Gå til innhold

Kortslutte H/V-sync Nividia6600GT farlig?


pcp160

Anbefalte innlegg

Jeg har en pc jeg bruker som stue/HT pc, og har tidligere hatt et ATIX600PRO, og også et 7000 Atlantis skjermkort i den, kjører da vga til projektor samt en vanlig crt, og har brukt compositt til tv. Dvs overgang fra S-video- compositt på skjermkortet, og overgang compositt- Scart på tv, det er det som har gitt renest bilde på min gamle tv.

Men da jeg for en tid tilbake skulle gå over til 6600GT (bla pga vannkjøling) fikk jeg litt problemer. Brukte jeg compositt ble det sort hvitt, og brukte jeg S-video ble det bare flimmer (i farger) Hvis jeg prøvde og tvangsvelge compositt eller S-video i drivere fikk jeg farger/ rolig bilde i et halvt sekund, før det ble svart skjerm. Så det virket bare på auto, enten jeg brukte S-video, eller Compositt.

 

Men, det som til slutt ble løsningen var og i den klasen ledninger som kommer ut av skjermkort (Gainward VIVO) koble tv til compositt, men i S-video pluggen lage en kortslutning mellom de to øverste pinnene (når man har plast-tappen ned)

Da ble bildet helt strøkent og i farger.

Det jeg tror jeg da har gjort, er og koble sammen H og V sync, og etter som jeg har forstått er dette et punkt ATI og Nvidia skiller seg, og som også er årsaken til at Nvidia ikke er helt lett og bruke sammen med Vga-Scart overgang.

 

 

Men lurer på om noen kan bekrefte at de to pinnene faktisk er H og V sync, eller si meg hva de er om dette ikke stemmer. Prøver altså og finne ut hvor sundt det er for skjermkortet og gjøre som jeg har gjort... Så jeg prøver først og spør siden kan man si. :whistle:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for det Hårek.

Kortslutter jeg det som da ser ut til å være Luminance og Chrominance blir det altså helt strøkent.

 

 

Men uansett, da skulle det ikke være noe problem for kortets ve og vel, hvis min kortslutning bare får kortet til å tro det er composite kabel som er tilkoblet.

 

Siden det fungerer fint, er jeg i og for seg fornøyd med det. Men om noen kan forklare litt nærmere hva som skiller Nvidia og ATI, og som gjør at jeg får dette problemet hadde det vært interessant å høre. Og da hvorfor en kortslutning av pin 3 og 4 gjør underverker...?

Vet som sagt at det som gjør det mulig og lage VGA-Scart overgang til ATI (og enkelte Maxtor) er at de kan sende det de kaller "Composite Sync". Skal man få til det samme med Nvidia må man lage en liten krets som "merger" H og V sync. Var vel dette som fikk meg til og tro at det kunne ha noe med dette å gjøre, siden dette altså tydeligvis er en kjent forskjell på Nvidia og ATI, men godt mulig jeg er på villspor, dette siste jeg snakker om er jo ut fra VGA kontakten :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...