Gå til innhold

Skal ha nytt AGP skjermkort, hvilket?


MoNoXiDe

Anbefalte innlegg

Skal kjøpe meg et nytt AGP skjermkort som skal inn i en Aopen XC Cube EZ65-II. I den har jeg en 275W PSU til rådighet, så med andre ord de aller heftigste skjermkorta vil sikkert ikke gå. Jeg ønsker å kunne spille CS Source fortrinnsvis greit, og hvis mulig også BF2. Spiller max 1280x1024, men som regel på 1024*768 uten AA og AF. Vil også ha et "stille" skjermkort ettersom dette er en Barebone som står i stua.

 

Pr idag så står det en P4 3.2 Prescott CPU, 2 GB geil RAM, 2 stk S-ATA 400GB Seagate og Plextor 16x DVD brenner som står og trekker strøm.

 

Hvilket skjermkort vil dere annbefale for mine specs/kriterier? Det kan gjerne være ATI som Geforce. Spiller keine kasserolle...... :roll:

 

Har hatt Geforce fram til i dag, så hadde kanskje vært greit og prøvd ATI...??

 

Noen gode forslag? :thumbup:

 

Edit : Bør jeg også gå for 256MB RAM fortrinnsvis på skjermkortet?

 

Edit 2 : Husk LYDNIVÅ er viktig. Kan ikke stresse dette nok....

Endret av MoNoXiDe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da kan du se på alle nvidia 6600gt kortene. De skal klare css og bf2 greit. Tror at strømforsyningen din takler også 6800gt. Gikk iallfall på min 240w shuttle strømforsyning. X800xl bruker mindre strøm og er kjøligere.

 

Edit: Med 2gb ram skal du kunne kjøre bf2 ganske bra med 6600gt. Hadde leadtek 6600gt før og 1gb ram, gikk helt fint. Men om du har lyst på bra grafikk, vil jeg anbefalle deg å kjøpe et bedre kort enn 6600gt.

Endret av samye83
Lenke til kommentar

De bråker jo en del, men alle reagerer forskjellig på støy. Leadtek kortet skal være den støysvakeste kortet. De andre 6600gt kortene bråker litt mer. Men det skal gå an å stille ned turtallet på vifta. Jeg er ekstrem allergisk mot støy, og har tatt i bruk vannkjøling på min shuttle. Hvis støy er din verste fiende, så kan du også tenke over det.

 

Når man har et skjermkort i et så lite kabinett, blir støyen enda mer hørbar. Men leadtek kortet er veien å gå hvis du ikke vil satse på vannkjøling.

Lenke til kommentar

Psu'ene til skoeske maskinene er ofte bedre enn vanlig atx strømforsyninger. Jeg hadde ikke noe problem å dra 6800gt, amd 64 3500+, raptor disk, 1 gb corsair ram osv. Og strømforsyningen min var på 240w. Eneste ulempen blir at strømforsyningen utvikler ekstra mye varme, siden den blir belastet på fult. 6600gt skal nok psu'en din klare helt fint. Ellers kan du gjøre som meg, sette på en ekstern strømforsyning :thumbup:

Lenke til kommentar

ser flere som har 6800ultra eller 7800gt/gtx i sine shuttler. tipper du klarer å kjøre et stock 6800gt greit på den kassa. shuttle psuer er jo kjent for å være av høy kvalitet.

 

ellers så ser det ut som du har litt kr, så det kan jo være en ide å kikke på en litt kraftigere psu. vet du får i alle fall 350watt til shuttle

 

efit: et x800xl kort kan jo også være en ting å kikke på, dog så vet jeg ikke om noen med lav kjøler som er stillegående...

Endret av Spirre
Lenke til kommentar
ser flere som har 6800ultra eller 7800gt/gtx i sine shuttler. tipper du klarer å kjøre et stock 6800gt greit på den kassa. shuttle psuer er jo kjent for å være av høy kvalitet.

Han har en Aopen, ikke en shuttle.

 

Edit: Sapphire readon har veldig gode x800xl kort. Søk på prisguiden ;)

Endret av samye83
Lenke til kommentar

Takk for svar alle sammen så langt.... Er veldig usikker på hvilket jeg skal kjøpe. Spiller egentlig ikke så veldig mye da. Har tidligere hatt et GF 6800LE som kjørte det meste, men det støyer noe så inni hampen. Spiller for det meste CS Source, og kunne tenkt meg å spille litt BF2 (Ser bare så kult ut.) Men så var det dette med lyd da..............

 

Hvis noen andre har noen gode tips, bare kom med dem! :w00t:

Lenke til kommentar

Selv har jeg et Sapphire Radeon x700 kort (256 mb). Viften på dette er knappt hørbar i windows, og spiller du, overdøver lyden fra høyttalerene det du måtte høre... Kortet klarer nye spill uten problemer, men slår naturligvis ikke de beste... kortet koster i skrivende stund 1129,-. Har du ikke allerede TV-kort i pc-en kan en "All-In-Wonder"-versjon av 9800 pro være et alternativ.

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=120329&cks=PRL

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=308794&cks=PRL

Lenke til kommentar

du bør nok i alle fall ikke gå noe lavere enn 6600gt i ytelse, det x700 kortet er nok litt svakere nemlig.

 

disse kortene bør du velge i:

 

nvidia:

6800gt

6600gt

 

ati:

x800xl

x800pro

x700pro

 

jeg har prøvd å lista de fra best til dårligst

 

mene siden du er opptatt av støy, så er det lurt å ha flest mulig kort å velge i. om du ikke finner et stillegående kort blant alle de der, så må du nok modde til en kjøler selv

 

edit: glemte i farta at du skulle ha agp, my bad :blush:

 

la også til x700pro. bygde en maskin for et par uker sia med et sånt et med 256mb ram. det scora 6800 uklokka i 3dmark 03, og det var veldig stillegående. det jeg monterte var fra asus

Endret av Spirre
Lenke til kommentar

Dere får ha tusen takk for svar alle sammen!!

 

Tror kanskje jeg går får et Radeon X700pro. Det er flere som sier at det er nokså stillegående.

 

Håper ATI har ordnet opp i driver problemene de alltid hadde før.... ;)

 

Btw, er det stor forskjell på Radeon X700 og X700pro?

Endret av MoNoXiDe
Lenke til kommentar

det er en del forskjell fra plain til pro utgaven ja.

 

driverne funker strøkent de. jeg har testa fleteparten av driverne fra 4.2 til 5.6, og eneste problemene jeg hadde var litt variabel 3dmark scores ;)

 

bare sånn for å ha sagt det, et 6600GT er litt raskere og litt billigere, mene muligens vanskeligere å finne med en god og stillegående kjøler

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...