Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

BYTTE AV RUTER MOT NGT - PROBLEM ?


Anbefalte innlegg

Hei godtfolk!

 

Har akkurat anskaffet meg bredbånd fra NGT. Fungerer fint, og har også bestilt IP-telefoni tjenste fra dem. Foreløpig er det problemer med portering og flytting av nummer fra Telenor, men regner med at det vil fungere bra.

 

Spørsmålet mitt er : Hvis jeg kjøper en ny trådløs ruter, er det slik at jeg må sette MAC adressen som min eksisterende router har, inn i den nye tråløse ruteren som jeg kjøper inn, for at jeg skal identifisere meg korrekt i forhold til NGT. Eller bytter jeg den bare ut, og bruker den automatiske oppdateringen og godkjenningen som jeg gjorde første gang jeg installerte ?

 

Et spørsmål til.. : Slik som IP telefonen er satt opp nå, så kobler jeg pc´en til direkte fra telefon adapteren (IP-telefon omformeren ) Hvordan gjøres dette i praksis når jeg skal koble til en trådløs ruter ?? Ruter og omformer skal stå like ved siden av hverandre, finnes det også mulighet for å koble en fysisk forbindelse fra trådløs ruter direkte inn i IP-telefon adapteren ?

 

Håper noen kan gi meg noe enkle gode svar.....

 

Hmm.. kanskje enda et spørsmål....

 

Ser at det hersker ulike meninger om hvike trådløse rutere og nettverkskort som fungere tilfredsstillende.... Jeg trodde at 3Com var et bra merke, men ser at mange forteller om kort som faller ut, ustabilt nettverk osv. Det kan virke som om utstyret koster noenlunde det samme, men jo mer du spytter inn i prisen ser det bare ut som om du får exstra funksjonalitet, mulighet for automatisk bytting av protokoller og standarder... uten at selve kvaliteten øker.

Kan noen gi meg en link til en trådløs ruter som fungerer problemfritt ( ! ) , som har kort som fungerer greit USB/PCI. Også greit om ruter har et ok grensesnitt for instilling/settings (http-grensesnitt ?) og det fungerer greit å oppdatere programvaren/firmvaren.

 

Takker for alle svar !!

 

Mvh

Geir

Endret av Geir72
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du skal kvitte deg med modem/routeren fra NGT helt, så trenger du et modemrouter alternativ som støtter pppoa. Det er sånn NGT identifiserer deg.

Da trenger du bare å legge inn brukernavn og passord på routeren du kjøper, så skal du være på nett. :-)

 

Av utstyr som støtter pppoe, kan nevnes Thomson Speedtouch serien, samt Drytek Vigor. Er sikkert noen andre også, men de jeg kom på i farten. Vil uansett anbefale deg å lese spec. for routeren du kjøper, så du får en som virker! :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale deg å beholde den ruteren du allerede har fått fra NGT og heller kjøpe en ekstra trådløs ruter eller aksesspunkt. Grunnen er at NGT offisielt ikke støtter andre rutere enn de som de selv sender ut. Du får altså ingen som helst support hvis det er din egen ruter som feiler.

 

Hvis det er en ruter du kjøper (og det kan du like gjerne gjøre) bør den settes opp som en bro så du slipper å kjøre NAT 2 ganger etter hverandre. Jeg tror det står en link i FAQ-en til hvordan du gjør det. Ellers har det blitt tatt opp en del ganger, så ved å søke finner du nok ut av det :)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...