Gå til innhold

Pumpe for nær Harddisker?


Anbefalte innlegg

Heisann alle vannkjølere!!

 

Jeg skal bygge egen pc fra bunn av snart (worklog kommer), med komplett vannkjøling og sliter litt med layouten av alt.

 

Har en Eheim 1048, som går på 230V og har effekt på 10W. Lurer på hvor sunt det er å plassere den nær (veldig nær, nesten inntil) en harddisk. Vil den elektromagnetiske støyen en slik pumpe produserer interferere med harddisken, som har magnetisk lagring. Det er jo ganske kraftige magneter i en slik pumpe, og magnetfeltet skifter jo kontinuerlig.

 

Og hvis dette er et stort problem, hvor langt unna anbefales det å plassere den? Eller om den kan skjermes på en eller annen måte. Har for eksempel tykk aluminium god skjermende effekt? Annet metall?

 

Hvis noen har erfaring eller fagmessig viten om dette, så er jeg veldig glad for svar :)

 

Mvh Knut J

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har jeg ikke tenkt noe særlig over før faktisk. Og selv om jeg har gått GK Elektro klarer jeg ikke å uttale meg detaljert om det, men jeg hadde vært skeptisk. Det er vel en standard spole av noe slag inni pumpa, som genererer magnetiske pulser, og dette ville ikke jeg hatt i nærheten av harddisker.

 

Du kan jo teste selv utenfor kabinettet. Montere opp vannkjølingssettet (en lukket vannkrets) og teste med en metallgjenstand over pumpa når den er i drift (NB! med vann i!). Test med en mynt, binders, tyngre metallgjenstander osv. Hvis du ikke kjenner _noenting_ tviler jeg på at de magnetiske feltene er så farlige.

Lenke til kommentar

Hei.

Heller ikke jeg kan jo utelukke at det KAN være et problem, du har vel absolutt et poeng, i teorien i alle fall. Men har selv en 1048 stående inntil (i direkte kontakt med) sata kontaktene på 2 Raptorer. Har ikke merket noe problemer av noe slag ifht dette hos meg i alle fall. Men uten at jeg har inngående nok kunnskap om akkurat dette, kan det tenkes at problemet vokser om plasseringen er nærmere selve disken/lesehoder osv, enn det er hos meg?.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...