Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sir Jim Ratcliffes selskap Ineos har bekreftet til The Times at de ønsker å kjøpe Manchester United. Dette er de første som formelt melder seg interessert i kjøp, og får dermed tilgang til konfidensielle finansdokumenter så de kan sette i gang med jobben med et bud. 

Det er ventet at den formelle budrunden begynner i løpet av februar, og at United potensielt kan skifte eiere allerede før sesongen er over.

 

Lenke til kommentar

Må si jeg er litt skeptisk til ham. Leste en post på reddit for en stund siden om hvordan det står til i Nice og det var ikke mye positivt der. Det var også en kommentar fra en som påsto at å ha jobbet for et selskap som ble solgt til INEOS og kostnadsbesparelse ble da et stort fokus, altså helt ned til å ikke kjøpe inn mange penner osv. 

Vet ikke om det er helt sant eller ikke, men ser ikke for meg at INEOS/Ratcliffe med en nettoformue på rundt $15 milliarder kommer til å dumpe inn masse penger for å ta av seg gjelden og videreutviklingen av Old Trafford. Høres mer sannsynlig ut at han blir medeier sammen noen rike eiere fra Midtøsten.

Endret av Mr. President™
Lenke til kommentar

Ja, ingen er perfekte og spesielt ikke milliardærer, men Ratcliffe er det beste alternativet av de som er nevnt og ryktet. Det som er positivt for vår del er at United i utgangspunktet er en veldig rik fotballklubb med høy inntjening, så en ny eier trenger egentlig ikke gå inn med mye midler hele tiden - men bare la være å flå klubben ved å ta enorme utbytter slik Glazers gjør. 

Klarer Ratcliffe/Ineos å betale ned gjelda vil klubben få mye mer midler til spillerkjøp og anlegg enn vi har hatt under Glazers.

Rike investorer fra Midtøsten gjør meg ikke så mye, så lenge de ikke eier i nærheten av en majoritet og ikke bruker klubben til sportsvasking. Men et statlig fond fra Saudi Arabia eller Qatar vil være tungt å svelge selv om de skulle eie bare en liten del.

For meg er uansett det viktigste å unngå at United kjøpes opp av en stat og blir et sportsvaskerprosjekt. Det er mye viktigere å unngå det enn å ha sportslig suksess.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, rundt 1 milliard pund. Det bør være fullt mulig å begynne å redusere den relativt raskt så lenge en ny eier ikke tar utbytter. United er en kommersiell maskin. Husk at Glazers ikke har brukt en krone.

Transfergjelda er som den er på grunn av FFP og ikke unikt United. Overganger betales ned over tid, gjerne over hele spillernes kontraksperioder.

Kamp i kveld, en litt tricky en også. Weghorst er med i troppen ser det ut til, men jeg vil tippe at han ikke starter kampen. En liten nøtt på midtbanen siden Casemiro står med fire gule og får han ett i kveld vil han måtte stå over mot Arsenal. Det samme gjelder Fred. Men jeg tipper Casemiro starter. Det virker også som Rashford er klar, men mer usikkert med Martial som måtte ut i pausen mot City.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Tipper noe ala:

WW
Rashford - Bruno - Antony
Fred - McTominay
Shaw - Martinez - Varane - AWB
De Gea

  • Ser for meg at Casemiro har mer rutine enn Fred på å unngå gult kort ila kampen. Men samtidig så kan vi bare glemme å vinne mot Arsenal uten han, så tror Ten Hag starter Fred i stedet. Synes Eriksen har sett litt sliten ut i det siste, og tror Eriksen - McTominay blir litt for svakt defensivt.
  • Martial  > WW om han ikke er skadet. Kanskje Ten Hag forsøker seg med 45 min denne kampen også?
  • Rashford blir nok byttet ut mot Garnacho ila andre omgang, i hvert fall om vi leder
Endret av blured
Lenke til kommentar

Hadde vært interessant å se det, men jeg tror ikke det. Ten Hag har sagt før at han ikke ser Martinez som en midtbanespiller.

Da vi møtte Arsenal i høst slo vi dem uten Casemiro, så det er jo på ingen måte umulig. Selv om Arsenal nok er bedre nå. Da spilte vi med Eriksen og McTominay sentralt.

Er egentlig like spent på den fysiske formen som på fraværet av Casemiro. Laget så slitent ut i går og Arsenal får som vi har vært inne på en hel uke hvile. Det er ikke rettferdig, men sånn er det og vi får håpe spillerne klarer å hente seg inn.

Skulle vi klare å vinne har laget overgått forventningene mine før disse tre kampene. 7 poeng vil være knallbra. Uavgjort vil også være et godt resultat. Gode sjanser også for at Spurs taper poeng i kveld mot City, og vi drar litt mer i fra.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Kjedelig tap syns jeg, nivået er ikke der enda. Håper dette er noe laget lærer av, Ten Hag kommer nok sikkert til å kjøre noen sterke ord i neste lagmøte. Vi er fremdeles noen få spillere i minus før vi kan si vi har en stall som kan hamle opp med de beste over tid, syns jeg. Men dette kan vi får til når vi får solgt til noen som har lyst på suksess og som gir Ten Hag ro og penger til å drive med en fotballklubb. Vi er fortsatt i en positiv periode, vi må bare samle poeng mot antatt dårligere motstand fremover, for det det er det som viktig :) 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (50 minutter siden):

Synes McTominay var god i dag jeg, under svært vanskelige forhold. Ble veldig sliten i andreomgangen da. Men det er klart vi er bedre med Casemiro. Alle er bedre med Casemiro.

Første tap på nesten fire måneder. At det kom mot ligalederen er forsåvidt ok. Vi er fremdeles i rute for topp fire!

I rute? ligger 6 poeng foran ett elendig Spurs lag, syns vi bør klare å sikte høyere, men nå har vi jo egentlig ødelagt mulighetene til det.

Lenke til kommentar
Golf'ern skrev (57 minutter siden):

I rute? ligger 6 poeng foran ett elendig Spurs lag, syns vi bør klare å sikte høyere, men nå har vi jo egentlig ødelagt mulighetene til det.

Ja, vi er i rute til å kunne klare topp fire synes jeg.

Selvsagt skal vi sikte høyere, men det er jo ikke gjort i en håndvending. United har tatt veldig store steg denne sesongen og vi har blitt et godt lag. Ten Hag har gjort en knallbra jobb så langt! Noen brikker gjenstår, men er moro å se United om dagen.

Hvis du hadde håp om gull i denne sesongen så applauderer jeg forsåvidt håpet, men jeg synes ikke det er så veldig realistisk.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...