasja inni deg hadde vikeplikt da hann traff deg så må du betale skaden selv på den andre bilen, og din egen da selvfølgelig, siden du ikke har forsikringa som dekker for dette da du har kjørt over grensa. men har du hatt forsikring som du ikke har kjørt over grensa på så har det blitt bare egenandelen å betale ved en eventuell kollisjon eller lignende.

 

høres sikkert forvirrende ut men det er faktisk sånn.

Lenke til kommentar

Men som sagt, skjønner at uhell blir problematisk.

 

Men sett nå helt bort i fra uhell. Om jeg nå bare bytter den inn uten å "gjøre opp" i kilometergrensa først. Går det bra sånn uten videre?

Forsikringselskapet kommer vel til å spørre om kilometerstanden på den gamle bilen når en bytter bil? For en skal vel ha tilgode noe som kompensasjon for at man ikke kjørte "ut sin kvote"?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...