Gå til innhold

XP starter ikke etter ny brenner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alle kablene er ordentlig i det er jeg sikker på. Datan finner jo den nye brenneren. Men starter windows hvis jeg skrur av at den ikke skal boote fra cd rom da, tror ikke det? Hvor gjør jeg i såfall det.

 

Edit: Det funket ikke å skru av slik at den booter fra cd rom. Det står

Boot Failure

Reboot and select prper boot device or insert boot media in selected boot device

press any key

Endret av oleeid
Lenke til kommentar

Ser ditt problem, skal prøve å enkelt så muligt. Siden du har satt brennaren din som primary da er innstillingene på harddisken du må forandre på. Det ligger nokre pinner i nærheten av der du putter i idekable/satakablen i harddisken din. Dei må du omkonfigurere fra Master til Slave. Posisjonen til pinnene er forklart enten ovenpå harddisken eller på baksiden.

 

Antar du har mottat brennaren din som default master eller autoselect. Og siden harddisken din har master vil ikkje den disken kunne fungere. Så den er heilt ok, bare brennaren din som overtar harddisken din sin posisjon.

 

Og forresten om du er redd for å koble pinnene feil, så gjør det ingenting. Vil bare fungere litt snålt om det er feil;)

 

 

lykke til

Endret av kazzar
Lenke til kommentar

Sjekk bak på cd-brenneren. Der skal det være merket for SL (slave), CS (Cable Select), og MA (Master). Sjekk at den lille saken som kortslutter to av pinnene er lik på cd-brenneren og dvbd-brenneren. Er den ikke det, flytt jumperen (kortslutteren).

 

Sjekk bildevedlegget.

post-25-1125502832_thumb.jpg

Endret av cm630et
Lenke til kommentar

Da har jeg et forslag, og det er å flytte DVD-brenneren over på en egen kabel. Da skal harddisken ha en egen og DVD-brenneren en egen. Prøv så om Windows vil starte. Du kan også se om harddisken står på CS (cable select), det kan skape krøll hvis du setter en sekundær enhet til master eller slave. Men det er også litt rart hvis den gamle enheten hadde jumperen satt til slave...

Lenke til kommentar
DVD- Spillerens jumper(den grønne lille dingsen) er satt på Master. DVD brennerens jumper er satt på Slave. Men det er ikke noen slik greie på harddisken.

Så du har 3 enheter? Harddisk alene på en kabel og DVD-spiller + DVD-brenner på den andre kabelen? Er det en tynn, rød kabel til harddisken i tillegg til strømkabelen? Må bare kartlegge om du har Serial ATA harddisk eller ikke.

Lenke til kommentar

Da er det nok det som er feilen, du må sette BIOS til å boote fra Serial ATA (SATA) som standard. Tidligere har du ikke hatt en master-enhet, men det har du fått nå med din nye brenner. Eventuelt kan du sette DVD-spiller og DVD-brenner på hver sin flatkabel der begge er slave, men jeg ville satt BIOS til å boote fra SATA som standard. Hvilket hovedkort har du?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...