Gå til innhold

Militærtråden - for de som er i militæret


Kurt P

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, det stemmer det. Men en soldat med halvshabby m04, rufsete beret og dårlig skopuss er et horribelt syn på 17. Mai.

Trenger ikke være 17. mai for at det skal være et horribelt syn :p

 

Spot on. Militært personell skal ha antrekket propertog opptre korrekt til enhver tid under permisjon, da de representerer Forsvaret og sin spesifikke avdeling for den vanlige sivilist som ser dem. Derfor blir jeg skuffet når jeg ser at personell fra samme bataljon som meg har drukket alkohol mens de er iført uniform. Dette krever indrejustis...

Lenke til kommentar

Spot on. Militært personell skal ha antrekket propertog opptre korrekt til enhver tid under permisjon, da de representerer Forsvaret og sin spesifikke avdeling for den vanlige sivilist som ser dem. Derfor blir jeg skuffet når jeg ser at personell fra samme bataljon som meg har drukket alkohol mens de er iført uniform. Dette krever indrejustis...

Dessverre er det nok av dem som driter i dette. Har som MP hatt min andel av saker vdr. bruk og oppbevaring av rusmidler, for å si det sånn.

 

Jeg mener man bør ha lav terskel for å si i fra hvis man hører om slike tilfeller i sin egen avdeling. Gir færre problemer i det lange løp og mindre papirarbeid for sånne som meg ;)

Endret av Hugo_Hardnuts
Lenke til kommentar

Husk at MP er gitt full politimyndighet over alt militært personell etter få måneders utdanning og i relativt ung alder. Det er ikke en lett rolle å spille, særlig når politimakten må utøves.

Det er vel kanskje derfor de har begynt med opptak for å bli MP? Selvsagt kombinert med en økende interesse for å bli MP.

Endret av Hvorre™
Lenke til kommentar

Sidan du er MP, må eg bare spørre: føler du at du som MP blir utstøtt?

Eg føler det er litt slik at MP på lik linje med politi blir automatisk mislikt, iallfall her som eg er.

 

Eg veit ikkje om det er slik der du er, men korleis oppfattar du det, blir dikkon sett litt til side når det kjem til det sosiale på basen?

Vel, både ja og nei. Under 1.gangstjenesten følte jeg nok at vi ble litt uglesett, men det varierte en del mellom de ulike avdelingene. Hos de avdelingene hvor vi hadde en del disiplinærsaker, merket jeg jo at de ikke akkurat applauderte når vi stakk innom, naturlig nok :p Da ble det også til at vi stort sett begrenset det sosiale til egen avdeling.

 

Jeg kan jo egentlig også forstå noe av skepsisen og misnøyen. Er jo ikke akkurat så morsomt å bli irettesatt for mangler på antrekk eller stoppet i trafikkontroll, eller i værste fall bli kastet i arresten av en som er like gammel eller kanskje yngre enn deg. Og det er til tider ganske utfordrende å stå i den rollen selv også, kan bli litt svett, hehe.

 

I INTOPS merket jeg svært lite til "hatet" - da ble vi sett mye mer på som en samarbeidspartner. Så er jo også folk der langt mer motiverte (= mindre disiplinærsaker) og har kanskje også modnet nok til å forstå at også MP har en jobb å gjøre - man tar jo ikke urinprøver, inspeksjoner, avhør osv. fordi man synes det er så utrolig gøy ;) Følte også vi hadde godt samhold med Log, som vi delte leir med.

 

I disse dager er jeg i HV-I, og der synes jeg samarbeidet og holdningene i de andre avdelingene er glimrende :)

 

Nå er det også en god del år siden jeg var inne i 1.gangstjenesten, så mye kan nok også ha endret seg ift. at de som avtjener gjerne er mye mer motiverte enn tidligere. Godt motiverte, oppegående folk gir mindre tull, og dermed mindre av den typen disiplinærsaker som gjør MP upopulære. De av befalet som hadde vært i gamet i noen år kunne fortelle om ganske så andre tilstander da alt og alle skulle inn ;)

Endret av Hugo_Hardnuts
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fikk sett under rekrutten at det var en del rekrutter som hadde (etter mitt syn grunnløse) fordommer mot militærpolitiet ja. Hadde "besøk" av MP fordi de skulle ha en razzia på kasernen vår, og fikk i oppgave å følge med på det de gjorde for å se at de ikke ødela noe. Uansett, i samtaler med medrekruttene etterpå var det mange som sa de misslikte MP og sa de var "douchbagsene i Forsvaret". Grunnlaget? De hadde "hørt fra en kompis at en han kjente...." eller "alle vet jo at en del MP misbruker makten sin" osv. osv...

Latterlig å høre på, men folk har jo sine fordommer, da trenger ikke grunnen være god.

 

Jeg kan i hvert fall si at min eneste hands-on erfaring med MP, da jeg fulgte etter og observerte dem under razziaen deres, gav et veldig godt inntrykk. Enkelte råtne egg finnes over alt, men jeg har ikke noe negativt å si i hvert fall!

Lenke til kommentar

Eneste "negative" erfaringen jeg har fra MP er da hele kaserna måtte opp kl 4 for urinprøve, hvor man satt å ventet i en småkjølig gymsal i opptill fire timer før det ble sin tur. Skjønner jo at det er jobben deres, og heldigvis er det ikke ofte sånt gjennomføres.

 

Ellers er det bare positive erfaringer med de. De er innom rommene et par ganger i uka og "inspiserer", eller prater skit egentlig og det er bare trivelig egentlig.

 

 

 

Lenke til kommentar

Eneste erfaring jeg har hatt med MP er på innrykksdagen. Da de ransaket baggen min fant de ei lommelerke i sidelomma som undertegnede selvfølgelig hadde prestert å glemme og ta ut etter hyttetur. Tok det med godt humør, og jeg fikk den tilbake siden den var tom. Ellers har jeg ikke hatt noe med MP å gjøre.

Endret av HOK
Lenke til kommentar

Aldri hatt noe direkte med MP å gjøre som menig, utenom når halve troppen var på utestedet lenge etter det hadde stengt og totalt ignorerte de ansatte :)

 

Men, de var aldri en av gjengen, aldri noen som snakket med dem, de var veldig isolert fra de andre på leiren.

 

Og de hadde kontroller rett innenfor og utenfor gjerdet på leiren jeg jobbet på, sjekket at man hadde trekant, refleksvest, førerkort og vognkort, "leke-politi".

Og en gang i blandt promillekontroll rett utenfor gjerdet når folk sluttet for dagen. Tror aldri de tok noen der...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...