Gå til innhold

PC som skal brukes til "alt"


Anbefalte innlegg

Har en kamerat som vil ha en pc han skal bruke til bla. spill, internett og muligens videoredigering, og vil bruke 10.000 på dette.

 

Har fra førav satt opp en spillmaskin til en annen kamerat med følgende oppsett:

 

Oppsett:

 

Kabinett: Chenbro Gaming Box Black/Orange 350W Strømforsyning

Hovedkort: MSI K8N NEO4-F, nForce4, Socket-939, ATX Raid, Lyd, 4xSATA, GbLAN, PCI-Ex16

Prosessor: AMD Athlon 64 3700+ 2.2GHz Socket 939, 1MB, BOXED m/vifte

Skjermkort: Sapphire Radeon X800XL 256MB GDDR3 PCI-Express,Tv-Out, DVI-I, Full-Retail

RAM: Corsair Value S PC3200 DDR-DIMM 1024MB Kit w/two matched Value Select 512MB

Harddisk: Seagate Barracuda 7200.8 250GB SATA 8MB 7200RPM NCQ

Lydkort: Creative SB Audigy 2 ZS, Bulk PCI Lydkort,THX,7.1,24-bit/192KHz

Mus: Qpad Pro Gaming Kit med Logitech MX510, Blå LowSense matte, Wristband, Glidz

Tastatur: Microsoft Digital Media PRO Keyboard, USB, PS/2, Zoom

 

Jeg vet svært lite om hva som trengs for videoredigering og slikt, så spør derfor her om dere ville byttet ut noe av det som allerede er satt opp? Muligens raskere prosessor av annen type, eller bare holde seg til dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer an på type video-jobbing, feks DV kan mange ganger gi lav CPU-bruk og høy diskbruk, og enda høyere diskbruk (og diskplassbruk) blir det med feks YUV og RGB, da hjelper det mye med 2 harddisker (les fra en og skriv til den andre). For de mer CPU-intensive video-prosjektene er det behageligere å ha hyperthreading hvis man ønsker å bruke PC'en som vanlig mens den står å koder video. A64 vil i mange tilfeller gjøre jobben raskere enn en P4 men det blir for tregt å bruke andre programmer samtidig. Med dagens priser på P4 600-serien er det et bedre valg på den måten.

 

Sikkert ikke så kritisk siden du skriver "muligens videoredigering", 3700+ vil gjøre jobben minst like bra som en P4 640 så lenge PCen får stå å jobbe i fred.

Lenke til kommentar

Strømforsyning på 350W er for lite. Sats på 450-500W.

 

th-3: Det stemmer ikke at det går tregt å gjøre noe samtidig som video-koding på Amd64. Jeg bruker en 3500+ selv, og det går ikke tregt. Jeg kan gjøre mange ting på én gang. En AMD64 kan jobbe med flere tunge program samtidig minst like godt som en P4, og faktisk ofte bedre. Så maskinen trenger ikke å stå i fred. Selfølgelig vil det gå litt tregere om du gjør noe samtidig som pcen gjør noe som utnytter maksimalt av prosessoren, men det vil det også gjøre med en P4 med hyperthreading.

Lenke til kommentar

Du kan si hva du vil om det fikkan, men det går mye tregere med A64 og Celeron i forhold til P4. Også på en P4 vil video-kodinga slakke ned på farta når du bruker andre program, det er jeg enig i, men responstiden blir så mye bedre. Det kommer også an på hvilket program man bruker for kodinga, pluss at man kan stille LOW priority i taskmanagern for å forbedre responstider uten HT.

 

Ang. PSU, enkelte her har for vane å anbefale overkill PSU'er, for et vanlig system er 350W av OK kvalietet mer enn nok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...