Gå til innhold

Har fått virus for første gang.


Anbefalte innlegg

Har aldri hatt virus før, så jeg ble litt overrasket da det plutselig skjedde.

 

Jeg flytter snart, og for ordens skyld tenkte jeg å legge inn windows xp home på nytt, da systemet var litt ustabilt (lenge siden sist).

 

Jeg legger det inn på nytt som vanlig, men ved første oppstart med clean install, så merker jeg at noe er galt. Dårlig ytelse og popups (!!! aldri hatt dem før) dukker fort opp. Jeg sjekker prosessene som er lastet og ser at programmer som pokapoka63.exe (og flere ukjente) er lastet. Jeg prøver litt rundt, men siden jeg brukte IE i 4 min (for å laste ned opera), så tenkte jeg at det kunne være problemet. Med jevne mellomrom får jeg også en feilmelding og beskjed om at maskinen slås av i løpet av 1 min, noe den også gjør.

 

Legger inn et virusprogram, og den finner noen infiserte filer, men klarer ikke å slette det helt.

 

Jeg installerer windows på nytt (altså vekk med den gamle windows mappa, og inn med en helt ny). I ALLER FØRSTE oppstart med det nye windowset, så viser det seg at de samme prossessene er lastet. hvordan kan dette skje? Jeg åpner IE og allerede nå er det uvelkomne searchbars der. Jeg tuster litt rundt med adaware og spybot uten at de klarer å gjøre noe med problemet.

 

Jeg formaterer hele C:, og legger inn windows på nytt IGJEN (denne gangen med nettverkskabelen koblet fra) Nå er alt fryd og gammen. Ingen ukjente prosesser osv. Jeg legger inn norton antivirus 2004, og noen småting til, og tenker at jeg burde være litt tryggere nå (og antivirusen trengte update)

 

Kabelen plugges i, og så går det ca 1 min før jeg hører noen pipelyder. Jeg sjekker prosessene og ser at de samme lumske sakene er inne igjen allerede! Det dukker opp popups og jeg får feilmeldingen som slår av maskinen i løpet av et par min. Alt dette kom altså inn uten at jeg engang åpnet IE!! Jeg holdt kun på å oppdatere virusprogrammet.

 

Hvordan er dette mulig? og hva skal jeg gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du sjekket om det kan ligge noe på andre partisjoner? Det er mulig at det kan være en infisert fil der et sted. Ikke godt å si.

 

Edit: Har du router du kobler deg på nett gjennom? Hvis ikke skal det utrolig lite til før du får virus og dritt.

Endret av SirMaximus
Lenke til kommentar

Problemet består i at i det du plugger i nettverkskabelen og setter din TOTALT ubeskyttede maskin i tilgjengelighet på nettet, så roper du samtidig ut til alle verdens ormer "her er jeg! kom og infiser meg!"

 

Gjør følgende:

 

Før du formaterer igjen, last ned windows xp servicepack 2 network-install.

 

http://www.microsoft.com/downloads/details...&DisplayLang=en (husk å skifte språk til ditt språk!)

 

Formater så maskina, men ta vare på denne fila. FØR du kobler til nettverkskabelen, innstaller så sp2. Så sjekker du at brannmuren din er aktivisert, windowsbrannmuren altså..(ikke innstaller norton før etterpå). Koble så til nettverkskabelen og gå på windowsupdate og innstaller resten av sikkerhetsoppdateringene.

 

Så innstallerer du norton, restarter, og deaktiverer windows-brannmuren.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...