Gå til innhold

reinstall av windows xp


Anbefalte innlegg

fant ikke noen lignende post så lager en ny ;)

jeg har en pc i huset som jeg har tenkt til å reinstalle windows på, .. greia er at jeg ikke vil slette andre ting, som bilder og musikk. vet jeg kan formatere alt med noen cd'er men kan med velge å bare formatere windows mappa (sys filer ect) eventuelt hvordan går man da fram???

 

takker for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok ikke mulig å "bare formatere windows mappa". Formatering gjøres på en hel partisjon.

Ved reinstallering har du valget mellom å formatere eller ikke. Formatering vil slette alt på partisjonen. Derfor er det en stor fordel å ha en annen partisjon til alle filer man ønsker å ta vare på.

Når du velger å ikke formatere så vil Windows mappa og alle system filer overskrives. Om dette løser alle dine problemer (du har vel en grunn for å ville reinstallere) er umulig å si på forhånd.

Lenke til kommentar

Hvis du har mulighet så kunne du brenne en dvd med alle filene du skal ta vare på. Så setter du i XPCDen og booter fra denne, og formaterer hele harddisken din. Så gjør du som Hårek foreslo, å deler opp disken din i to partisjoner - en til Windows/system, og en til oppbevaring av filer. For eksempel kan du lage partisjonen du skal ha Windows på 8 gb stor, da har du plass til både Windows og programvare her. Så lager du en D:\ -partisjon av resten av plassen, til filer. Når du så er ferdig med installeringen, så flytter du "Mine dokumenter" til D:\ - og så legger du tilbake alle filene fra DVDen. Nå har du en helt ny og frisk Windows-installasjon + at du har en partisjon til oppbevaring av filer, som du aldri trenger å røre igjen,selv ikke neste gang du skal reinstallere Windows

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...