Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser dessverre for meg at fotballen kommer til å utvikle seg i retning det en ser i amerikansk idrett – altså at stadig flere heller heier på enkeltutøvere og ikke en klubb. 

Forøvrig interessant utvikling, uten at jeg helt tror at han vil vinne frem med budet sitt.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/wAVRRL/finsk-forretningsmann-kaster-seg-inn-i-united-budkampen-vil-ha-fansen-med-paa-laget

Sitat

Den finske gründeren Thomas Zilliacus bekrefter at han har lagt inn et bud på fotballstorheten Manchester United. Han vil kjøpe halve klubben.

[...]

Budet fra Zilliacus baserer seg på at han selv kjøper halve Manchester United. Den andre halvdelen skal klubbens supportere ha muligheten til å ta kontroll over. Finnen ønsker også at fansen i så fall skal få en stemme i avgjørelser som skal tas gjennom en app.

«Enhver idrettsklubb bør til syvende og sist tilhøre sine fans. Den nåværende utviklingen, der milliardærsjeiker og oligarker tar over klubber og kontrollerer dem som deres personlige lekeplasser, er ikke en sunn trend», heter det i en uttalelse fra Zilliacus.

«Den nåværende markedsverdien til klubben er i underkant av 3,9 milliarder amerikanske dollar. Det betyr at hvis hver og en av klubbens fans ville være med på å kjøpe klubben, ville den totale summen per fan utgjøre mindre enn 6 dollar. Mitt bud er bygget på likestilling med fansen», fortsetter han.

 

Lenke til kommentar

Jepp. Mange spesielt yngre fans vil bare ha kjøp av Mbappe eller en annen favorittspiller og rask suksess, de driter i klubbhistorie, sjel eller at klubben brukes til sportsvasking av et diktatur.

For min del er det å vinne trofeer og å ha alle de beste eller dyreste spillerne ikke det viktigste når jeg heier på et fotballag, det er mer et langsiktig forhold med de oppturer og mest nedturer som følger. Spørs om den nye generasjonen fotballsupportere har den samme tålmodigheten.

United har Englands stolteste akademi-tradisjoner. Jeg vil ikke ha et lag fullt av bare stjerner, men fortsette å ha et lag som inkluderer lokale spillere og går ut og gir 100% hver uke for klubben, slik vi har hatt kontinuerlig i snart 86 år.

Qatar kan med kjøp av United få enormt mye makt i fotball-Europa. Da vil de eie den største klubben i England, den kommersielt største klubben i Frankrike, lede den europeiske klubbforeningen og ha makt i UEFA hvor har en plass i styret. Dette i tillegg til sponsoravtaler med en rekke andre store klubber.

Med mindre britiske politikere eller Premier League stopper et eventuelt oppkjøp som dette så er den allerede skadde engelske fotballen vi kjenner tapt for alltid.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 minutter siden):

Jepp. Mange spesielt yngre fans vil bare ha kjøp av Mbappe eller en annen favorittspiller og rask suksess, de driter i klubbhistorie, sjel eller at klubben brukes til sportsvasking av et diktatur.

Slik har det jo alltid vært, og med unge/barn så er det jo forståelig også.

Mrr bekymret over voksne som har de samme holdningene, og ser dessverre ut til at det er mangen av de etterhvert.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (16 minutter siden):

Slik har det jo alltid vært, og med unge/barn så er det jo forståelig også.

Mrr bekymret over voksne som har de samme holdningene, og ser dessverre ut til at det er mangen av de etterhvert.

Jeg tenkte ikke på barn egentlig, de har alltid hoppet frem og tilbake uansett - men som jeg sa over; yngre fans. Jeg kjenner flere tidlig i tjueårene nå som heier mer på spillere og managere enn en spesifikk klubb. En jeg jobber sammen med iblant sier han begynte å heie på Arsenal i fjor på grunn av Saka, men at han håper Saka går til PSG for da kan heie på dem i stedet fordi de har Mbappe, en annen spiller han heier på. 🤯 Han er 21 år gammel og interessen kommer nok i stor grad fra FIFA. Det virker ikke som klubbenes posisjon vil bli sterkere fremover, vi ser også at de kommersielle aktørene dyrker individene i større grad og dermed blir makten deres større enn klubbenes.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Sabitzer ut med skade. Usikkert om det er en liten skade som gjør at han blir klar fort, eller ikke.

Ute per dags dato:
- Rashford
- Sabitzer
- Varane
- Eriksen
- Garnacho
- Van de Beek
- Casemiro (suspendert)

7 mann ute. Fred og McTominay de eneste tilgjengelige på midtbanen.

De tre øverste kan (ut fra hva som sies i media) rekke neste United-kamp.

Lenke til kommentar

- Shaw har signert ny fireårskontrakt.

- Eriksen er visst allerede tilbake i full trening. Ikke klar til kampen i morgen, men trolig snart.

- Wan-Bissaka var tilbake på trening i går, kan muligens rekke kampen i morgen.

- Intet nytt om Garnacho og Van de Beek. Førstnevnte rekker trolig noe av sesongen, mens Van de Beek er ute hele.

Det er interessant å sammenligne denne sesongen med Solskjærs siste hele sesong (20/21), noe jeg har gjort før. Det har vært forbausende mange likheter, og det er det fortsatt etter 27 kamper. Men noe er også forskjellig:

Poeng
Solskjær: 53
Ten Hag: 50

Ballbesittelse i snitt per kamp
Solskjær: 54.5%
Ten Hag: 52.6%

Pasninger i snitt per kamp
Solskjær: 553
Ten Hag: 482

Vellykkede pasninger i snitt per kamp
Solskjær: 84.8%
Ten Hag: 81.3%

(Dette er absolutt ikke kritikk av Ten Hag, som jeg har veldig troa på, men et forsøk på å sammenligne.)

Spesielt interessant er det å se at vi har litt mindre ball nå og er litt mindre ballsikre - selv om det er gjort en del kjøp som Casemiro, Eriksen, Varane og Martinez og troppen skal være bedre nå relativt med konkurrentene. Jeg har inntrykk av at mange tror vi spiller mer ballbesittende og mindre kontringsfotball nå under Ten Hag, men det er nok ikke tilfellet.

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Mr. President™ skrev (11 timer siden):

Jeg lurer på om ballbesittelse og ballsikkerhet er noe lavere på grunn av at vi tar mer risiko og er i større grad angrepsfokusert som gjør at vi havner i situasjoner hvor det er vanskeligere å holde på ball? 

Det er mulig, men med det blotte øye tror jeg egentlig ikke det. Klarer dessverre ikke finne statistikk for sjanser skapt og hvordan de er skapt.

Vi kan se på mål scoret og innsluppet etter 27 runder i 20/21 kontra denne, det kan kanskje gi en indikasjon:

Solskjær 20/21: 55-32 (+23 målforskjell)
Ten Hag 22/23: 41-37 (+4 målforskjell)

Lenke til kommentar
taffeeel skrev (15 timer siden):

Skjønner ikke oppsettet av kamp-programmet. Siste kamp onsdag og første kamp lørdag. Minst mulig hvile - selvfølgelig. Heldigvis er begge hjemmekamp. 

Handler om maksimering av tv-inntekter, siden United er det mest sette laget. Blir nesten aldri satt opp kl. 16 lørdag.

Å gjøre det mer rettferdig sportslig kommer alltid i andre rekke.

Det går spesielt utover United siden de fra før har det tøffeste kampprogrammet av alle lagene i Europa, og egentlig har hatt juleprogram nå i flere måneder.

Denne gangen er det veldig urettferdig, der Everton får fire dager mellom, mens United får litt over 2. Ganske stor fordel for Everton det. Kampen burde heller vært søndag eller mandag kveld.

Lenke til kommentar

United er blitt bøtelagt av FA for spillernes reaksjoner på en hårreisende dommeravgjørelse, som VAR måtte inn og korrigere.

Det har gått for langt nå, er jo blitt bøter for bare de minste protester mot en avgjørelse. Sånn var det ikke før. Bøter for de mer alvorlige tilfellene der f.eks. hele laget flokker rundt dommeren og ikke gir seg skjønner jeg, men dette var ikke en sånn situasjon.

FtCwcaYXgAARVDX?format=jpg&name=large

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...