Gå til innhold

Tilkobling av mus, hva er best av USB vs PS/2?


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp kjøpt en Logitech MX518, og er usikker på hvilken plugg jeg skal bruke. Jeg mener å ha lest at det er forskjell på USB og PS/2 pluggen, med hensyn til at en av de oppfatter mer informsjon og er derfor bedre å bruke til spill.

 

Jeg bruker WIN2000, og har ASUS A7N8X-X hovedkort.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PS/2 er faktisk best, da den kjører på en høyere hz en USB. Husker ikke hvor mye men mener at PS/2 er raskere. Derimot så er USB bedre hvis du du kjører mousetweak og stiller hz'n høyere, men alt dette går på personlig smak. Jeg liker f.eks. ikke mousetweak og har testet både 250 og 500 hz men likte default 125 hz best.

 

Håper dette hjalp deg litt!

Lenke til kommentar

Syntes det var en morsom tittel jeg da..ikke mange som spør meg om det :p

 

Jeg tror usb er best, da ps/2 er den samme den var for ti år siden, og er laget bare for å oppfatte to knapper og bevegelse, ville det ikke være vanskeligere for den å oppfatte ting og tang da?

javel..?

 

Bakdelen jeg kan se med usb er at den som regel (ihvertfall på eldre HK) ikke er støttet i bios slik at den krever driver for å fungerer.

Bortsett fra det kan jeg ikke si å ha lest at dette har noe å si på hastighet i spill sålenge de ikke er trådløse, tror det er mange andre faktorer som spiller inn der.

 

Og de fleste mus/tastatur idag kommer gjerne med en usb/ps overgang, så alt jeg kan si er...bruk den som du vil ;)

Lenke til kommentar

USB uten tvil... Både PS/2 og USB kan "klokkes opp", men USB kan klokkes til 500Hz, mens PS/2 kun til 200Hz ca. Standard er PS/2 rett under 100Hz, og USB 125Hz.

Og om du ser etter, er PS/2-opsjonen på dagens mus som regel bare en plugg man putter på USB-pluggen. Vekk med dette mellomleddet til en noe foreldet satandard!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...