Gå til innhold

Den store X-Fi tråden! [Oppdatert]


Anbefalte innlegg

Men hvis du først kjøper det kortet tl ca.1500 kan du vel like godt slenge i de 300 som må til for å få det med rammen, så er du sikret i fremtida...

Nå er det endelig en utgave lagerført hos et par netshopper...

Nå blir det ikke 300,- men 900,- for 64MB ram i og med at jeg ikke ser noe reell nytteverdi med I/O boksen for min egen del. Da blir alternativet extreme music ed. Det syntes jeg er litt mye for X-mem funksjonalitet. Det kan neppe frigjøre så utrolige mengder ressurser at det er verdt 900spenn, men så lenge det ikke foreligger noen tester har vi lite grunnlag for å ta riktig valg.

 

Edit: Skit samma. Nå er fatality bestilt så får det bare stå til. :dribble: De 900 spenna tilsvarer en vanlig tur på byen uansett. (får sikkert solgt HS600 headsettet for 200 også) Leste litt i noen engelske forum og der var det mye positive tilbakemeldinger på de nye kortene, faktisk veldig mye skryt. Det ligger nye drivere ute på www.station-drivers.com så man kan kjøre ultra-high på BF2. Eneste jeg ikke er noe særlig fornøyd med er at jeg har betalt altfor mye for noe med fata1ty-merke på :no:

Endret av Mozze
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

FYI: Ser ut som psdata.no har fått inn en liten batch med X-Fi Fatal!ty kort (link). Har bestillt et selv. Jada jeg vet, Fatali!ty brand osv :roll: . Skal se om jeg finner noe 'permant marker' jeg kan bruke på det ;) Eneste grunn til Fatal!ty er at det er minste modell for 64MB (selv om det ser ut som ingen spill bruker det ennå).

Lenke til kommentar

Bestilte selv. Kortene kom inn i går på ettermiddagen.

Kommer vel i posten i dag eller morgen :)

 

Edit :

 

Da var kortet kommet og etter litt kluss, så var det endelig satt inn i maskinen.

Byttet fra et onboard lydkort til x-fi fatality fps var mildt sagt ekstremt.

Mine tilbakemeldinger blir trolig ikke så utrolig interessante pga at lyd ikke er noe jeg har fokusert på før, heller ville ikke mitt hjemmekino-anlegg fungere i 5.1 modus med lydkortet ettersom den optiske utgangen kun ga 2.1 lyd...jadda...

(Gadd ikke prøve å få ut lyd på anlegget og har derfor gjennomført spilltester med et icemat siberia headset (jada jada...ikke high end lyd her :p)

 

Battlefield2:

Med xfi settings enabled i bf2 ble slagmarken mildt sagt forvandlet.

Kulene suste bokstavelig talt forbi deg, istedet for den vanlige lyden, alt var krystallklart. Og i tillegg til alt dette så ble full surround ved hjelp av et vanlig headset rett og slett utrolig bra :D For første gang kunne jeg bli skudt på, og så finne fienden i løpet av et halvt sekund utifra lyden. Lyden ble mye mer fyldig der den skulle være det, og mer crisp den den skulle det.

 

Cs:Source...

Merka egentlig hvor mye mindre jobb som har blitt lagt i Cs med tanke på lyd enn f.eks bf2.... Var faktisk bare en ting å hente der...og det var litt fyldigere lyd.

 

Musikk.

 

Selv en mp3 som var temmelig komprimert hørtes faktisk bedre ut med lydkortet. Lyden kunne skrues opp til maks og alikevel hørte jeg ingenting skurr som resultat av den høye lyden.

 

Håper det ihvertfall var til litt hjelp, på tross av det begrensede utstyret og erfaringen her hos meg. Tenkte det var bedre å gi tilbakemelding enn absolutt ingenting.

Endret av AciD18
Lenke til kommentar
Battlefield2:

Med xfi settings enabled i bf2 ble slagmarken mildt sagt forvandlet.

Kulene suste bokstavelig talt forbi deg, istedet for den vanlige lyden, alt var krystallklart. Og i tillegg til alt dette så ble full surround ved hjelp av et vanlig headset rett og slett utrolig bra :D For første gang kunne jeg bli skudt på, og så finne fienden i løpet av et halvt sekund utifra lyden. Lyden ble mye mer fyldig der den skulle være det, og mer crisp den den skulle det.

Må jeg kjøpe SB X-Fi Fatal1ty FPS for å få denne go'lyden eller holder det med X-Fi XtremeMusic? Må si jeg er interessert i denne virtuelle surrounden. Håper noen kan svare meg på det her :)

Lenke til kommentar

Poster samme posten som jeg posta i diskusjonen av x-fi reviewen på samme forum da. Mer av mine poster ligger der.

 

 

Kan nevne at jeg lenge slet med å få 5.1 ut fra dataen.

Problemet låg i at siden kortet har 3 moduser, så må en stille det på entertainment for å få 5.1 via digitalt.

Gaming modus gir bare 2.1 via digitalt.

Etter å endelig ha fått alt over på 5.1, så kan jeg trygt si at kortet er verdt pengene sine.

Lyden på anlegget er bedre med lyden gjennom dette lydkortet enn gjennom min egen forsterker av en eller annen grunn.

 

Det er fremdeles store problemer i Battlefield2 med å kjøre alt ultra high though. Satte på den innstillingen, og plutselig hadde jeg mye hakking og problemer med frames når jeg snudde meg ingame. Men frames per sekund var det like mye av. Dette skjedde kun etter at jeg har aktivert ultra high quality på lyden, så derfor vil jeg anta at det er pga det at jeg får sånn hakking (er jo ikke framerate problem) (Blir vel fikset i en driver-update om ikke så lenge) Lyden ingame i battlefield2 er alikevel ekstremt bra og er ingenting å utsette på eller som må fikses i driverrelease.

Kortet har ekstremt gjennomtenkte touches, som f.eks at lyden muter seg selv litt på et program, hvis du åpner et annet program som har lyd-muligheter. Dermed er det alltid det programmet som har fokus, som har kraftigst lyd. Vet ikke om andre kort har det, men jeg likte ihvertfall det kjempegodt. Kortet har også en bar som er usynlig i øvre del av skjermen, som du kan få frem ved å bevege musa dit. Der er alt du trenger og snarveier til alle programmer som følger med. Og den pakken er egentlig ganske stor og nyttig.

Feilsjekking av høyttalere og tweaking er veldig lett, og lydmessig så tror jeg faktisk alle kan være fornøyd. En kan stille på sinnsykt mye for å få nøyaktig det lydbildet som passer. I creation modus ble jeg svimmel av å se alt en kunne skru på (Småtrøtt her:p)

 

smile2.gif

Flere som har kjøpt seg?

Im in love

 

Battlefield2 :

 

Jeg aktiverte x-fi settings og satt på eax advanced i sound options.

Det lydbildet som åpenbarte seg for meg kontra det som var før, sammen med alt på maks på bildefronten (har 7800gtx), var bare helt ekstremt.

Med headset så fungerer den virtuelle surround-muligheten som x-fi bringer med seg bare rett og slett kjempebra. Jeg kunne til enhver tid høre hva som var til enhver kant. Ble beskutt og i løpet av et brøkdel av et sekund klarte jeg finne ut hvor fienden var via lyden. Bass og crispness av lyden var bare helt ekstremt kontra før.

Battlefield2 med høyttalere og sub på var bare enda råere. Lydgjengivelsen definerer nøyaktig hvordan jeg føler en real slagmark ville høres ut.

For min del, når jeg hadde et onboard lydkort fra før av, så var prisen på 1995 kroner, no problem for meg. Jeg nyyyyter lyden nå =)

 

Musikk :

 

Har ikke noe musikk med utrolig bra kvalitet som kan sjekkes med men selv lav kvalitets mp3 ble utrolig bra gjengitt. Det er ikke snakk om litt forskjell fra onboard men ekstrem forskjell.

Jeg må bare beklage at jeg ikke har mulighet til å sammenligne med et lignende kort, men har faktisk ikke fokusert så mye på lyden før smile2.gif

Etter å ha fått kjøpt dette kortet, så skjønner jeg ikke hva jeg tenkte på før =)

 

Merker også at lyden mellom de forskjellige modusene er forskjellig oppsatt, og passer perfekt for det de skal.

 

DVD-lyd :

 

spilte bare raskt av matrix reloaded selv om den ikke har DTS signal, bare for å teste raskt lyden.

Ekstremt bra

 

Det er vel omtrent alt jeg har nevnt i andre forumdelen.

 

Howard B : Kan ikke si med sikkerhet men jeg tror det er en feature som alle kortene benytter seg av.

Ikke ta det for helt fast fisk though.

 

En siste ting. Prisen på kortet kunne sikkert vært senket med 200 kroner bare i alt det juggelet de slengte med i pakken :p En strikk? 2 plakater med xfi fatality bla bla bla :p og et klistermerke...samt at boksen er jo nesten et artwork i seg selv :p

haha =)

Lenke til kommentar
Må jeg kjøpe SB X-Fi Fatal1ty FPS for å få denne go'lyden eller holder det med X-Fi XtremeMusic? Må si jeg er interessert i denne virtuelle surrounden. Håper noen kan svare meg på det her :)

Xtreme Music har akkurat samme muligheter så du slipper unna med en tusenlapp. Fata1ty-kortet har 64MB ram (mot 2MB i xtreme) som etterhvert vil kunne bedre FPS'n. Det er per idag nemlig ingen spill so mstøtter x-mem da dette må kodes i spillet.

For de av dere som opplever ahkking på ultra-high så skal det ligge oppdaterte drivere på www.station-drivers.com som nevnt i et tidligere innlegg. Jeg kan imidlertid ikke bekrefte om det funker da mitt kort forhåpentlig vis kommer i løpet av uka. Og jeg skal si jeg gleder meg å bytte ut mitt Audigy LS..

Den offisielle EAX5 lanseringen skjer vel i oktober så da håper jeg det foreligger noen patcher til BF2. Creative fronter i alle fall det spillet noe sinnsykt på sine egne sider.

Lenke til kommentar

De fungerer ikke. De fikser bugen med at shadows oppførte seg unormalt og var overalt, men nå virker det derimot som om en får en slags falsk fps drop med lyden på ultra high. (Fps er jevn hele tiden, men bildet hakker like mye)

 

Har en 4000+ a64, 3 gig ram og et 7800gtx så det er ikke maskinen :)

Derfor...hold dere unna ultra high til det er fiksa.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...