Gå til innhold

2,5" SAS-disker med 10 000 RPM kommer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja. Er mest spent på hvordan disse diskene er med varme og slikt jeg. Jeg mener, det er jo en god del varme som blir produsert av SCSI-disker i vanlig (3.5) størrelse, selv på 10k. Men jeg må ærlig si at jeg synes det virker som en interessant liten sak denne SCSI-baserte varianten. Og enda er det noen som er overbevist om at SCSI er på vei til å gå under...

Lenke til kommentar

sikle mode ON. :love:

 

Me want, ME NEED. Den hadde vært porno å ha i filserveren :love: Så slipper jeg alle de viftene siden du kan ha flere disker, eller like mange og mindre kjøling. Men jeg er ikke så imponert over hastighetene det er jo nesten et hakk nedover i forhold til SCSI ( vel en eller annen blanding av de bokstavene).

 

Det er vel ikke utenkelig at det om ikke for mange år er blit mainstreem. HD trenger en heftig oppgradering, hvis ikke solidstate HD tar helt over som os/ program disk.

Lenke til kommentar
Men jeg er ikke så imponert over hastighetene det er jo nesten et hakk nedover i forhold til SCSI ( vel en eller annen blanding av de bokstavene).

Du har rett. For 2,5" harddisker er det likevel en etterlengtet nyhet. For det som var tilgjengelig før på den størrelsen var 7200rpm. :roll:

Lenke til kommentar

Jeg tviler sterkt på at 10k rpm disker kommer til bærbare i det nærmeste. Det har jo nesten ikke kommet til stasjonære PCer en gang. (Hverken Raptor eller dyre SCSI-disker er noe allemannseie akkurat)

 

Dvs. Det dukker sikkert opp en eller annen bærbar PC fra Alienware eller noe sånt med Savvio, men det kommer ikke til å bli noe allemannseie i det nærmeste.

Lenke til kommentar

Nå bruker jo denne disken, i SAS modus vel og merke, 7.43 W idle, (SCSI modus bruker 2W mindre) mens den vanlige 7200RPM 2.5" disken fra segate bare bruker 1.3W idle. Så ut fra et batteri levetid synspunkt kommer den vel ikke enda i noe bærbart utstyr på en stund.

 

Seagate oppgir ikke i linken fra artikkelen hvor mye W som brukes i aktiv drift.

 

Men disse diskene kommer til å bli fine i blade servere.

Lenke til kommentar
Hvordan vil ytelsen på disse være iforhold til SCSI Ultra 320? Leste i et blad vi hadde liggende at SAS fikk en båndbredde på 3Gbit/s. I følge denne siden har Ultra 320 en båndbredde på nettopp 320MB/s. Vil det si at det ikke er så stor forskjell på SAS?

SAS teknologien kommer hvistnok i tre steg og skal kunne nå en teoretisk overføringshastighet på 12Gb/s om en tid. Det er iallefall siktemålet.

http://www.hardware.no/artikkel/8081/3 og http://www.hardware.no/artikkel/5983

 

Men det kommer tydeligvis ikke på enda en stund :)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...