Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Ja, har mer troa på det nå enn før. Når vi dominerer ballen så til de grader mot Spurs og borte mot Chelsea så må det være mulig mot lagene lengre nede på tabellen også. Hadde mindre troa på det etter seirene mot Arsenal og Liverpool da vi hadde ganske lite ball og vant med flott kontringsfotball.

Utfordringen blir som alltid å bryte gjennom, men jeg synes vi har sett en del eksempler på fremgang på dette i de siste kampene. Vi skaper en del sjanser og skudd på mål nå i etablert spill.

Veien blir fortsatt humpete da. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ekstra humpete pga kombinasjonen Martial som alltid er skadet, og Ronado som er et stort spørsmålstegn i prosjekt Ten Hag.

Alt av uttalelser fra mer informerte journalister tyder også på at det ikke er planlagt å handle noe i januar.

Nå kom det også en skade på Varane. Og fra før av er Maguire og AWB ute. Så i midtforsvaret og på høyrebacken har vi ingenting å gå på egentlig.

I tillegg har du fotball VM + en generellt noe for tynn tropp. Så det er endel marginer som må gå vår vei om vi skal klare topp 4 i år.

 

Potensielt mye som frigjøres av lønnsmidler til sommeren da, slik at heller får forsterket da:

  • Ronaldo - £385k i uken (var vel på over 500k)
  • Greenwood - £75k i uken (forhåpentligvis så raskt som mulig)
  • Phil Jones - £75k i uken (kontrakten går ut)
  • Tuanzebe - £50k i uken (kontrakten går ut)
  • De Gea - £350k i uken (kuttes i hvert fall -100k, om ikke mer, gitt at vi fornyer)
  • Donny van de Beek - £120k (kan ikke tro annet enn at han selges?)
Endret av blured
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ten Hag:

Varane er skadet frem til VM.

Van de Beek, Wan-Bissaka og Maguire er alle tilbake i trening etter de lange skadeavbrekkene. Alle tre har mulighet til å rekke kampen på torsdag.

Martial er fremdeles ute.

Vi har flest spillere ute med skader av lagene i Premier League, men 7 mann på skadelista kan dermed snart bli til 4.

https://www.united.no/nyhetsarkiv/live-13-00-ten-hag-moter-pressen/

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Generelt vil det være en kombinasjon av:

  • Fitness/medical team, hvor dyktige de er på å følge opp / monitorere. Hvor bra fokus det er på styrketrening / å bygge opp bra grunnstyrke hos spillerne. Bayern f.eks. er helt rå på dette.
  • Manageren - hvor bra han er på å faktisk lytte til de rådene han får her.
  • Dybden på stallen - vil kunne sørge for at du trenger å risikere mindre med spillerne dine
  • Spilleren selv - noen er ganske enkelt mindre skadeutsatte enn andre. I tillegg spiller hvor bra grunntrent en er, skadehistorikk og alder inn.
  • Spillestilen. Både til spilleren selv, men også hva slags type fotball laget spiller.

United hang uten tvil etter på det første punktet etter Sir Alex. Kan ikke si jeg har helt oversikt over hvor bra/dårlig det er nå. Men tviler på at vi er helt i toppen.

Både Mourinho og Solskjær var litt old-school ved at de ikke var fremmed for å bruke spillere som var halvskadet. Både Rashford og Maguire ble f.eks. brukt alt for mye under Ole.

City har jo en helt fantastisk dybde i stallen sin. Er ikke så veldig vanskelig for Pep å hvile en spiller så lenge han har dobbel dekning av ypperste kvalitet på i praksis alle plassene i laget (minus for Haaland).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Whiteshit skrev (2 timer siden):

Dei 7 inkluderer då en god del som sjelden starter. Er vel kun Martial og Varane doke savner? Maguire, wan-bissaka, vdb, Tuanzebe, Williams ellers?

Ja:

- Maguire
- Varane
- Martial
- Wan-Bissaka
- Van de Beek
- Tuanzebe
- Williams

Vi savner alle disse, med unntak av Tuanzebe vil jeg tro. Van de Beek er det vanskelig å si noe om, siden han ikke har vært tilgjengelig for Ten Hag og vi aner ikke planene for ham. Maguire, Wan-Bissaka/Williams har vært et stort savn for EL-kampene.

Rashford, Sancho og Shaw har også vært utilgjengelige i noen kamper.

Når man ikke har mulighet til å rotere i flere viktige posisjoner gjennom lengre perioder blir det til at flere spillere ikke får noe hvile. Dalot har måttet spille absolutt alt, og i en kamp han måtte ut ble det Lindelöf på backen. Har måttet spille med Bruno som spiss, og Martinez har heller ikke fått hvile.

Lenke til kommentar

Ny seier. Flott!

Siden tapet mot City har vi nå gått åtte kamper ubeseiret. Seks seire og to uavgjorte. Ingen mål sluppet inn fra åpent spill på over 11 timer.

Førsteomgangen i dag var bortimot perfekt, bortsett fra at vi ikke scorer flere enn ett mål når vi dominerer og skaper såpass med muligheter. Det har vært et problem en stund nå. Men når Rashford scorer er det vakkert.

Andreomgangen starter bra, så mister vi kontrollen på midtbanen etterhvert. En konsekvens av at vi ikke klarer å presse like godt på topp, og ikke øker ledelsen. Scamacca skulle vært utvist, jeg tror 9/10 dommere ville tatt den der. Veldig rart at det ikke skjer.

Når West Ham pumper baller inn i boks er jeg faktisk glad vi hadde Maguire på banen i dag fremfor Lindelöf. Vant enormt mange dueller i lufta mot Antonio og Soucek som redder oss, sammen med De Gea og en Dalot som viste sjelden styrke i boks.

Vi har en del skader nå, og Bruno er også ute neste kamp. Håper virkelig Martial er tilbake snart. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

@Snikpellik Martinez eller Dalot syns jeg nesten var MoM denne kampen, lurer på hvor mange hodedueller Dalot tok i denne kampen og Martinez er bare helt sjef baki der. Maguire hadde en ok kamp syns jeg, men han solgte seg totalt ved to anledninger som ble veldig farlig i etterkant. Shaw hadde også et par involveringer som var utrolig bra syns jeg, særlig én der han hindrer på kanten av 16metern, kjempejobb som kunne ledet til mål.

Det er tydelig jobbet mye i forvaret til United, og det er jo sånn at det må bygges den veien og utover. Om midten og angrepet begynner å sitte nå, så kan det lukte svidd. Men jeg har lurt meg selv til å bli overentusiastisk der vi har hatt gode perioder før, så vil gjerne reservere 2% kynisme over laget, men nye forsterkninger kan fort endre dette + resultater over tid :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, Shaw var min BB etterfulgt av Dalot. Shaw var overalt, og han slår så utrolig gode innlegg. Ronaldo suser dessverre mye utenfor sekstenmeteren og er ikke på enden av nok av de innleggene.

Martinez var veldig god som vanlig, men han har tre fæle feilpasninger i førsteomgangen som trekker litt ned. Alle tre skjer uten at han er under press. Han må bli litt bedre på å justere ambisjonsnivået, og har ellers en fantastisk pasningsfot som vi har sett mye til allerede.

bshagen skrev (39 minutter siden):

lurer på hvor mange hodedueller Dalot tok i denne kampen

Han vant 2/2 hodedueller. Kilde

Begynner å bli virkelig bra nå, Dalot! Det blir nok for drøyt å si han er ligaens beste høyreback etter en så kort periode hvor han har vært ordentlig bra, men rent statistisk så er han faktisk det nå på en rekke områder:

 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...