Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Finne ut hvilken pc som sinker nettverket.


Anbefalte innlegg

Hjemme hos meg er det ganske mange pcer koblet sammen i nettverk. Å få tilgang mellom pcene går utrolig tregt. Alt fra 1 - 10 minutt tar det før en pc får kontakt med en annen. Nettverket er også koblet i sammen med et annet hus, så problemet ligger nok i en av pcene der, siden pcene her i huset holdes godt ved like.

 

Så finnes det noe programvare som kan finne ut hvilken maskin som sinker nettverket? (eller belaster nettverket?)

 

Mange takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal vel være mulig å bruke et program som heter Ethercap for å sjekke hvordan trafikken er. Men er ikke sikker på om det kan hjelpe til noe.

 

Det du kan gjøre er å bare koble fra naboens maskiner, å se om det hjelper på, for så å koble til en etter en for å se hva som belaster nettverket.

 

Alt ettersom hva slags switch som brukes, så kan det hende du kan se på den hvor mye trafikk som kommer fra de forskjellige portene på switchen, og hvilken ip som det er mye trafikk til/fra.

 

Om jeg ikke tar feil, så vil det vel ikke hjelpe så mye å pinge maskinene, da om hele nettverket er tregt, så vil du ikke kunne se da hvilken maskin som belaster nettverket. Da alle maskinene vil svare tregt p.g.a. at nettverket er tregt.

Lenke til kommentar

Dette er et problem som har oppstått det siste året. Jeg har hatt nettverk mellom flere pcer i mange år. Overføringshastigheten er på 100 MbPS. Jeg skal prøve noen av programmene som ble foreslått. Mange takk så langt.

 

Jeg har mistanke om at feilen ligger i en av pcene som ikke er i dette huset. Disse pcene er muligens rotete og fulle av spyware. Men jeg vil gjerne ha noe håndfast bevis på problemet før jeg konfrontérer eieren(e).

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...